UTAZÁS ZENE

A megbotránkoztatásra utaztunk – interjú a PopSítábor főszervezőjével

Grasshopper

Nagy sikert aratott és kiemelt média figyelmet kapott egy néhány hete felbukkant sítábor, mely a PopSítábor nevet kapta. A szervezőket természetesen egyből hatásvadásznak bélyegezték, de rossz az, aki rosszra gondol ugyebár… Az egyik szervezővel, Mára Krisztiánnal beszélgettünk a névválasztásról, de persze több téma is felmerült a beszélgetés kapcsán.

Flyerz: Kicsit bátornak tűnik ez a névválasztás…

Mára Krisztián: Két név között vívódott a csapat: az egyik, a PopSítábor, amely végül 12-3 arányban nyert, a másikat nem árulom el, mert az is nagyon jó ötlet! Bár én a másik névre szavaztam, amikor megszületett a döntés, úgy voltam vele, hogy e mögé is be tudok állni és hitelesen képviselni, hiszen ezzel elsősorban a tábor zeneiségére akartunk utalni. Persze egyből megjelent a sajtóban egy rakás érdekes történet arról, miért is adtuk sítáborunknak ezt a nevet, hogy mennyire hatásvadászok vagyunk és a többi. Egyet leszögeznék: nem vagyunk hatásvadászok, de nem vagyunk álszentek sem – fogalmazzunk inkább úgy, a magyar nyelv szépségeit kihasználva egy figyelemefelkeltő névre esett a választás.

FZ: A sok-sok partisítábor között egy elég speciális réteget céloztatok meg a ’90-es és a 2000-es évek legnagyobb slágereire építő zenei koncepcióval. Első ránézésre bátor vállalkozásnak tűnik!

Mára Krisztián: Jogos a felvetés, de alapvetően ez nemcsak a ’90-es évekről, hanem a ’90-es évektől egészen 2008-ig tartó zenei időszakról szól, ami mind a világzenében, mind pedig a magyar és külhoni zenei pop, dance, eurodance, rave, house és trance palettán nagyon termelékeny időszak volt. Azokat az előadókat gyűjtöttük össze, akik ezt a zenei stílust képviselik: a Happy Gang, Splash, Fresh mind olyan pop együttesek, akik a ’90-es években kezdték meg munkásságukat, de ott vannak a DJ-k is, például Sterbinszky, Bárány Attila, DJM, akik bőven a 2000-es évek előtt kezdték pályafutásukat és a mai napig a pult mögött szórakoztatják a nagyérdeműt. Az Animal Cannibals és Náksi Attila is a ’90-es években indult, mégis aktuálisak a mai napig, új slágerekkel jelentkeznek és a mai huszonéves korosztály is jól ismeri őket, mint előadókat.

Ez egy olyan sítábor, ahol az uralkodó zenei stílus nem a most divatos EDM vagy épp minimal lesz. Picit visszanyúlunk azokhoz a klasszikusokhoz, amelyekre nagyon sokan felnőttünk: az első csók, vagy éppen első sítáborok zajlottak ebben az időszakban, amikor ezek a slágerek dübörögtek. Alapvetően az a célunk, hogy egy kicsit mást mutassunk zeneileg, hiszen nagyon sokszínű ez a világ, nehogy már mindenhol ugyanaz a 150 zene szóljon! Egy picit ki akartuk mozogni ezt – azt gondolom, hogy a sítáborban ki fog derülni, jól gondoltuk-e. Én biztos vagyok benne, hogy jól fog sikerülni.

FZ: Ki a célcsoport? Kiket céloztok meg?

Mára Krisztián: Alapvetően az örök fiatalokat, de egy nagyobb része a tábornak már egyetemistákkal telt meg. Ez is jól mutatja azt, hogy ezek a zenék, ezek a slágerek immáron örökzöldek lettek. Pont az egyik fellépő énekelte hazafelé menet a kocsiban az Animal Cannibals “Takarítónő” című számát és általános iskolás korú kisfia meglepődve kérdezte tőle, hogy ‘Apa, te ezt ismered?!’ …Hát hogyne ismerné! Érdekes, mennyire fogékonyak a gyerekek, a fiatalok a jó magyar zenére! Szóval a PopSítáborban első körben ez a cél, hogy ezeket újra megismertessük velük, vagy ha már ismerik, akkor bulizzanak erre felhőtlenül.

