Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
PROGRAMAJÁNLÓ

3+1 TAVASZVÁRÓ PROGRAM A HÉTVÉGÉRE

ac8f4-hovirag02_w800

Hálásak vagyunkk minden egyes napsugárért és madárfüttyért, aminek sikerül áttörnie a szürke és sivár februáron, mert tudjuk, hogy ezek az apró jelek a tavasz hírnökei. Az enyhülő időnek hála – ahogyan a medvék – lassan mi is előmászhatunk a lakásból, hogy bevegyük az újraéledő természetet.

Szerencsére már nem kell sokat várni, hogy megérkezzen a jó idő, március már csak egy karnyújtásnyira van tőlünk. Olyan tavaszváró programokat ajánlunk, amikkel átvészelheted a tél utolsó heteit.

1. Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban

A hóvirág a tavasz hírnöke. Talán azért szeretjük annyira ezt a fehér szirmú, törékeny kis virágot, mert nemcsak a látványa, hanem előbújásának jelentése is örömöt okoz számunkra. Hamarosan a természetben szinte bárhol rátalálhatunk erre a növényre. Az Alcsúti Arborétumban azonban nem veszik félvállról a virágzást, külön ünnepséget rendeznek erre az alkalomra. Gyönyörű hóvirágmezeje négy-nyolc hétig nyílik. Az esemény február 18-án kezdődik, és a virágok szirombontogatásáról Facebook-oldalukon adnak hírt. Az arborétumot minden nap délelőtt tíz és délután négy óra között látogathatod. Felnőttbelépőt 1050, kedvezményes jegyet 700 forinttért válthatsz.

2. Medvelátogatás a Debreceni Állatkertben

View this post on Instagram

Az állatkert meteorológusa 🐻🌦 A Debreceni Állatkert örvös medvéje, Dönci szerint közeleg a tél vége! A népi időjósló jelesnap Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, ha február 2-án, a medve kilépve barlangjából meglátja saját árnyékát, akkor visszabújik és alszik tovább, azaz messze még a tél vége. Ha azonban az idő borult, nem látja árnyékát – ez a közelgő tavaszt jelzi előre. Mi bízunk Dönci jóslatában, akit egyáltalán nem zavart a szürke, esős idő, hiszen komótosan elfogyasztotta tízóraiját. Tegyetek egy sétát nálunk, hiszen az állatkert lakói az év minden napján várnak titeket! #medve #medvenap #Állatkert #DebreceniÁllatkertésVidámpark #Debrecen #HelloMagyarország

A post shared by Debrecen Zoo & Amusement Park (@theamusingzoo) on

A néphagyomány szerint, ha február 2-án a medve téli álmából felébredve kibújik a barlangjából, és meglátja az árnyékát, tudja, még nyugodtan szunyókálhat egy kicsit, ha viszont borús napra kel, azt jelenti, közel a tavasz. Dönci, a Debreceni Állatkert örvös medvéjének jóslata szerint lehetünk bizakodóak, a tél nem tart már soká. Fogd a hónod alá a gyerekeket, és bizonyosodjatok meg saját szemetekkel arról, hogy biztosan nem aludt vissza. De nem csak Dönci jelezte a tavasz közeledtét, a magnóliafák is bimbóznak az állatkertben. Március 14-ig minden nap reggel kilenctől délután négy óráig látogathatod az állatokat, felnőttbelépőt 2200, gyermeket 1500, diákot 1600, nyugdíjast pedig 1800 forintért válthatsz.

3. Természetjárás a Börzsönyben

A legjobb módja annak, hogy megállapíts, hogyan éled a természet, ha túrabakancsot húzol, és beveted magad egy erdőbe. Irány a Börzsöny! Túrázz el a Csóványos csúcsán található kilátóig, ahonnan beláthatod a környék hegyeit. Több útvonal közül választhatsz, de egy napot mindenképp szánj a kirándulásra. A Királyrétről induló és a Nagy-Hideg-hegyet is érintő körtúra például 15,5 kilométer, amit nagyjából öt óra alatt tehetsz meg. Öltözz rétegesen, húzz kényelmes lábbelit, készülj étellel és itallal, de ha mégis kifogynának a készleteid, a Nagy-Hideg-hegyen feltöltheted őket, a turistaházban meleg étellel, itallal és akár szálláshellyel is várnak, ha netán több napos túrát tervezel.

+1 Kastélylátogatás Gödöllőn

Annak ellenére, hogy töretlen hittel reméljük, a sarkon túl a tavasz vár ránk, elfordulhat, hogy belefutunk néhány olyan napba, ami sokkal inkább a magunk mögött hagyott hónapokra jellemző. Február végén szeszélyes az időjárás, az egyik pillanatban még szikrázóan süt a nap, a másikban pedig hullani kezd a hó vagy – ami még rosszabb – elered az eső. Ezeken a hétvégéken játszhatunk biztonságosan. Egy kastélylátogatás például egyszerre lehet jó program egy meleg napon vagy akár zivatar esetén is. Tegyél egy kellemes sétát a gödöllői Grassalkovich-kastély kertjében; az elmúlt korokról árulkodó termeiben pedig ismerd meg Sisi királyné életét. Felnőttbelépőt 2600, diákjegyet 1500 forintért vásárolhatsz.

Forrás: https://divany.hu/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..