PROGRAMAJÁNLÓ

Alter-rockot bírod? Annáéktól megkapod!

Eve
Írta Eve

Találkoztál már igazán végletes, szenvedélyes és alternatív univerzumból érkezett nővel? Igen? Nos, ezt szorozd meg minimum ezerszer. Akkor megkapod Pásztor Anna személyiségét. Egy olyan nőét, aki nélkül nem lenne az Anna and the Barbies zenekar olyan karakteres, amilyen. Aki nélkül nem tudnád elképzelni ezt a fajta zenét, ezt a fajta előadásmódot.

Az alternatív rock magyar királynőjét, Pásztor Annát szerintem az is felismeri, aki még soha, egyetlen-egy számot sem hallott a bandától. Ez pedig egyértelmű visszaigazolás arra, hogy az Anna and the Barbies olyasmit alkot, mely nem olvad bele el a mindennapok sűrűjébe.

A zenekar 2004-ben alakult és röviddel azután, hogy elkezdtek koncertezni, csak hónapok kérdése volt, hogy felfigyeljenek rájuk – ráadásul máris egy angol menedzser. A kooperációból 2005-ben megszületett a Passionfruit című angol nyelvű lemez, és ez meghozta számukra az abszolút népszerűséget Magyarországon is.

Az Anna and the Barbies háta mögött több mint egy évtized áll, rengeteg történéssel: 6 kiadott albummal, több százezres Youtube video megtekintéssel és szintén több „Az év felfedezettje” díjjal, egy zseniális rock-cirkusz előadással, és még sorolhatnám.

Pásztor Anna büszke arra az eredményre, melyet a zenekarral elértek: hogy az underground kiskocsmákból egészen fesztiválok és egyéb rendezvények (nagy)színpadjaira zenélték fel magukat – és joggal érez büszkeséget, ha engem kérdeztek. Az Anna and the Barbies nem tömegtermék: szövegeiben és előadásmódjában, valamint látványvilágában is magával ragadó és kiemelkedő – ők nem a szívüket-lelküket teszik ki a koncerteken, hanem – ahogy ők mondják – minden este meghalnak újra és újra.

És, hogy mi vár még a zenekarra és ránk? Többek között egy pszichedelikus színpadi produkció a hetedik nagylemez bemutatóján, a Fővárosi Nagycirkuszban. Ott végképp megbizonyosodhatsz arról, hogy Annáék egyediek – a maguk életigenlő és őszinte módján.

De addig is, kedves rajongók, figyelmetekbe ajánljuk az Anna and the Barbies tavaszváró koncertjét a Barba Negra Clubban, hogy kibírjátok valahogy az „Álmatlan” bemutatójáig.

További információk a koncertről és a jegyvásárlással kapcsolatban itt.

A koncert időpontja: 2017. április 7., péntek – kapunyitás: 20.00

Helyszíne: Barba Negra Music Club, 1117 Budapest, Prielle Kornélia utca 4.

 

Borítókép forrása: itt.

 

 

Hozzászólás írása