FZ: A koncerteken kívüli programok mennyire fognak kapcsolódni ehhez a világhoz?

Mára Krisztián: Természetesen update-eljük a tábort megelőző két hétben a 18-25-ös korosztálynak kitalált szabadidős programokat és versenyeket, a különböző beöltözős, bulis játékokat, de mindenbe csempészünk majd egy picit a régi időkből – említhetném itt a Kojak nyalókát, vagy olyan italokat, amik anno a ’90-es évek végén, a 2000-es évek elején voltak menők. De természetesen a RETRO, mint fogalom most már nem csak annyit tesz, hogy a régi dalok szólnak, hanem sokszor új köntösbe burkolóznak – egy rendkívül színes világot mutatunk be 2017-hez illeszkedve, a régi dolgokra emlékezve, de teljesen új értelmezésben. Ez a RETRO 2017-ben.

FZ: Egy-két programot ki tudnál emelni?

Mára Krisztián: Lesz majd jelmezes buli, amin bármilyen maskarát fel lehet ölteni arab sejktől kezdve Michael Jackson-on át Justin Bieber-ig, vagy éppen a Spice Girls-ig. Én majd 3 másik barátommal a BackStreet Boys leszek, de lesz egy lány kakukktojás köztünk – mi így készülünk. Emellett mivel Popsítábor, popsín is fogunk csúszni. Aki esetleg nem találkozott volna még ezzel az eszközzel, annak elmondom, hogy a popsí tulajdonképpen egy kis négyzet alakú lapát, amire ráülve lehet lecsúszni egy havas domboldalon. Emellett síversenyekkel, pókerrel, tekeversennyel, korizással, azaz olyan, már jól működő programokkal készülünk, amelyek kötelező elemei egy élvezetes tábornak és a közösség építését szolgálják.

A kérdéses eszköz: popsí, vagyis hócsúszka (Fotó: www.nlcafe.hu/forum)

FZ: Miért pont Gerlitzent választottátok úti célnak?

Mára Krisztián: Egyrészt mert közel van, másrészt mert a 25+ korosztály nem nagyon szeret már 20-22 órákat utazni Franciaországba egy buszon összezsúfolódva és nem igazán viselik el az ottani körülményeket sem (kicsi apartmanok, drága árak, az angol nyelv hiánya). Lehet, hogy ott nagyobb pályarendszerek vannak, de ez a korosztály inkább arra vágyik, hogy közel legyen, kényelmes hotelben lakjon, ingyenes wellness használattal, legyen reggeli és vacsora, emellett pedig tudjon úgy síelni vagy snowboard-ozni, hogy az nem kerül plusz pénzébe. Nálunk a síoktatás és a sífelszerelés kölcsönzés is benne van az árban! Így nem kell a tetőcsomagtartóval sem szenvedni, hiszen a helyszínen tőlünk ezt ingyenesen kapják majd utasaink. Mi ezekhez az igényekhez hangoltuk a tábort: sokkal közelebb van Magyarországhoz, a magyar árakhoz és a magyar mentalitáshoz is, de természetesen a jól megszokott valóban minőségi, osztrák színvonalon.

Ha kedvet kaptál hozzá, íme a részletek:

PopSítábor 2017 2017.02.10-15. Gerlitzen / Ausztria

Ha már unod a mai disco popot és inkább régi zenékre buliznál, akkor ez a sítábor a legjobb választás számodra.
• Mindössze 6 óra kocsival
• Buszos utazási lehetőség
• Tágas, 48-60 m2-es apartmanok, kényelmes hotel szobák 2, 3, 4 és 6 főnek.
• Félpanziós ellátás büféreggelivel és vacsorával
• Osztrák minőség, magyarul beszélő személyzettel
…ÉS:
• INGYENES KEZDŐ SÍ- ÉS SNOWBOARD OKTATÁS
• INGYENES SÍ- ÉS SNOWBOARD FELSZERELÉS
• INGYENES WELLNESS ÉS MEDENCEHASZNÁLAT

…A FELLÉPŐINK PEDIG:

★ FRESH ★ SPLASH ★ HAPPY GANG ★ STERBINSZKY ★ BÁRÁNY ATTILA ★ DJM ★ NÁKSI ★ DOMINIQUE ★ ANIMAL CANNIBALS ★ O’NEAL ★ KincsesSzabi ★ Shepherd ★ Chris★

EZ A POPSÍ NEM LESZ LAPOS!

