Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
EgyébFlyerz SelectionKULTÚRANIGHTSHIFTTrend & Beauty

Az élmények sokkal boldogabbá tesznek minket, mint a tárgyak

globe tree

Ismét itt a karácsony és ezzel együtt indul az ötletelés és talán a bosszankodás is, hogy mindenkinek megtaláljuk a tökéletes ajándékot. Nem egyszerű évről évre kitalálni, hogy családtagjaink, barátaink minek örülnének a legjobban. Azt is nehéz eldönteni, hogy élményt vagy inkább tárgyat ajándékozzunk? Ebben nyújt segítséget a lenti összeállítás.

Az elmúlt években egyre többen ajándékoznak élményt a különleges alkalmakra, amelynek több oka is van. Egyrészt az ajándékozott egy közös programot tölthet el az ajándékozóval, a minőségi idő pedig egyre fontosabb napjainkban, ugyanis minden felgyorsult körülöttünk, folyamatos rohanásban vagyunk. Másrészről már kutatás is igazolja, hogy a tárgyaknak kevésbé örülünk. Thomas Gilovich, a Cornell Egyetem professzora arra a következtetésre jutott, hogy az élmények sokkal boldogabbá tesznek minket, mint a tárgyak. Ennek pedig az a legfőbb oka, hogy egy ilyen folyamat több fázisból áll. Hiszen nem csak magának a programnak örülünk, hanem a tervezgetés, készülődés is feltölt minket, de az élmény felidézése, az erről gyártott történetek is jó hatással vannak ránk. Az élmények beépülnek a tudatunkba, életünk részévé válnak.

Ezzel szemben a tárgyak által okozott boldogság egyszeri és gyorsan elmúlik. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy az újdonságok gyorsan elveszítik különlegességüket és megszokottá válnak. Ha pedig valamit már megszoktunk, akkor mindig újabbat, sőt jobbat keresünk. Ugyan a tárgyak is képesek a boldogság kiváltására, de ez csak egy ideig elég nekünk.

Íme néhány tipp karácsonyra:

  • fesztiválbérlet: 2019-ben is számos szuper program vár ránk, olyan különleges fesztiválok is, mint a paloznaki Jazzpiknik, aminél még elérhetők a kedvezményes early bird jegyek
  • festő workshop: ma már bárkinek lehet saját festménye az ismert művészektől, ráadásul a program különlegessége, hogy saját magunk készíthetjük el a tökéletes másolatot
  • utazás: 2019-ben is lesz bőven hosszú hétvége, így érdemes lehet már most megszervezni, lefoglalni az utazást
  • szabadulószoba: remek választás annak, aki az izgalmakat keresi
  • főzőiskolák: nem csak kreatív élmény, de a végén még meg is ehetjük az elkészült finomságokat
Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..