EFOTT 2015 Efott interjú INTERJÚK ZENE

Anna & the Barbies szétkapta az EFOTT Nagyszínpadát

Írta Fly Nagy

A közel sem hétköznapi névvel rendelkező együttes a szerdai napon nyitotta meg az EFOTT Nagyszínpadát. A koncert után velük beszélgettünk.

anna interjuMilyennek éreztétek a koncert hangulatát?

Óriási ereje volt a bulinak. Ez egy isteni adottságú színpad, és azt kell hogy mondjuk, hogy még a naplemente is segített minket. Hihetetlenül meleg volt, iszonyatosan elfáradtunk, de a közönség természetesen mindenért kárpótolt minket. Fantasztikus buli volt.

Hogyan választottátok ezt a nevet?

Alapjába véve Annának volt egy ilyen poénja, a zenekar rovására. Igazából azt kell mondjuk, hogy van egy előnye: mindenki megjegyzi első hallásra, mert elég nagy hülyeség. Viszont hátránya is akad, mivel a név hallatán mindenki gondol valamit, ami a mi esetünkben nem feltétlenül pozitív. Eleinte mindenki azt várta, hogy majd jönnek a gogo lányok, mi pedig felmentünk rock’n’roll-t játszani. Ezek mi vagyunk és teljesen megbékéltünk vele.

Rendkívül sokszínű zenekar vagytok, egyszerre több stílust is képviseltek. Ebben mekkora tudatosság van?

Ez teljesen ösztönös volt számunkra. Igazából kellett egy jó pár év ahhoz, hogy megtaláljuk, hogy mi az ami nekünk működik. Valójában az első perctől kezdve rock’n’roll zenekar voltunk. A lemez anyagunk az ami eleinte kicsit elektronikusabb volt, és az legutolsó lemezünkre tudjuk azt mondani, hogy ugyanaz szól a cd-n, mint a koncerten.

anna interju2

Mit szerettek jobban, a nagyobb fesztiválokat vagy a kisebb volumenű fellépéseket, koncerteket?

Szerintünk ezek építik egymást. Teljesen máshogy működünk egy kisebb közegben, egy akusztikus koncerten, mint egy hatalmas fesztiválon, aminek orbitális húzása van. A kisebb intimebb fellépések valójában nagyon össze tudják hozni a zenekart, egy egy akusztikus koncert után sokkal jobban játszunk. A másik fontos dolog, amiért mindkét típusú fellépésre szükség van, hogy mi a kis klubokban nagyon meg tudunk ragadni embereket, akik később csoportosan eljönnek a nagyobb szabású fellépéseinkre is.

Maradtok ma estére bulizni az EFOTT-on vagy pedig már vár a következő állomás?

Nem vagyunk ilyen több-haknista zenekar, hogy egy napra több bulit is bevállaljunk. Valószínűleg nem is bírnánk. Egy koncerten mi mindent odaadunk magunkból, az utolsó csepp energiánkig. Szóval maradunk még bulizni mindenképpen.

IMG_8292

Hozzászólás írása