Egyéb FLYSTYLE GASZTRO Kiemelt MAGAZIN NAGYVILÁG

6 új csokoládészenzáció a chocoMe-től: Szeptemberben érkeznek az ínycsiklandó, innovatív desszertcsodák

A chocoMe manufaktúra újabb fontos fejezetet nyit történetében eddigi legerősebb termékfejlesztésével, összesen 6 vadonatúj csokoládévarázslattal bűvöli el a csokoládé-hívőket és az ínyenceket. Háromféle ízben érkezik a chocoMe Petit 21, egy teljesen új termékkategória, amelyhez hasonlót eddig nem gyártott a chocoMe, illetve – a kivételes technológiából adódóan – nemzetközi szinten is kuriózumnak számít a csokoládékészítés piacán.

A legújabb csokoládécsodának már a neve is könnyed kifinomultságot közvetít: a francia „petit“ azaz „kicsi, pici“, a dobozban megtalálható csokoládélapok méretét, a 21-es szám pedig mennyiségüket jelöli. A mindössze 5 mm vékonyságú, ínycsiklandó és furfangos lapocskák valódi meglepetést tartogatnak, ugyanis – kecses megjelenésük ellenére – töltelékkel is rendelkeznek. A chocoMe logót megformáló, ízléses csokoládé falatok megtöltéséhez speciális technológia szükséges, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen munkafolyamaton belül kerüljön öntőformába a csokoládé kéreg és tölteléke. A Petit 21 csomagolásában is a chocoMe-re jellemző kivételes minőség és elegancia tér vissza: a díjnyertes Délice termékekhez hasonló módon, fiókos dobozt, de új, különleges elrendezési formát kapnak a könnyű csokoládélapocskák, stílusosan, különböző dőlésszögben elhelyezve. Az új csokoládékülönlegesség 3 ízvariánsa közül az egyik legnagyobb csábítás a falatnyi étcsokoládé lapocskák karamell és yuzu töltelékkel – ebben a mennyei karamell és a japánban népszerű citrusféle randevúja valósul meg, amellyel semmihez sem fogható, pikáns ízvarázslatban lehet részünk. Falatnyi étcsokoládé lapocskák karamell és passion fruit töltelékkel, fekete szezámmaggal – még egy magával ragadó párosítás, a frissítő, fanyar gyümölcsé és a bársonyos karamellé, amelyet a frissen aprított szezámmag izgalmas aromája tesz még ellenállhatatlanabbá.

A mogyorós ízek rajongói is újabb kedvencre találhatnak: a falatnyi tejcsokoládé lapocskák Piemonte-i mogyoró praliné és Etióp Harrar kávé töltelékkel eszményi és legmagasabb minőségű alapelemeiből szintén valódi desszertálom született. Az új fejlesztéseken túl a nemzetközi sikerű, örök kedvenc Raffinée termékcsaládba megérkezik a Ruby kakaóbabból készített csokoládéval bevont szicíliai mandula, amely nem csak ellenállhatatlanul finom, de csokoládéalapja is rendhagyó: ez a világ 4. csokoládétípusaként emlegetett Ruby, amely különleges gyártási eljárásnak köszönheti egyedülálló, rubinvörös színét és ínycsiklandó ízét, amely mentes bármilyen színezéktől vagy aromától. A mennyei gyümölcsösséget a manufaktúra egy csipet liofilizált málna és eper hozzáadásával fokozza. Az új fejlesztéseken túl a nemzetközi sikerű, örök kedvenc Raffinée termékcsaládba megérkezik a Ruby kakaóbabból készített csokoládéval bevont szicíliai mandula, amely nem csak ellenállhatatlanul finom, de csokoládéalapja is rendhagyó: ez a világ 4. csokoládétípusaként emlegetett Ruby, amely különleges gyártási eljárásnak köszönheti egyedülálló, rubinvörös színét és ínycsiklandó ízét, amely mentes bármilyen színezéktől vagy aromától. A mennyei gyümölcsösséget a manufaktúra egy csipet liofilizált málna és eper hozzáadásával fokozza. A másik Raffinée újdonság egy újabb Raffinée 4 válogatás, amely egy korábbi, azonos nevet viselő válogatás sikere nyomán született: ebben a négyes összeállításban a tej-, a fehér-, a szőke- és a ruby csokoládé mesternégyesé a főszerep.

 

Még egy rabul ejtő gyümölcsvarázslat vár ránk a manufaktúra jóvoltából, a Voilé család új tagja, a chocoMe Voilé Mangó, amelynek bűvös alapeleme az aszalt gyümölcs, mely egyenesen Thaiföldről érkezik és különleges kezelésének, a mangó juice-ban áztatásának köszönhetően kivételesen kellemes textúrával rendelkezik, így válik tökéletes párjává az intenzív kakaós ízjegyekkel rendelkező, francia 70%-os kakaótartalmú étcsokoládénak.

A chocoMe jóvoltából tehát a 2018-as őszi/téli szezonban is váratlan csokoládéálmaink válnak valóra, amelyekben ismét életre kel a hétköznapokat megédesítő, ellenállhatatlan ízek mágiája, valamint a mesterség és a minőség iránti elkötelezettség.

Hozzászólás írása