BUDAPEST GASZTRO MAGAZIN STREETFOOD

Csak csücsülök és jön a csülök: CupÁkos

Illés
Írta Illés

Street Food Éjszakája – Az utolsó menü – 2017. november 17.

5. alkalommal megrendezésre kerül Street Food Éjszakája, utolsó lesz ebben a formában, de garantáltan az eddigi legnagyobb szabású. Ezúttal is kézműves sörökkel és üdítőkkel kiegészített menüvel, 20-50%-ig terjedő árkedvezményekkel, illetve most különleges összetevőket tartalmazó ételkülönlegességekkel várnak majd minden érdeklődőt a street food-osok saját üzlethelyiségükben, hogy utoljára egy közös nagy evésen vehessenek részt a látogatók a Street Food ünnepén!

Helyszín: Budapest több pontján, az akcióhoz csatlakozott street food bárokban
Időpont: 2017. november 17., 16:00-tól ameddig a csatlakozott helyek nyitva tartanak!
Esemény, további információ:  https://www.facebook.com/events/329548107454621/

Image may contain: text

 

A Dob utca és a Kazinczy utca sarkán, az árkádok alatt található Cupákos nyáron váltott tesztüzemből élesbe. Az egész ötlet úgy jött, hogy Tasnádi Ákos, a Macesz Bisztro chefje valami könnyedebbre vágyott, egy olyan helyre, ahol nincsenek manírok, ahol megelevenedhetnek a kedves gyerekkori emlékek a vásárlás után elfogyasztott kolbászokról a hentesnél. Innen ered a hely neve is: CupÁkos, utalva arra, hogy kinek az ötleteit kóstolhatják az ide betérők.

A piacozás egyébként kezdi reneszánszát élni, és ennek a helynek abszolút sikerült megidézni azt a békebeli hentesekhez betérő mennyország feelinget és az elfeledett régi ízek világát. Erről a retro kinézet is gondoskodik: fehér csempék, az üvegfal mögött sorakozó gigantikus, mosolygós befőttesüvegek, a falra kiírt menü. Ákos ügyesen felfedezte a piaci rést, és nem volt rest élni a lehetőséggel.

 

Vigyázat, itt minden folyik és darabokra esik (Fotó: Tóth Illés)

 

Itt a lezserség az úr, akár kézzel is eheted a húsokat, nem fognak megvető pillantások érni. A Cupákos nem akar többet mutatni, mint ami: egyszerű, manírok nélküli, letisztult ízvilágú, ámde kíváló minőségű ételek, gyorsan. Az alapanyagokra nagyon odafigyelnek, minden prémium és friss: a húsok például Gál Józsitól jönnek (az ország egyik legelismertebb hentese).

Ez a szaftos, fűszeres stílus mind az idősebbeket, mind a fiatalabbakat megfogja, a történet egyértelműen mindenkinek szól: ide járhatsz ebédelni is, de egy átmulatott pesti éjszaka után is betérhetsz egy kis magyaros street foodra, hiszen éjszakába nyúlóan nyitva vannak.

 

Fasírtos zsömle (Fotó: Tóth Illés)

 

Abszolút a hús van fókuszban: három fajta kolbász közül választhatunk: sütőkolbász, merguez, weisswurst, van malaccsászár, sertés- és marhaoldalas, sörben sült csülök, zúzapörkölt, kacsatöpörtyű, csirkemájkrém és még sorolhatnánk. Az egyik favorit: a fasírtos zsemle, ami leginkább egy újragondolt, magyaros hamburgerre hajaz: hagyma, kézműves mustár és kézműves csalamádé is van benne.

A lágyabb ízlésvilágot sem hagyták figyelmen kívül, ezért olyan fogásokat is találunk, mint a rozé kacsamell, konfitált kacsacomb, vagy a supreme csirke. A köretkínálat sem a megszokott, kérhetünk például pezsgős káposztát, de akár paprikás krumplit is, mely szinte már önmagában is kielégítő. Természetesen savanyúság vagy mustár is többféle van. Sőt! Néhány fogással még a vegetáriánusokra is gondoltak, pedig itt tényleg a minden a húsról szól!

 

Házikolbászos Hot Dog (Fotó: Tóth Illés)

 

Egyetlen desszertet árulnak, ami viszont rendkívül merész kombináció: csokoládé mousse, malac popcorn, császármorzsával… Én be mertem vállalni, és egyáltalán nem csalódtam sós-édes ízvilágában, bár a kacsazsírban kipattogtatott malac és a csokoládé íze együtt valóban extravagánsnak tűnik.

 

Csokoládé malac popcorn császármorzsával (Fotó: Tóth Illés)

 

Itt valóban kiélvezhetjük a hús textúráját, azt, ahogy roppan a kezünk között a kolbász, és szétfolyik az ínycsiklandó szaft a baguette-ben. Engem fasírtos zsemlével és házikolbászos hot doggal kínáltak meg (az utóbbi még nem is szerepel az étlapon, szóval az első tesztelők között lehettem).

Mindkét étel rendkívül friss és ízletes volt, tényleg roppant a kolbász, a fasírtos zsemle annyira megvolt pakolva, hogy majdnem szétesett a kezemben, de ez nem volt zavaró. Amúgy még tök megkóstolnám a zúzapörköltet is, de a sörben sült csülök is elég impresszíven hangzik.

Ha te is kipróbálnád a Cupákos finomságait, a 2017. november 17-én esedékes Street Food Éjszakáján ezt minden további nélkül megteheted.

 

A Cupákos honlapja:

http://cupakos.hu/

 

A Cupákos facebook oldala:

https://www.facebook.com/cupakos/

 

Street Food Éjszakája – Az utolsó menü – 2017. november 17.

5. alkalommal megrendezésre kerül Street Food Éjszakája, utolsó lesz ebben a formában, de garantáltan az eddigi legnagyobb szabású. Ezúttal is kézműves sörökkel és üdítőkkel kiegészített menüvel, 20-50%-ig terjedő árkedvezményekkel, illetve most különleges összetevőket tartalmazó ételkülönlegességekkel várnak majd minden érdeklődőt a street food-osok saját üzlethelyiségükben, hogy utoljára egy közös nagy evésen vehessenek részt a látogatók a Street Food ünnepén!

Helyszín: Budapest több pontján, az akcióhoz csatlakozott street food bárokban
Időpont: 2017. november 17., 16:00-tól ameddig a csatlakozott helyek nyitva tartanak!
Esemény, további információ:  https://www.facebook.com/events/329548107454621/

Image may contain: text

Hozzászólás írása