Archívum

Bad Religion (USA) – Mad Caddies (USA) / Budapest Park / Augusztus 18. / 19:00

Írta Fly Nagy
Nincs értelme felvázolni a punkzene elmúlt negyven esztendejének idővonalát a Bad Religion említése nélkül – ez ugyanis lehetetlen feladat. A 70-es évek legvégén alakult Los Angeles-i zenekar ma valóságos intézménynek számít, amely előtt generációk róják le tiszteletüket mind a rajongók, mind pedig az árnyékából kilépő zenekarok közül. Nem elég, hogy a 90-es évekbeli pop punk robbanás elképzelhetetlen lett volna a formáció nélkül, de a gitáros Brett Gurewitz által létrehozott Epitaph kiadó feltörekvő bandák egész hadának nyújtott segítő kezet, arról nem is beszélve, hogy a Good Charlotte-hoz vagy a Fall Out Boyhoz hasonló modern sztárpunkok mennyit köszönhetnek annak, amit a banda az idők során elért.

A csapat széleskörű befolyása zenéje univerzális hatása miatt egyáltalán nem meglepő. Szélsebes, gépszíj-rántotta tempó, egyszerre kaparós és jólesően sodró gitárfutamok, valamint az összetéveszthetetlenül dallamos énektémák keresztezik egymást a formáció albumain, melyeken a tagok rendre nagy figyelmet szenteltek a fajsúlyos, akár politikai, akár társadalmi üzeneteknek is. Ezeknek köszönhetően alakult ki az a sajátosan külvárosi aszfaltíz, amit a csapat dalainak kivételesen melodikus, sokszor mégis keserű mivoltából tevődik össze.

Bár egyetlen állandó tagként mindössze Greg Graffin énekest sorolhatjuk fel, változó felállásban a produkció (kisebb szüneteket beiktatva) folyamatosan aktív volt, amit kitűnően bizonyít gazdag albumtermése: 2013-as True North című lemezével bezárólag összesen tizenhat korongot tett le az asztalra, és akkor még nem vettük figyelembe a különböző élő-, illetve válogatáslemezeket. Egy ekkora vehemenciával és kultusszal bíró bandánál logikus lenne elsöprő népszerűségre következtetni, azonban a csapat a több millió eladott hanghordozója ellenére sem vesztett méltóságából, bármikor bevethető formulája pedig a mai napig verhetetlen maradt – erről pedig mind az augusztus 18-i koncerten, mind pedig a tervek szerint jövőre érkező új anyagon meggyőződhetünk.

http://www.badreligion.com/
http://www.facebook.com/badreligion
http://twitter.com/badreligion

Jegyárak:
▲ early bird 5.500 FT (az első 500 jegy) – SOLD OUT!
▲ elővét 6.500 FT (augusztus 2-ig)
▲ teljes ár 7.500 FT (augusztus 3-tól és a koncert napján

————————–————————–————————–

Végre megérkezett a hír: augusztus 18-án a Budapest Parkban a Bad Religion vendégzenekara a Kaliforniából érkező ska-punk csapat, a Mad Caddies lesz

A Mad Caddies zenekart nehéz körülírni. Nem tudni pontosan, mi bennük a lenyűgözőbb: hogy eladtak már több mint 400.000 albumot, vagy hogy zenéjükben sikerült a széleskörű hatásokat – dixieland, reggae, punk, ska – egyesíteniük egy olyan dalgyűjteménybe, mely hihetetlenül sokszínű, mégis egyben meghallgatva egy összefüggő képet mutat az elejétől a végéig. „Szeretjük, hogy képesek vagyunk minden egyes albumunkkal bővíteni a hangzásunkat” – magyarázza a gitáros, Sascha Lazor, hivatkozva arra, hogy a banda ugyanúgy fellép családbarát fesztiválokon, mint éjszakai rock koncerteken, punk bandákkal együtt. „Nem ismerek sok zenekart, akiknek ennyire változatos dalok és stílusok vannak a kínálatában” – tette hozzá a muzsikus.

A csapat a Dirty Rice című albumával érkezik a Parkba. A tavaly megjelent album a zenekar már eddig is figyelemre méltó karrierének a betetőzése. Már az elkészülte sem volt egyszerű: a banda 2009-ben kezdett rajta dolgozni, majd miután nem voltak vele megelégedve, elhatározták, hogy újra kezdik az elejétől. És ez valami „isteni sugallat” lehetett, hisz eközben akadtak két új dalszerzőre, az eredetileg dobos Todd Rosenbergre és az új billenytyűsre, Dustin Lankerre, akikkel együtt összeállt a Mad Caddies. “Nagyon szeretjük ezt a felállást, az új tagok nagyon sok pluszt hoztak a zenekarba zenei tudásukkal és dalszerző képességükkel. Ez nyílvánvaló, hallgatva ezeket a dalokat” – meséli Chuck Robertson, a banda énekese.

Augusztus 18-án a Budapest Parkban ezt mi is megtapasztalhatjuk.

————————–————————–————————–

jegyértékesítő helyek:
▲ Budapest Park, helyszíni pénztár (hétfőtől szombatig: 13.00-20.00)
▲ Online jegyértékesítés: http://tixa.hu/budapest-park
▲ Jegyirodai értékesítés: http://ticketportal.hu/selling_places.aspx#20

jegyinformáció:
▲ Felelősséget csak a Budapest Parktól, vagy hivatalos partnereinktől
(tixa.hu, ticketportal.hu) vásárolt jegyekért tudunk vállalni.
▲ A jegyedet ne tedd közzé semmilyen felületen

korhatár a koncertekre:
▲ 18 éven aluliak csak szülői kísérettel vehetnek részt a koncerten, kivéve 14-17 év közöttiek a Safe and Sound Mentori Program keretében (www.safeandsound.hu)
▲ 10 éves korig a belépés ingyenes

Hozzászólás írása