GASZTRO Kiemelt MAGAZIN

Csak a szádban robban, nem a kezedben – itt a pukkanó koktél!

Erka
Írta Erka

Bliss 42 néven a világon egyedülálló, Popping koktélokkal bulizhatsz az idei fesztiválszezon kezdetével – kényelmesen, kellemesen és környezettudatosan. A Bliss 42 új koktélcsaládja már most nagy kedvence mindazoknak, akik megkóstolták egyik-másik (vagy az összes) változatát, és biztosak vagyunk abban, hogy téged is rabul ejt abban a pillanatban, hogy valamelyik nagyobb nyári eseményen megkóstolod. Például most hétvégén, a Pünkösdi Szezonnyitó – Siófok 50 elnevezésű nagyszabású balatoni nyárindító bulin.

 

A mindennapokban a legnagyobb találmányok azok, amelyek, egyszerűek, de nagyszerűek, és amelyek láttán a fejünkhöz kapunk, és azt kiáltjuk: „Istenem, hogy ez miért nem nekem jutott eszembe?!” Leleményes magyar elmék egy thaiföldi utazás alkalmával szembesültek a ténnyel, hogy szüksége lenne már a világnak egy olyan italra, ami, egy: különleges, kettő: baromi finom, három: praktikus, azaz nem tudjuk magunkra (vagy másokra) önteni, négy: nem fullad bele egy egész darázskolónia, öt: nem kerül bele homok, vagy semmilyen egyéb természetű, nem kívánatos adalékanyag, és hat: környezetkímélő is. Szóval, egy olyan ital, amit egy tengerparton, vagy akármelyik vízparton, bármelyik fesztiválon, buliban vagy csak az utcán sétálgatva, a lehető legnagyobb biztonsággal és a lehető legnagyobb élvezeti faktorral tudunk elfogyasztani.

Bangkokban találkoztak először a gyümölcssziruppal töltött pukkanó bogyókkal, és szinte kirobbant az ötlet: „Tegyük ezeket a finom bogyókat fröccsbe, és próbáljuk ki, milyen!” Így is tettek, és az ital beütött, mint Mike Tyson az elmegyenge szőrmóknak a Másnaposokban. Aztán kipróbálták vodka szódával, és az is legalább akkorát ütött. Így született meg a világon egyedülálló Popping Cocktail, ami a szádban robban, nem a kezedben. Zseniális élmény, ahogy, például, egy Aperol Bliss fogyasztása közben a gyümölcssziruppal töltött pukkanó bogyók valamelyikét felszívod a szívószállal, ráharapsz, az szétdurran a szádban, keveredik az Aperollal, és felrobbantja az ízlelőbimbóidat.

A #Bliss42 márka annyira friss, mint Popping Cocktails nevű italaik: május elején mutatkozott be nagy sikerrel a VIII. Food Truck Show első budapesti állomásán, a Kincsem Parkban. Aki eddig kóstolta a bárpultban biztonságosan lefóliázott, környezetkímélő „ÚjraPohárban” felszolgált, take away, azaz elvihető nyolc koktéljuk valamelyikét, mind kirobbanóan nyilatkozott róla. A Bliss 42 most mutatja be először a #BubiKornis nevű csillogó-villogó italát, amely a Siófók 50 Szezonnyitón debütál majd, és amelynek összetevői természetesen egyelőre szupertitkosak.

A május 18-21. közt megrendezendő, Siófok várossá válásának 50-ik évfordulóját ünneplő, nagyszabású Pünkösdi Szezonnyitó – Siófok 50 rendezvényen (amelyen fellép többek közt a Wellhello, az Irigy Hónaljmirigy és a Csík Zenekar is) a Bliss 42 Popping koktélokat a Siófoki Plázson egy gyönyörű, eredeti, kilencméteres, ezüstszínű amerikai Airstream lakókocsinál találod, és ha odalépsz a pulthoz, elég, ha annyit mondasz: #mutiabubit.

A Bliss 42 a nyáron jelen lesz a Food Truck Show-n, vagy találkozhatsz velük a nagyobb fesztiválokon és hamarosan Budapest frekventált helyein is. Azt, hogy épp mikor, hol járnak, a legegyszerűbben úgy tudhatod meg, ha követed őket közösségi oldalaikon, a Facebookon, az Instagramon, vagy akár gyalog, egy pohárral a kezedben.

 

Hozzászólás írása