A street food őrület legújabb műfajaként lettek ismertek és elterjedtek hazánkban a hagyományos amerikai barbecue technikával készült ételek. A barbecue-zás az utóbbi két évben különleges erővel felruházott hússütési eljárásként lett népszerű, melynek titkát itthon még csak egy szűk, beavatott kör ismerheti, de az általuk készített ételekért már több ezren rajonganak. A húsok eme különleges sütési eljárása azonban nem áll meg a pitmastereknél, vele együtt a teljes kultúra és életérzés is beszivárgott, mely csak tovább erősíti a hazai barbecue közösséget.

Ebben a szellemben született meg az American BBQ Picniq ötlete. Rendezvényünkön nem csak a magyar barbecue-sok színe-javát szeretnénk felvonultatni és lehetőséget adni arra, hogy az érdeklődők is közelebbről ismerhessék meg a szmókerek világát, hanem szeretnénk megmutatni nekik a hozzá kapcsolódó kultúrát is. Augusztus 11. és 13. között igazi amerikai életérzés, a déli államok büszkesége és masszív barbecue illat lepi majd be a Kopaszi-gátat.

A belépés egész hétvégén díjtalan!

Amire az American BBQ Picniq-en számíthatsz:
Az ország legjobb barbecue-sai
Tradicionális amerikai ízek
Különleges USA design

Programok:
BBQ workshopok
Koncertek
Amerikai autó és motor kiállítás
Cheerleader bemutatók
Amerikai foci bemutató
Kerti BBQ kiállítás
Gyerekprogramok
Rodeó bika
Fald fel Amerikát evőverseny

Vérbeli amerikai hangulattal várunk Téged és családodat augusztus 11. és 13. között a Kopaszi-gáton, a RIO mellett.

Helyszín: RIO Gasztropart – A nyári menü
Nyár, napsütés, Kopaszi-gát és a legjobb food truck-ok. Ezt kínálja a RIO Gasztropart a Kopaszi-gát nyugati bejáratánál minden hétvégén.