GASZTRO PROGRAMAJÁNLÓ STREETFOOD

Ahol sűrűn mormolod az imákat – Holy Cow

Eve
Írta Eve

Az utóbbi évek során négyszer rendeztük meg a Street Food Éjszakáját. Az „utcai kulinária” hazai képviselői minden évben megmutatták, hogy képesek a minőség mellett a folyamatos újításra, a kreativitás magasabb szintjeinek megugrására. Ezért 2017. november 17-én ismét, immáron utoljára hozzuk el Nektek az 5. Street Food Éjszakáját – az utolsó menüt, mely minden eddiginél ízletesebb és változatosabb lesz a megszokott 20-50 %-os kedvezményekkel!

 Az ételek ízes-illatos palettáját a legkiválóbb Street Food arcok állítják össze Nektek: például a Holy Cow, ahol (ismét) megtartottuk a főpróbát és jelentjük – érdemes lesz betérnetek!

 

Ez itt csak a választék egy része – és még így sem volt könnyű döntenünk! (Fotó: Csiki Vivien Photography)

Az elmúlt időszak:

A Holy Cow szinte még gyerekcipőben jár: 2016-ban nyitott, de nevét már a nagyok közé sorolják és méltán legendás organikus, bio hozzávalóinak, isteni hambijainak és különc vizuális ételélményeinek köszönhetően. Szabi, a pék állandó mozgásban van – véleményünk szerint és saját bevallása alapján sem alszik túl sokat –, hogy minden percét hőn szeretett kovászai és pékárui között tölthesse. Számára ez már rég nem munka, sőt: sosem volt az, hiszen ezt máshogy nem is lehet csinálni, csak maximalizmussal és szívvel-lélekkel. Meg persze rengeteg olasz kávéval…

A Holy Cow egy szentély: Szabadfi Szabolcs számára otthon és szerelemgyerek, mely felvonultatja mindazon gyönyörűséges alkotásokat, melyek Szabi elméjéből és az első városmajori pékség falai közül pattannak ki. A fejlődés megállíthatatlan, a minőség állandó!

A Piszok Disznó az egyik olyan burger a Holy Cowban, ami a hetedhét országra szóló siker biztos kulcsa volt. (Fotó: Csiki Vivien Photography)

A Szent Tehén étkei:

Többször zengtünk már ódákat a Holy Cow remekeiről, és most is csak folytatni tudjuk himnuszunk versszakait. Mert a Piszok Disznó még mindig olyan piszkosul jó, a névadó Szent Tehén pedig nem hiába maradt fent az étlapon a kezdetektől – és reméljük, nem törlődik le onnan, míg világ a világ!

Az a helyzet, hogy amikor az ember végig kóstolja a menüt akkor rá kell, hogy jöjjön: mindig az éppen aktuálisan előtte lévő a legjobb. Aztán jön egy jobb, majd egy még jobb – és ez a Holy Cow-ban tök normális.

Ez pedig a névadó Holy Cow burger – bizton állíthatjuk, hogy ennél feljebb nincs is már… vagy talán mégis…? (Fotó: Csiki Vivien Photography)

Egy biztos: a teljesen rendhagyó bucik újraírták a hamburger-történelmet és valami olyan forradalmat indítottak el a Katona József utca 2. alatt, amire már régóta áhítoztunk!

Amit mindenképpen kóstolj meg:

Nyilván az első helyen említjük a Szent Tehenet, mert tényleg megér jó pár misét. A pékségből érkező kakaós kalács már eleve zseniális ötlet (mint a buci helyettesítője), de a hambi tartalma az, ami az ember szemébe könnyeket csal: ahogyan a provolone sajt forrón olvadozik a 180 grammos, mediumra sütött marhahúspogácsán, és mindez keveredik a házi kólaszósszal, a mustárral, ketchuppal és a tökéletesre sütött tükörtöjás sárgájával – na az valami olyan, amit nem lehet egyhamar elfelejteni. De nem is akarjuk majd.

