Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionNIGHTSHIFTPROGRAMAJÁNLÓTrend & Beauty

Andrea Lane: A magyar house-királynőt te is imádni fogod

DSC001

Bár a Flyerz X-Mas Partyn is fellépő Andrea Lane törékeny fiatal lánynak tűnik, aki bedől a látszatnak, az nagyot fog nézni december 21-én a BRKLYN-ban. A Hollandiában élő DJ ugyanis a legkeményebb house-ban utazik. De ki is ez a vagány lány, aki téged is levesz majd a lábadról…

Flyerz: Kezdjük mindjárt a legfontosabbal! Hamarosan itt a Flyerz X-Mas party, ahol te leszel az egyik fellépő. Tudod már, mivel készülsz?

Andrea Lane: Nagyon! Az utolsó augusztusi fellépéseimet követően Hollandiába költöztem és azóta nem léptem fel Magyarországon. Hamarosan viszont hazajövök és az otthoni fellépések közül a Flyerz buli lesz az első, december 21-én a BRKLYN-ban. Már nagyon várom, egy hosszabb tech house szettel készülök, sok sok új zenével, és ha elég szorgalmas vagyok, az első saját alkotásom is felcsendülhet majd.

Flyerz: Izgalmasan hangzik!

A.L: Igen, ma már nem számít különösebben nagy kuriózumnak, egy női DJ, de ha valaki közben valódi producer is, az azért egyedivé teszi az illetőt.

Flyerz: Attól még ez inkább most is inkább férfias szakma. Mikor unta meg a kis Andi a babaházakat?

A.L: Én gyerekként is inkább gördeszkát kértem karácsonyra, babaház helyett. Tinédzserként még a tánc, street dance volt a szenvedélyem, ha pedig koreografálni akartam, új dalok százait ismertem meg közben. Azt hiszem tizenegy-tizenkét éves lehettem, amikor tudatosan gyűjtögetni kezdtem a zenéket, mixelni, vágni. Hát, nem egy tipikus csajos hobbi volt ez. Talán ez a mai napig érezhető, a stílusomat és személyiségemet tekintve.

Flyerz: Mikortól számolod a DJ-karriered?

A.L: Konkrétan a DJ világ közelébe akkor kerültem, amikor diákelnökként bulikat szerveztem. Tizenhat évesen játszottam először emberek előtt, akkor még a virtual DJ-n összehalászott tudásommal próbáltam boldogulni, ami így utólag elég viccesen hangzik. Utána döntöttem el, hogy engem ez nagyon is érdekel és ideje megtanulni mindent alapjaitól véve, tapasztalt és profi szakmabeliektől. A Mixdown DJ iskolát elkezdve vettem komolyan a dolgot és haladtam tudatosan előre. Viszont többen kérdezték már, és örülök, hogy itt a lehetőség! Szeretném eloszlatni azt az urbán legendát, hogy a DJ-iskola elvégzése után karriert szórnak az ember kezébe. Ott tudást kapsz, de senki sem foglalkozik helyetted a saját projekteddel. Ez nálam is így volt, egyedül dolgoztam ki a stílustól kezdve a művészi arculatig, tulajdonképp mindent.

Flyerz: Ha már a stílus… Te miben utazol?

A.L: Nehéz lehorgonyozni egy konkrét műfaj mellett és természetesen sokszor a bulitól, illetve a szett idejétől is függ, mit játszom. Amikor azt mondom house, itthon mindig visszakérdeznek, hogy na, jó, de milyen… Nálam beletartozik például a vocal, tech, jackin’ house, de van, hogy az erősebb ütemeknek is helyt adok. A hazai közönséget tekintve nem ez a legpopulárisabb műfaj, de egyre többen érdeklődnek iránta, és ha megemlítem a Defected vagy Toolroom kiadót, Mark Knightot vagy a CamelPhat srácokat, akkor már felkapják a fejüket és a bulikban is felismerik az ilyen stílusú zenéket.

The 1st PoolParty here☀️Bulgaria♥️Eleven Events

Közzétette: Andrea Lane – 2018. július 22., vasárnap

Flyerz: Otthon is ezek szólnak?

A.L: Ha house DJ-ként azt válaszolom, hogy a The Weeknd féle alternatív R&B és hip hop zenéket hallgatom főzés vagy utazás közben, biztosan furcsának találjátok. A zeneírás miatt elég gyakran a korosztályomnak idegen, régi zenéket is hallgatok, mert sok inspirációt nyújtanak. Mondjuk, amikor kiposztoltam, hogy Chris Norman koncertjén vagyok, mindenki nevetett, hogy mit keresek én ott a nénik között sikoltozva.