SZÁLLÁS: A HolidaySport Hotel & Skiresort közvetlenül az Ossiach-tó partján található, körülbelül 10 km-re a sípályáktól. Az egymás melletti épületekben 3 különböző típusú apartmanban szállásoljuk el utasainkat, illetve lehetőség van 2-3 ágyas hotelszobák foglalására is.

Felszereltség: TV, rádió, konyha, terasz, kétágyas hálószobák, fürdő, WC, külön bejáratú nappali

Ellátás: minden típusú apartman illetve szoba esetén is félpanziós ellátást biztosítunk (svédasztalos reggeli és vacsora)

Díjmentes szolgáltatások: normál és gyógynövény szauna, infrakabin, gőzfürdő, uszoda, wellness relaxációs terem, fitneszterem, asztalitenisz.

Ingyenes Wi-Fi internet lehetőség a központi épület területén!

Szolgáltatások térítés ellenében: tekepálya, szolárium, asztali foci és játékgépek. Bár, étterem és kávézó hazai színvonalú árakon.

Szobatípusok:
– 4-6-7 fős apartman
– 2-3 fős hotelszoba

PRÉMIUM szállás: HAUS LEVANDEL
– 2-3 fős szoba: A HolidaySport Hotel & Skiresort részeként, apartmanokkal közvetlenül szemben, az út túlsó oldalán található az üdülőfalu legújabb gyöngyszeme, a teljesen felújított és 2016 őszével átadott Haus Levandel. Az új, minden igényt kielégítő, családias hangulatú szállás a legmagasabb kategóriát nyújtja a No Signal táborában. Ráadásul idén még kedvezményes áron foglalható, így érdemes bevezető áron kipróbálni.

Felszereltség: TV, rádió, konyha, terasz, fürdő, WC

Ellátás: félpanziós ellátás

HELYSZÍN: Gerlitzen Alpe Karintia és egyben Ausztria egyik legkedveltebb síparadicsoma, főként kiváló fekvése miatt népszerű, amely egész szezonban biztosítja a kiváló hóminőséget és a napsütést. Gerlitzen az Ossiachi-tó partján, csodálatos környezetben fekszik, ahol a síelés és snowboard szerelmesei széles sípályákon, félcsöveken, sáncokon próbálhatják ki tudásukat, sőt van kicker és railslide is. Folyamatos hójelentés és telítettség jelző érhető el az interneten.

Magasság: 1000 – 1911 m
Szintkülönbség: 911 m
Pályák hossza: 60 km, ebből 11.3 km kék, 45.4 km piros, 3.3 km fekete
Komolyabb sípályát igénylő vendégeink számára a Top Skipass lehetőségét tudjuk ajánlani, melyről bővebb információt itt találtok.
A Top Skipass összesen 31 pályára érvényes, 24 Karintiai és 7 Tiroli pályával. A teljes lista ezen az aloldalon olvasható.

UTAZÁS: A csomagár nem foglalja magában az utazást. Aki viszont nem szeretne egyénileg utazni azoknak 45€/fős kedvezményes áron tudunk buszos utazást biztosítani az alábbiak szerint:

Indulás Budapestről: 2017.02.10. (a kora reggeli órákban)
Tervezett hazaérkezés: 2017.02.15. (a késő esti órákban)

Útvonal: Budapest – Székesfehérvár – Maribor – Villach – Gerlitzen
Tervezett menetidő: 7-8 óra
Magyarországi felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Nagykanizsa

PROGRAMOK: Táborunkban a sportolás mellett egyértelműen a kikapcsolódásé, a szórakozásé lesz a főszerep! A héten több alkalommal is Après-Ski party-val várunk Titeket a hüttében miután mindenki kisportolta magát. Hangulatos környezet, jó zene, forralt bor és lélekmelengető felesek várnak Rátok!