Mediterrán ihletésű buci olívabogyóval, belül minden jóval: a Digó (Fotó: Csiki Vivien Photography)

Az állandó kínálatban olyan vega finomságok is helyet kaptak, mint a Francia kapcsolat fantázianévre hallgató camambert-es, szőlőmártásos, madársalátás csoda, vagy a Digó, melyben a friss, olívás buci isteni pancettát rejt pecorino krémmel és selymes pestoval.

Emellett a szezonális „találmányokat” is érdemes kipróbálnod, amíg még lehet! Így bátran menj rá az oktoberfest alkalmából egyedülálló Perec Burgerre, nem fogod megbánni: a méretes, saját sütésű tökmagos perecben ugyanis kettő szintén méretes és saját recept alapján töltött bajor kolbász van savanyított káposztával, karakteres cheddar sajtmártással, madársalátával és juhtúróból készült körözöttel. Pont olyan ínycsiklandó, mint ahogyan hangzik. A korábbi Keresztpapi hot dog-ot pedig felváltotta egy igazi műremek: a Holy-dog, melyben a füstölt sajttal töltött virsli balzsamkrémes mustármagos redukcióba burkólózva, pecorino sajtmártással és parmezán chipsszel várja, hogy beleharapj és megtapasztalj egy új élményt.

A Holy-dog, mely a Keresztpapit váltotta fel az étlapon. (Fotó: Csiki Vivien Photography)

Amire az 5. Street Food Éjszakáján számíthatsz:

Nos, annyit elárulhatunk, hogy Szabi, a pék megint valami nagyon jó dolgon töri a fejét, és amit Ő kitalál, azt bizony meg is valósítja! Ezúttal, az utolsó menü a Holy Cow-ban a sütőtök égisze alatt készül majd el: az őszi ízeket megtalálod majd a buciban, de talán még a húspogácsában is. Ja, és ne várj szimpla bucit most sem. A sütőtök az sütőtök, jelentsen ez bármit is! 😉 Mindenképpen erősen javasolt majd elfogyasztani egy menüt a Szent Tehénben!

A Holy Cow szezonális ajánlata: Perec Burger – ami szintén megér egy misét! 🙂 (Fotó: Csiki Vivien Photography)

Büszkeségek:

A Holy Cow már eleve büszkeség Szabi számára. Hát még az, hogy bármibe belekezd, az az első perctől gyümölcsöző, friss kenyértől (bucitól, kiflitől, brióstól…) illatozó virágzásnak indul! A legutóbbi Street Food Éjszakája alkalmával rendezett Street Food TOP 25 szavazás alkalmával a Holy Cow elvitte a zsűri első helyezettnek járó díját, de Szabadfi Szabolcs szólóban is sikert sikerre halmoz: az általa készített pizzák világ-és európai szinten is jól muzsikálnak. Legutóbb például a 18. helyen végzett az Európa-bajnokságon. Szóval hajrá Szabi, csak így tovább, előre!

Csak, hogy rögzüljön: ha még nem jártál Szabinál, kezdd a Holy Cow-val! (Fotó: Csiki Vivien Photography)

Előre a jövőbe:

És ha már a jövőnél tartunk: sok jó hírünk is van, ugyanis mint mindig, Szabi egyszerre több újdonsággal is készül. Egyrészt egy pizza-burger tervével, másrészt a malacfej után hamarosan már egy bikafej is szembe nézhet velünk a tányérunkon: igazi brutális Állatra számítsatok majd! Ja, és még valami: ha Szentendrén jártok, a Főtér felé sétálva nemsokára belebotlotok majd egy új gasztro-paradicsomba: az új Holy Cow-ba! Várjuk már? Várjuk már!

 

Edd meg az utolsó menüt a Holy Cow-ban, és garantáltan elmondasz egy imát a Szent Tehénhez!

 

A Holy Cow-t itt találod:
Cím: Katona József utca 2., Budapest, XIII. kerület
Nyitva tartás: Hétfőtől Szombatig 11:00 – 22:00, Vasárnap ZÁRVA
Elérhetőség: +36 70 256 1718
Facebook

 

Hozzászólás írása