AUTÓ & MOTOR BUDAPEST FLYBUZZ Kiemelt MAGAZIN Motorsport PROGRAMAJÁNLÓ SPORT

Bajnokok születése – egy nyílt nap margójára

Az elmúlt héten egy nem mindennapi “osztályfőnöki órán” jártunk. Egészen pontosan fogalmazva egy olyan általános iskolai nyílt napon (amilyet kisgyerekként mindig is szerettünk volna…), ahol egészen egyedi formában mutattak be a kisdiákok számára egy komoly „szakmát”, az autóversenyzést!

A szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az elmúlt években több pályaorientációs nyílt napot is tartottak már alsó tagozatosoknak, ennek részeként látogatta meg a nebulókat a Kovács György – Tekeres Laura versenyzőpáros. Nem érkeztek üres kézzel, hiszen az interaktív órákra magukkal hozták Subaru rally autójukat, valamint Can-Am típusú side by side terep-buggy járművüket – sőt, a legkisebbek örömére utóbbit be is indították!

A hangorgia előtt alapos betekintést nyerhettek a kicsik a versenyzés világába, Laura és György a legapróbb részletekig vázolta és szemléltette, hogy is zajlik egy versenyhétvége, hogyan épül fel a csapat. Utóbbi szó, mint fogalom, nagyon gyakran elhangzott az előadás során, nem véletlenül: mindannyian tudjuk, ahogy a pályán, úgy az életben is nagyon nagy jelentőséggel bír a csapatszellem, együtt minden könnyebb.

Vidám délelőtt volt

Az élménybeszámoló szerves részét képezte a realitásra, a biztonságra való törekvés is. Kovács Györgyék felhívták a figyelmet, hogy az autósport (még) nem egy szakma, ennek ellenére lehet egy olyan életforma, amely pozitív irányba tereli a következő generációk jövőjét. A népes gyermeksereg megtanulta, hová kell állni egy versenypályán nézőként, hogy az emberélet a pályán és a hétköznapokban is a legfontosabb, valamint azt is, hogy a közutak nem száguldozásra valók – arra ott van a kontrollált versenypálya.

Közben szóba került a Forma-1, és a jelenleg is zajló Dakar Rally, öröm volt látni, hogy sok kisgyerek már ilyen fiatalon is teljesen képben van ezekkel a versenysorozatokkal. Azt pedig talán nem is kell hangsúlyozni, mennyire fontosak az ilyen jellegű találkozások, ahol a jövő bajnokai testközelbe kerülhetnek a jelenkor legjobbjaival. Egészen biztosak vagyunk abban, hogy jó pár srácot és kislányt ragadott el a tereprali sportág, és a nem is olyan távoli jövőben sokukkal találkozhatunk majd a pályák mellett, vagy akár a volán mögött.

Őszintén reméljük, hogy az egyedi és eredeti prevenciónak lesz folytatása, hiszen ebből nem csak a résztvevő gyerekek és a MAMS (Magyar Motorsport Szövetség) tereprali szakága, de a teljes magyar motorsport is sokat profitálhat!

Hozzászólás írása