GASZTRO STREETFOOD

Cakumpakk, gasztronómia az utcán

A zakatoló város forgatagában, egyenesen a Blaha Lujza tér árkádjai alatt, egy gyorsétterem és egy bank között húzódik meg szerényen, ám annál elegánsabban az új gasztro-csoda, a Cakumpakk. Mi is ez a játékosan hangzatos név pontosan, és hová is helyezzük a nemzetközi gasztronómia palettáján? Mert igen, itt valóban egy nemzetközi szakértelmet, eszköztárat és ízvilágot is felvonultató kezdeményezésről beszélhetünk.

A Cakumpakk, egy Street Bistro, amely a megszokottnál jóval magasabb szintre emeli az utcai étkezést, mint jelenséget. A Cakumpakk egy olyan hely, mely a szó legnemesebb értelmében vett gyorsétkezést ötvözi az éttermi minőséggel és tálalással, mindezt teszi stílusosan papírtányéron, dobozban. Az ételek mind küllemben, mind az ízek terén, magasan verik a megszokott utcai étkezdék kínálatát és úgy nyújtanak éttermi minőséget, hogy közben a lehető leggyorsabban kerülnek a fogyasztóvendégek elé, megfizethető áron.

Az étlapon választékos, ám átlátható kínálattal találkozhatnak az éhes vendégek, akik az újragondolt hazai specialitásokra is rácsodálkozhatnak, mint például a marhapofa gulyásleves, vagy a juhtúrós burgonyagombóccal és kaporral színesített vaj puha sziki ponty. Formabontó külsőben mutatkozik meg a füstölt paprikás galuskával tálalt csirkepörkölt éppúgy, ahogy a golyóvá formázott panírozott véres hurka is, vagy a tört burgonyás, omlós mangalicakaraj.

A gasztrocsodák hátterében mindig áll legalább egy, elismert tudással, tapasztalattal rendelkező szakember. Ilyen formában van jelen a Cakumpakk esetében Tivadar György is, szakmai partnerként. Gyuri irányítása és felügyelete mindenképpen hozzájárul a minőségi kialakítás, a jól megtervezett koncepció és a különlegesen válogatott ízvilág kínálatának sikeréhez. Gyuri, elengedhetetlennek tartja a legjobb alapanyagok és a friss zöldfűszerek, kiegészítők használatát. Véleménye szerint, enélkül elképzelhetetlen magas szinten jót alkotni.

Az ételek elkészítése során a Cakumpakk konyháján modern technológiát használnak, – vákuum alatt főzés, konfitálás, kamadó – az eredmény egy tökéletes állagú, ízű és minőségű végtermék. Már nagyanyáink is így főzték órákig a gyöngyöző húslevest. Emellett, a lassú sütéssel és a faszénen készült ropogósan omlós ételek kiemelkedően az utcai bisztró sajátosságai, melyben ők igazán úttörőnek számítanak kicsiny hazánkban. Hamarosan a nyitott konyhába érkezik a megrendelt különleges barbecue kemence is, melynek segítségével egy igazán füstös, harapnivaló élményben lesz részük az erre látogató vendégeknek. Ez egy új technológia, amelyben még kicsit el kell merülniük a mindenre elszánt és felkészült séfeknek, ám hamarosan mindent egy füst alatt kóstolhat a Street Food Bistro közönsége.

Vigyázat, erősen közeledik a felejthetetlen sült oldalasok ideje! A BBQ sütő jelenléte elősegíti majd a változatos napi ajánlatok létjogosultságát, melyek kreatív alkotásokra ösztönzik a nyitott konyha séfjeit és szakácsait egyaránt. A desszertek felvonultatása sem egy mindennapi esettanulmány része, hiszen a retro korszakból már jól ismert klasszikus téli fagyit, meghökkentő formában és leírhatatlan ízkombóban kínálják, alapanyagként, a legkiválóbb minőségű csokoládét felhasználva. A Cakumpakk ars poeticája az, hogy az utcán is fogyasztható, rövid idő alatt elkészülő ételeket magas színvonalon, és éttermi minőségben, stílusosan tálalják a vendégeknek, elérhető áron. Ezzel komoly gasztronómiai szintre emelve a street food bistro fogalmát Magyarországon is.

A Cakumpakk csapata, szeretettel várja a különleges „utcai ízek” szerelmeseit az alábbi címen.

Cakumpakk Street Bistro

Cím: 1072 Budapest, Rákóczi út 44.
E-mail: info@cakumpakk.hu
Facebook
@cakumpakk.street.bistro

Kedvezmények és tavaszi ajánlat a Street Food Éjszakáján (2017. május 19.):

  • 20% az alábbi termékekre:
    Egykezes: Fledermaus, panko, lepénykenyér, uborka, tejföl, szalmaburgonya
    Főétel: Mangalicakaraj, tört burgonya, marinált zöldségek