Éjszakánként különböző zeneit tematikájú bulival készülünk a PopSítábor számára kibérelt külön szórakozóhelyek egyikén, közvetlenül a szállások mellett. A zártkörű bulikon minden este más-más stílusban más-más fellépők szórakoztatják a csapatot, az italárak és akciók pedig garantáltan nem okoznak majd csalódást! Számíthattok Red Love, Classic, Maskara és több Retro bulira, de az elektronikus zene kedvelői sem fognak csalódni.
Részletes programok hamarosan…

OKTATÁS: A csomagár magában foglalja a kezdő sí- és snowboard oktatás, de előzetes jelentkezéshez kötött. Amennyiben szeretnétek igénybe venni a kezdő oktatások valamelyikét, azt a jelentkezésnél a szolgáltatások kiválasztásakor jelöljétek be! Az ingyenes kezdő oktatás előfeltétele, a kedvezményes (12€/6 nap) Aegon biztosítás kiváltása. A kezdő oktatás 5 napon keresztül napi másfél órás kiscsoportos oktatást jelent. Amennyiben magánoktatást szeretnétek igénybe venni, a helyszínen az oktatókkal tudtok külön időpontot egyeztetni.

FELSZERELÉS BÉRLÉS: A csomagár magában foglalja a kezdő sí- és snowboard felszerelés bérlést. Az ingyenes bérlés feltétele a kezdő oktatáson való részvétel. A jelentkezés során válasszátok ki a bérelni kívánt felszerelés típusát, és a hozzá tartozó kezdő oktatást. Az ingyenes kezdő felszerelés előfeltétele, a kedvezményes (12€/6 nap) Aegon biztosítás kiváltása.

BIZTOSÍTÁS: Biztosító partnerünk az EUB Biztosító Zrt és az AEGON. Útjaink mellé kedvezményes áron biztosítunk baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, valamint útlemondási biztosítást is.

Baleset-, betegség- poggyászbiztosítás:
– EUB Sí Sztár – 12 €/fő/6 nap
– EUB Sí-Profi – 14 €/fő/6 nap
– EUB Sí-Extra – 22 €/fő/6 nap

AEGON biztosítás: 12 €/fő/6 nap
(Az ingyenes kezdő oktatás és felszerelésbérlés feltétele a nálunk kötött AEGON biztosítás!)

ÁRAK:
6 nap/ 5 éj 4-6-7 fős apartmanban:
– 18 éves kor alatt: € 259
– 18-25 éves kor között: € 299
– 25 éves kor fölött: € 379

6 nap/ 5 éj 2-3 fős hotelszobában:
– 18 éves kor alatt: € 289
– 18-25 éves kor között: € 329
– 25 éves kor fölött: € 409

Az ár tartalmazza:
– szállás 5 éjszakára 4-6-7 fős apartmanokban
– 5 napos Gerlitzen Alpe síbérlet
– félpanziós ellátás
– bulibelépők
– ágynemű
– wellness részleg használata
– busztranszfer a sípálya és a szállás között
– nappali programok a sípályán

Az ár nem tartalmazza:
– utazás (buszos utazás Budapestről 40€)
– idegenforgalmi adó: 7,5 €/5 éjszaka, helyszínen fizetendő
– regisztrációs díj: 8 €, helyszínen fizetendő
– végtakarítási díj: 6 €/fő, helyszínen fizetendő
– kaució: 30 €/fő (helyszínen fizetendő, az apartman sértetlen átadásakor visszajár)
– a szálláson térítés ellenében igénybe vehető egyéb szolgáltatásokat
– törölközőről mindenkinek magának kell gondoskodnia
– kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás

További információk és jelentkezés:
www.popsitabor.hu
+36 70 703 1314
info@popsitabor.hu

Hozzászólás írása