UTAZÁS

6 indok, hogy a tengerpart helyett a Balatont válaszd!

Írta Fly Nagy

A Horvátország kontra Balaton kérdés évről évre felmerül a nyaralás tervezésekor. Mindkettő mellett szólnak érvek és ellenérvek, mi most a Balaton mellett tettük le voksunkat. Hogy miért?

1. A Balaton közelebb van, kevesebbet kell a dugóban ülnöd az autópályán.

Bár tengerpartok közül valóban Horvátország van talán a legközelebb, azért az a 7-8 óra sem kevés, amíg Split környékére leérünk. Ha már Horvátországba megyünk, legalább válassz olyan délebbi városokat, ahol biztosan sütni fog a nap.

stuck-in-traffic

source: www.youngisthan.in

2. Kavicsos és sziklás vízpartot a Balatonnál is találsz, nem kell hozzá 7 órát utaznod.

Igen, van néhány homokos strand Horvátországban, de azért nem ez a jellemző. Ennek ellenére a magyarok nagyon szeretik az országot. Viszont jó tudni, hogy a Balaton környékén is több strand újult meg, sőt, ha a kutyádat is vinnéd magaddal a nyaralásra, már ezt is megteheted, Fonyódon megnyílt az első kutyastrand!

source: http://onlinebalaton.hu

3. A Balatonon nem csípi a szemedet a sós víz.

Nehéz összehasonlítani egy tavat és tengert, mert mindenki mást tart fontosnak, de a Balaton mellett szól, hogy a víz nem csípi a szemet és nem találkozhatunk tengeri sünnel vagy medúzával sem, akik tönkretehetik a nyaralást.

4. Nem kell tudnod angolul vagy németül.

Ha nem beszélsz nyelveket, megnyugtató lehet a tudat, hogy mindig tudod, mit rendelsz az étteremben, vagy, hogy elboldogulsz a hotelban a bejelentkezésnél.

26356def3f76339ce35f7dd04c27a66eff5f6a8c17dc5a1aad0d688025373598

source: www.quickmeme.com

5. Horvátország még nem garancia a jó időre, legalább annyi esélyed van rossz időt kifogni, mint a Balatonnál.

Kivéve persze, ha Dubrovnik környékére indulsz, ami most amúgy is népszerű a Trónok harca miatt. Az északi területeken a tenger sem olyan meleg, és a napsütéses órák száma sem sokkal több, mint a Balatonnál.

6. Horvátország nem a gasztronómiájáról híres, a Balatonnál viszont nagyszerű magyaros ételek és borok vannak. 

Az Adria ugyan kínál bizonyos kulináris élvezeteket, de azért jól meg kell nézni, hol vacsorázol. A friss hal és a tenger gyümölcsei a kikötői éttermekben fogyasztva a legízletesebbek. A Balaton környékét talán senkinek nem kell bemutatnunk. Persze itt is mellé lehet nyúlni a zsíros lángossal és a strandon készült hekkel, de valahogy mégis a balatoni nyárhoz tartoznak.

Hozzászólás írása