Flyerz: Melyik volt a legemlékezetesebb fellépésed?

A.L: Nehéz választani, de kettőt emelnék ki. Az első az idei Balaton Soundon a hajnali performansz. Még most is potyognak a könnyeim, ahogy visszanézem a videókat. Tudod, mikor reggel öt óra van, jön fel a nap a Balaton felett, de tele a tánctér. Kilőttük az utolsó konfetti ágyukat, lehúztam az utolsó tracket, de nem mozdult el senki, ott álltak, páran meg is próbáltak felmászni a pulthoz és mindenki azt kiabálta: “We want more!” na, az tényleg hihetetlen élmény volt. A másik a hollandiai Amsterdam Dance Event volt. Az egy kifejezetten house parti volt és szinte minden fellépő más országból, vagy kontinensről jött. De a közönségben is random megjelentek művészek, például Benny Benassi. Nem mondom, hogy nem remeg az ember keze, mikor ilyen klasszisok előtt játszik.

Flyerz: Sok ismert ember panaszkodik arra, hogy eltűntek mellőle a barátai, veled, hogy van ez? Vannak olyanok, akik a kezdetektől veled vannak?

A.L: Az emberek jönnek, mennek úgy általában véve. Viszont igen, van benne igazság, hogy aki a szórakoztató iparban dolgozik, annak szembe kell néznie azzal, hogy bár rengeteg ember fogja körülvenni, nagyon nehéz megtalálni azt a keveset, akik őszinték és mellette maradnak. Amikor új barátság szövődik, az elején nem is említem, hogy mivel foglalkozom, mert nem szeretném, hogy az alapján ítéljenek meg. Számomra inkább az okozott nehézséget, hogy megtaláljam a közös hangot a velem egykorúakkal, illetve mindig is inkább fiú barátaim voltak, mint lányok. Ha választhatok körömfestegetős pizsiparti és Tekken párbaj között, akkor én a Tekkent fogom választani. Sajnos sokszor előfordul, hogy úgy egyébként is kimaradok eseményekből, a “diliből” mert egyszerre helytállni az egyetemen, DJ-ként dolgozni, sok más projektet is segíteni stb. 20 évesen nem éppen időtakarékos életforma. Mióta zeneírással is foglalkozom, tényleg úgy érzem kevés a napi 24 óra. Így igen, vannak, akik eltűnnek, viszont az a néhány barát, aki megmarad, azt nagyon meg kell becsülni.

Flyerz: Mi számodra a szakma csúcspontja? Mi az, amit mindenképp szeretnél elérni?

A.L: Nem igazán vagyok az a típus, akinek az lebeg szeme előtt, hogy szupersztár lesz, ahhoz valószínűleg más utat választottam volna. Vannak távlati céljaim, de inkább folyamatosan kisebb terveket alkotok, és azokat próbálom megvalósítani. Aki hasonló pályán mozog, tudja, hogy a kezdetekben nehéz és sok a kudarc, viszont ha az előbbi stratégiát követed, valószínűleg több lesz a sikerélmény is. Ami számomra a szakma csúcsa lenne, ha a saját stílusommal, saját zenéimmel tudnék maradandót alkotni és olyan előadókkal együtt dolgozni, akik előtte a példaképeim voltak. Bár sokan az ellenkezőjét gondolják, lányként ezt elérni iszonyat nehéz, mert többségében az emberekbe még mindig az van kódolva, hogy ha női DJ-ről van szó, akkor automatikus a külsőségekre fókuszálnak és nem a tartalomra.

Flyerz: Úgy veszem ki a szavaidból, nálad is fókuszáltak már a külsőségekre. Mi újság a pasikkal?

A.L: A fiúk? Hm. Apukám azt mondta, hogy ne legyen kutyusom, mert akkor tuti nem fogok magamnak párt keresni. Nem cáfolom a tényt, sokaknak vonzó, amikor meglátják, hogy mivel foglalkozom. Ami érdekes, hogy Instán vagy Facebookon egy csomó bepróbálkozós üzenetet kapok, de élőben kevésbe jellemző a nyomulás, inkább vicces és ahogyan közeledni akarnak. Szerintem a lefurább sztori eddig, amikor odajött egy külföldi srác térképpel és egy tollal a kezében, hogy rajzoljak neki útvonalakat, hogyan jut el a legjobb klubokhoz Pesten. El sem gondolkodtam rajta, hogy 2018 van, létezik okostelefon és én szépen odarajzoltam neki, közben kérdezgetett, beszélgetni akart és ahogy kész lettem mondta, hogy jó akkor menjek én is. Hát ez nem jött össze, de értékeltem a kreativitást…

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..