Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
EgyébFlyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓTrend & Beauty

5+1 tipp az olcsó repülőjegy foglaláshoz

706908-unsplash

Mindenkinek van egy ismerőse, aki folyton utazik, és állandóan azzal henceg, hogy milyen olcsón foglalja a repjegyeit. Azt gondolhatnánk, hogy ismer egy titkos trükköt, esetleg van egy beépített embere egy utazási irodánál, aki folyamatosan értesíti a legjobb fogásokról, vagy hogy kitanulta a repjegyes szakma minden csínját-bínját. Van egy jó hírünk! Ez az egész nem nagy ördöngösség. Egy kis rugalmasság és odafigyelés elég ahhoz, hogy hozzájussunk a legjobb árú repülőjegyekhez.

A repjegy.hu szakértői elárulják, mi kell hozzá!

  1. Nem mindegy, mikor!

Amikor az ár a legfontosabb szempont, akkor bizony érdemes előre gondolkodni és jól megtervezni a kiruccanást. Általánosan igaz, hogy minél előbb foglaljuk le a repjegyeket, annál jobb. Jellemzően egy adott repülőjáratra különböző tarifaosztályokat kínálnak a légitársaságok. Mivel általában az olcsóbb osztályokra fogynak el előbb a helyek, érdemes az indulás előtt legalább 2-4 hónappal lefoglalni a repülőjegyeket.

Emellett érdemes figyelni a repülőjegy akciókat! Sok légitársaság szokott időszakos promóciókat meghirdetni, de például vannak olyan oldalak is, ahol rendszeresen kínálnak kedvezményes ajánlatokat. Ilyen a repjegy.hu „repjegykedd” névre keresztelt akciója, ami minden kedden más és más kedvezménnyel rukkol elő.

  1. Nem mindegy, mikorra!

A legtöbb úti cél esetében kialakult egy szezonalitás, ami sokszor igen nagy különbségeket eredményez a repjegy-árakban. Szinte minden úti cél esetében beszélhetünk főszezonról és kevésbé népszerű időszakokról. Értelemszerűen, a főszezonban nagyobb az érdeklődés is az adott úti cél iránt és az árak is magasabbak. Ha az a legfontosabb, hogy minél olcsóbban tudjuk lefoglalni a jegyeket, akkor érdemes a főszezonon kívüli dátumokban gondolkodnunk.

Az időszak belövése mellett az is számít, hogy milyen napokon utazunk. Sok esetben a hétköznapokon történő utazásra olcsóbbak a repjegyek. Ezt az is alátámasztja, hogy sok légitársaság a hétvégékre hasonló felárakat számol fel, mint például az ünnepnapokra.

  1. Nem mindegy, honnan!

A kiindulási pont tekintetében is szükség lehet némi rugalmasságra. Nézzük meg a környező repterek úti cél kínálatát is. Gyakran – különösen a hosszútávú járatok esetén – bécsi indulással kedvezőbb repülőjegy ajánlatokat találhatunk. Természetesen ilyenkor a repülőtérre való kijutás és reptéri parkolás költségét sem szabad figyelmen kívül hagyni.

  1. Nem mindegy, hová!

Az úti célunknál is nézzük kicsit körbe, mert lehet, hogy egy közeli, kevésbé forgalmas repülőtérre olcsóbban el tudunk jutni. Tipikus példa erre Velence, ahová nagyon olcsón eljuthatunk, ha nem a város fő repterét, hanem a közeli trevisói repteret célozzuk meg, ahonnan helyi tömegközlekedéssel vagy transzferrel valószínűleg olcsóbban jön ki a velencei utazás.

  1. Nem mindegy, mivel!

Ha közlekedik fapados légitársaság a kiválasztott úti célra, a repülőjegy ára általában olcsóbb. Ugyanakkor ilyenkor azt is figyelembe kell venni, hogy a fapadosoknál a kiegészítő szolgáltatások igénybevétele (pl. csomagfeladás, check-in, étkezés) jelentős költségekkel járhat, és rendszerint a szolgáltatás is alacsonyabb színvonalú. Vessük hát össze a szolgáltatásokat, hogy mit kapunk mennyiért és mindig a teljes képet nézzük a foglaláskor.

+1. Szánjunk rá időt!

Ez a legfontosabb. Nézelődjünk, válogassunk, hasonlítsuk össze a légitársaságok ajánlatait. Keressünk rá különböző dátumokra, figyeljük az árak alakulását! Ne kapkodjuk el a foglalást, és legyünk körültekintőek. Minél olcsóbb egy jegy, általában annál szigorúbbak a szabályok (pl. módosítás, lemondás, plusz poggyász tekintetében).

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..