FLYSTYLE Kiemelt MAGAZIN

Az egészséged egy befektetés nem egy kiadás 2. rész

Erka
Írta Erka

“Testünk és környezete között egyik legfontosabb kapocs minden bizonnyal az élelem. Az élelem képében a környezet ténylegesen bekerül testünkbe és átjárja azt. A vitaminok e kapcsolat koordinálásában kétségkívül a legfontosabb tényezők egyikének számítanak. Meg vagyok győződve, hogyha testünket visszahelyeznénk abba a környezetbe, amely számára ez a test kialakult, éppen olyan tökéletesen működnék, mint a többi élőlény teste. A betegség a szervezetünk és a környezetünk közötti diszharmónia kifejeződése.”

(Szent-Györgyi Albert)

Hazai és nemzetközi kutatások azt igazolják, hogy mindössze 60 éve van a termő Földnek, amelyről évente 75 milliárd tonna termőföld tűnik el, 80%-a pedig többé-kevésbé károsodott. A helyzet itthon sem jó. Egy hazai felmérés kimutatta, hogy pl. a sárgarépa ásványianyag-tartalma 40 év alatt 4%-ra csökkent. Az, hogy egészséges élelmiszert fogyasztunk-e, nem az élelmiszeripari gyárakban, hanem már – a rohamosan csökkenő – termőtalajnál eldől. Vehetünk tehát biogyümölcsöt, biozöldséget, azt viszont érdemes észben tartani, hogy annak minősége, tápanyagtartalma a termesztési technológiánál talán sokkal fontosabb tényezőktől függ.

A Gödöllői Agrártudományi Egyetem felmérése kimutatta (lásd grafikon), hogy élelmiszer- és takarmánynövényeink ásványianyag-tartalma 30 év alatt rohamosan csökkent: a kukoricánál 31%-ra, a burgonyánál 9,52%-ra, a sárgarépánál pedig 4%-ra.

Az egyik leggyakrabban hivatkozott értekezés a témában Davis-et al 2004-es tanulmánya. Ebben 43 fajta kerti haszonnövény tápanyagtartalmának változását vizsgálták 1950 és 1999 között. Azt találták, hogy a vizsgált 13 tápanyagból 7 nem mutatott változást, míg a maradék 6-ban 6 %-tól 38 %-ig terjedő csökkenés mutatkozott.

Egy 2009-es irodalmi áttekintés hasonló eredményre jutott: az elmúlt 50-70 évben a zöldségek és gyümölcsök tápanyagtartalma 5-40 %-kal csökkent. Ezen csökkenés jelentősebb a zöldségek esetében és kevésbé jelentős gyümölcsöknél

Forrás: 1985 gyógyszeripari vállalat Geigy (Svájc), 1996 Lebensmittellabor Karlsruhe / Szanatórium Oberthal.

 

Fontos, hogy szinergiában kell fogyasztani az összetevőket; nem csak külön útifűmaghéjat a bélpucoláshoz, vagy nem csak kovaföldet! A teljes szervezet, az összes sejt egy azon időben kell, hogy megkapja a szükséges hatóanyagokat!

Másik fontos dolog, hogy hiába eszik az emberek szervetlen formában gyógyszertárakban fellelhető vitaminokat (4-5%-uk szívódik fel, a 95-96% lerakódva epe- illetve vesekövet eredményezhet, vagy szerencsével kiürül. A sejtekbe a szerves formában bejuttatott – és ezt megelőzően a beleket kipucolva, jó baktériumokat meghagyva ásványi anyagokat és nyomelemek képesek felszívódni, beépülni. Ezek a termékek visszaállítanak mindent az egészséges eredeti állapotba.

A termék összetevői:

Liofilizált málna: A terméknek kellemes ízt ad és magas vitamin tartalmával segíti a szervezet egészségét. Liofilizálás: fagyasztva szárítás tartósításra szolgáló víztelenítés. A málna rostokban gazdag, ezzel gátolja az egyéb szénhidrátok felszívódását. Magas az ásványi-anyag és a létfontosságú aminosav tartalma. Aminosavak: A fehérjemolekulák (protein) építőkövei

Útifűmaghéj: Egyik fontos összetevő, ami a vízből tömegének akár a hússzorosát is képes felszívni. A szervezeted emésztőrendszerén zselés állagban halad végig. A bélbolyhokban lerakódott bomlástermékeket képes lágyan felszívni és eltávolítani, megelőzve az élősködők elszaporodását és az elsavasodást.

Szójalecitin: Segíti a zsírok és a koleszterin szállítását a vérben, és a zsírok feldolgozását az epében. A lecitin lebontja a zsírsejteket, s hozzájárul az optimális zsíranyagcserédhez. Megakadályozza, hogy a zsírsejtjeid lerakódjanak az érfalon, így csökkenti a koleszterinszintedet.

Csicsóka: A csicsóka gazdag inulinforrás. Az inulin vízben nem oldódó nagyméretű rost, poliszacharid. Az inulint csak a vastagbél baktériumflórája képes valamelyest feldolgozni, étvágycsökkentő és hashajtó hatású, de felfúvódást is okozhat.

Inulin: a bélflóra egyensúlyának megőrzésében kap fontos szerepet. Különösen elhízásnál és cukorbetegségnél ajánlják, valamint a bélflóra regenerálásához, de ezen túlmenően is széles spektrumú gyógyhatást tulajdonítanak neki. A csicsókát kozmetikai készítményekben is alkalmazzák.

Kovaföld: Képes kivezetni a baktériumokat, a vírusokat és a nehézfémeket a szervezetből, pusztán a szerkezetéből adódóan.

Almapektin: Vízzel keverve gélesítő hatása van. Mivel étkezési rost, az almapektin jó hatással van az emésztésre, csökkenti a vér koleszterinszintjét.

Gyömbér: A gyömbér sok más kiváló élelmi hatása mellett gyomornyugtató és emésztésjavító hatású.

C-vitamin: Az egyik legfontosabb vitamin egészségmegőrző, a bevitt anyagok felhasználásának hatékonyságát fokozza.

Stevia: Természetes növényi édesítő szer.

A másik termék, amit ajánlok az egészség megőrzéséhez, az egyik legújabb fejlesztésű termékünk, amelyre rendkívül büszkék vagyunk. Többek között huminsavat, fulvosavat, cordycepset és máriatövis-kivonatot tartalmaz. Termékünk különlegessége, hogy az összetevők együttes alkalmazása során egymás hatását erősítik, így kiemelt hatékonysággal bír. A humin- és a fulvosav megköti a szervezetben keletkező szabad gyököket, továbbá a természet egyik legerősebb vírusellenes hatóanyaga. Egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy képes helyreállítani a szervezet sav-bázis egyensúlyát.

A cordyceps képes megnövelni a sejtek energiatermelését, ezáltal fokozza a szervezet oxigénellátását, javítja a vérkeringést, ezzel elősegíti, hogy az oxigén és a tápanyagok gyorsabban eljussanak a test minden részére.

A máriatövis a világ egyik legerősebb méregtelenítője, támogatja a máj létfontosságú funkcióit. Egyedülálló összetevőinek köszönhetően erős antioxidáns és gombaölő tulajdonságokkal is rendelkezik.

A termék mindennapos alkalmazásával energikusabbnak, egészségesebbnek, fittebbnek érezzük magunkat.

http://dreammediabudapest.com/hu/

HLBS | hlbs.dosakinga@gmail.com

 

Telefonszám: +36 30 457 5191

Hozzászólás írása