FLYSTYLE SZEGED

Aufmuth Lili: Akkor is megfagyhat a bőrünk, ha nincs hó!

Téli Hidratálás bőrápolás
Írta Fly Nagy

A héten Szegeden jártam és Aufmuth Lili szépségtanácsadó kozmetikussal beszélgettem a téli bőrápolás fontosságáról. A tél igen kegyetlen és kíméletlen tud lenni arcbőrünkkel, szájunkkal és kezünkkel szemben. Már nem egyszer tapasztaltam, hogy bőröm szárazzá vált és hámlani kezdett, ha utcára mentem. Ráadásul, ezzel sajnos nem vagyok egyedül…

Arra voltam kíváncsi, mi lehet ennek a szárazságnak és hámlásnak az oka, így hát egy szakemberhez fordultam segítségért. Lili szakszerűen (és végtelen türelemmel) megválaszolta kérdéseimet és tanácsot adott a probléma kezelésére.

A megoldás az alapokban rejlik. Minden bőrtípusnál a két legfontosabb dolog: a rutinná váló alapos letisztítás és a hidratálás.

Télen viszont létfontosságú az EXTRÉM HIDRATÁLÁS, különben a bőrünk fagyáshoz hasonló tüneteket fog produkálni: kiszárad, húzódik, megreped, piros és hámlik. Jóval nagyobb odafigyelést igényel ilyenkor arcbőrünk, hiszen közvetlenül ki van téve az erős szélnek és a hideg levegőnek.

Gondoljunk csak bele: az egész testünket befedhetjük meleg védelmet jelentő ruhákkal, de az arcunkat nem tudjuk… Ennek köszönhetően arcbőrünk mindig ki lesz szolgáltatva a téli időjárásnak, feltéve ha reggel és este kimarad az alapos krémezés! Bőrünk esti táplálása, hidratálása márpedig szintén kötelező mozzanat, ha szép bőrre vágyunk (különben fakó és tápanyaghiányos lesz). Arról nem is beszélve, hogy a hidratált bőr egészségesebbnek, fiatalabbnak és tökéletesebbnek néz ki, illetve finomabb tapintású és rugalmasabb.

Extrém hidratálást jelent, ha szérummal, pakolással, kozmetikai kezeléssel is rendszeresen megerősítjük, illetve fenntartjuk bőrünk védelmi rendszerét.

A téli hidratáláshoz és tápláláshoz viszont egészen más készítményekre van szüksége bőrünknek, mint nyáron. Nem feltétlenül zsíros-, de mindenképp professzionális, kozmetikus szakember által tanácsolt hidratáló krémmel vonjuk be arcbőrünket MINDEN NAP, télen is!

Hozzászólás írása