GASZTRO MAGAZIN STREETFOOD

Mélyenszántó Burgercsodák: Deep Burger

Illés
Írta Illés

Street Food Éjszakája – Az utolsó menü – 2017. november 17.

5. alkalommal megrendezésre kerül Street Food Éjszakája, utolsó lesz ebben a formában, de garantáltan az eddigi legnagyobb szabású. Ezúttal is kézműves sörökkel és üdítőkkel kiegészített menüvel, 20-50%-ig terjedő árkedvezményekkel, illetve most különleges összetevőket tartalmazó ételkülönlegességekkel várnak majd minden érdeklődőt a street food-osok saját üzlethelyiségükben, hogy utoljára egy közös nagy evésen vehessenek részt a látogatók a Street Food ünnepén!

Helyszín: Budapest több pontján, az akcióhoz csatlakozott street food bárokban
Időpont: 2017. november 17., 16:00-tól ameddig a csatlakozott helyek nyitva tartanak!
Esemény, további információ:  https://www.facebook.com/events/329548107454621/

Image may contain: text

 

Függetlenül attól, hogy a névválasztásnak van-e köze a Deep Purple-höz, a Deep Burger burgerei kétségtelenül mély benyomást tesznek az emberre: egy hét éttermet felsorakoztató láncról beszélünk.

Az első üzlet két éve nyitotta meg ajtajait az Akácfa utcában, mely először sörözőként üzemelt, azonban a vendégek részéről felmerült az igény, hogy
harapnivaló is legyen az italok mellett. És ekkor jött a hamburger gondolata, egy olyan kategória, amellyel nagyon nehéz mellélőni. Összehoztak pár receptet, melyek egyből népszerűek lettek, a következő helyiséget már a burger vonalra építették rá.

A Jókai utcai üzletet bárfunkcióval is kiegészítették: napközben kávézóként és étteremként működik, majd éjszakára átalakul, hogy ki tudja elégíteni a szórakozni vágyók igényeit is. Itt egyébként néhány magyaros fogás és wrap is várja a betévedőket.

 

Amerikaias feeling (Fotó: Tóth Illés)

 

A sikerlavina csak ezután kezdett igazán beindulni: sorra nyíltak az újabb és újabb Deep Burgerek, immáron a Stiflerrel is karöltve. Az Erzsébet körúton egy gyorséttermes feelinget teremtettek. A jó ebben az, hogy nem kell a pultnál várnod, hanem kapsz egy csipogót, mely jelez, ha kész az étel.
Az Akácfa utca 56. szám alatti üzlet az Instant-Fogasház vonalra épít, míg a Klauzál utcában két romkocsmában, a Füge Udvarban és az Udvarromban is megkóstolhatjátok burgereiket.

Én a Dob utcai Deep Burgert látogattam meg, mely inkább estére telik meg: a környékbeli bulizók szívesen térnek be ide bekapni valamit. A vendégkör
rendkívül változatos: környékbeli szolgáltatók, vendéglátók és fodrászok is a Deepbe járnak éhségüket csillapítani. Deep Burger hamburgerei 100 %-ban saját készítésűek: mind a húst, mind a zsemlét házilag állítják elő.

Az árak középkategóriába tartoznak, viszont nem spórolják ki a burgerekből azt, ami odavaló. 180 grammos húspogácsákkal dolgoznak, a kecskesajtot termelői kisboltból szerzik be, a gallonos kiszerelésű barbecue Amerikából jön. A burgerek ízvilága nincs túlgondolva, a hangsúly inkább az összetevők minőségén van.

 

Barbecue Burger csirkeszárnyakkal (Fotó: Tóth Illés)

 

Barbecue burgert ettem csirkeszárnyakkal kombinálva, melyet egy szezámmagos, kalácsosabb jellegű zsömlében szolgáltak fel. Találunk még
benne baconszalonnát, házi készítésű coleslow salátát, sajtkoronát és paradicsomot is. Ütős kombó, nekem nagyon bejött és a sav-bázis egyensúly is
megfelelő volt a burgerben.

A barfoodok közül a csirkeszárnyak abszolút a vezető vonalat képviselik, nagyon sokat eladnak belőlük. Belül finom, puha állagúak, míg kívül kicsit roppanós a bőrük. Csípős vagy barbecue szószban forgatják meg, majd kéksajtmártással és angol zellerrel tálalják őket. Nagyon jól csúszott az ételek mellé a Hedon egyik húzó söre, a Charlie Firpo. Ez egy kellemesen citrusos, édeskés, testes APA sör.

 

Charlie Firpo sör (Fotó: Tóth Illés)

 

Egy szendvicsbárt is indítottak, ahol egy kicsit könnyebben értelmezhető világ létrehozása volt a cél. Itt olyan egyszerűbb ételeket kóstolhatunk, mint a Pulled Pork vagy a Csirkés Szendvics. A Hatsajtos egy kis kuriózum: az az érdekes benne, hogy minden egyes harapással egy másik íz jön elő, sorba vannak rendezve a sajtok.

Az éttermek túlnyomórészt a VII. kerületben találhatóak meg, de tervbe van véve egy budai egység nyitása is. Vannak havi akciók is: ha valamelyik sikeresebb lesz, az az állandó étlapra is felkerül. És hamarosan egy minőségbiztosítási zöld számon számolhatunk be pozitív vagy negatív élményeinkről nyitvatartási időben.

Ha pedig nincs kedvünk otthonról kimozdulni, házhoz is rendelhetjük kedvenc burgereinket. A kiszállítás teljesen lefedi az V., a VI. a VII. ill. a XIII. és VIII. kerület egyes részeit. A napokban nyitott legújabb üzletük, amely az Erzsébet krt. 26. szám alatt található meg. A Deep Burger is részt vesz a Street Food Éjszakáján, szóval 2017. november 17-én megtalálhatod majd őket ezen a fergeteges rendezvényen.

 

A Deep Burger Facebook elérhetősége:

https://www.facebook.com/DeepBurgerBudapest/

Street Food Éjszakája – Az utolsó menü – 2017. november 17.

5. alkalommal megrendezésre kerül Street Food Éjszakája, utolsó lesz ebben a formában, de garantáltan az eddigi legnagyobb szabású. Ezúttal is kézműves sörökkel és üdítőkkel kiegészített menüvel, 20-50%-ig terjedő árkedvezményekkel, illetve most különleges összetevőket tartalmazó ételkülönlegességekkel várnak majd minden érdeklődőt a street food-osok saját üzlethelyiségükben, hogy utoljára egy közös nagy evésen vehessenek részt a látogatók a Street Food ünnepén!

Helyszín: Budapest több pontján, az akcióhoz csatlakozott street food bárokban
Időpont: 2017. november 17., 16:00-tól ameddig a csatlakozott helyek nyitva tartanak!
Esemény, további információ:  https://www.facebook.com/events/329548107454621/
Image may contain: text

Hozzászólás írása