Kiemelt MAGAZIN ZENE

5 beatboxos videó, amitől leesik az állad

Írta Fly Nagy

Az első videóban apa hívja ki a lányát és elképesztő beatboxolást láthatunk, ami aligha párbaj, ugyanis a tanítvány túlnőtte a mestert. Amúgy zseniális látni, ahogy beleéli magát. Nézzétek:

Hihetetlen, hogy emberek mit képesek zenélni olykor még hangszer nélkül is. Lássunk egy nagy kedvencet, akinél viszont egy fuvola is képbe kerül.

Ha tetszett, érdemes megnézni a Google-nél adott fellépését, ahol Beardymannel kooperál, megtalálod itt.

Beardyman pedig nagy klasszikusa a szájdobolás műfajának. Kiválóan ötvözi a humort a zenével, a bulijai gyakorlatilag koncerttel egybekötött kabaré, rendszeresen hívják comedy fesztiválokra. A következő klip tökéletesen bemutatja, mennyire egy őrült fickóval van dolgunk. Vigyázat, másfél perc után valamivel hatalmas dara veszi kezdetét.

Egyébként maga a videó is nagyon igényesen meg van csinálva:

A “nagyöregek” után íme valami sokkal spontánabb: ez a beatboxer egy kicsi lánnyal haverkodott össze, valószínűleg az utcai produkciója során, ahova az ifjú tehetség madárcsicsergéssel csatlakozott be. Maga a dzsemmelés 1:40-nél kezdődik, pörgessetek oda:

A következőkben pedig: egy srác átveszi az irányítást az unalmas matekóra felett és lezenéli a tanárt, egy harmonikával beatboxolva. Ha figyelünk, láthatjuk, hogy talán a mögötte ülő lányról is sikerült valamit lezenélnie… persze mindez már az ő titkuk. Jó kis életkép maga a videó.

Reméljük, tetszett ez a kis vasárnapi beatbox válogatás. Ráadásképp itt egy srác, aki megtévesztésig utánozza híres rapperek hangját, de még stílusát is. Először LL cool J, majd Snoop Dogg, DMX és végül Jay Z hangján szólal meg. Nézd:

 

Cover fotó: RickFrost (DeviantArt)

A szerzőről

Fly Nagy

Hozzászólás írása