GASZTRO

Eper Rukkola módra

Eliza
Írta Eliza

Hamarosan újra kapható lesz az Epersaláta a Rukkolában, de ne gyümölcssalátára számítsatok! Mivel a Salátabárban minden kizárólag friss alapanyagból készül, így muszáj kivárni a magyar eper szezonját ahhoz, hogy átadhassuk magunkat a jégsaláta, csirkemell, eper, gránátalma, parmezán és joghurt öntet kivételesen egyedi ízorgiájának. Amíg erre várunk még pár napot, addig a megszokott saláták mellett Feta varázzsal, Almás zelleres és Vitamin salátával is várják az ínyenceket a hely üzemeltetői.

A Rukkola talán a legkisebb salátabár a fővárosban, néhányan bent is elférnek, jó időben pedig lehetőség van a salátázó előtt található asztalokhoz leülni. Leggyakrabban persze elvitelre kérik a vendégek, főként egyetemisták, a vitamindús ételeket, így nem meglepő, hogy a központi Szabó Ervin könyvtárban és a Pázmány folyosóin üres Rukkolás ételboxokból nincs hiány.

Hiába, a fiatalok körében trendi a prémium minőség.

A Rukkola hozza a tőle megszokott színvonalat, folyamatosan bővülő kínálatával csupa újdonság és meglepetés. Egyetlen dologban nincs változás: mindenből a legjobbat, legfrissebbet kapjuk. Az ételbár salátáit, melegszendvicseit, üdítőit kóstolva az ember kiszakad a megszokott hétköznapokból. Az ízek világa elvarázsolja, a Mediterrán melegszendvicset falatozva pillanatok alatt egy tengerparti városban érezhetjük magunkat, ahogy a friss bagett, a ropogós paradicsom és az omlós mozzarella elolvad a szánkban. A megújult étlapon Csirkés pesztós melegszendvics is szerepel, a Rukkola ételeinek ízvilágára jellemző harmóniát adja vissza a pesztó, a csirkemell, a spenótlevél és az aszalt paradicsom kompozíciója.

„Nem egyszerűen melegszendvicseket és salátákat készítünk, itt alkotómunka folyik. Nekünk ez adja a flow-t. Folyamatosan játszunk az ízekkel és az ételeink által ilyen játékos jókedvet szeretnénk teremteni vendégeink számára is. Eddig még nem csalódtak bennünk, arra törekszünk, hogy ez ne változzon. Nemcsak maximalisták vagyunk, ha az ételeinkről van szó, hanem gyorsak is. Így tényleg egyre több vendégünk van, ami megerősít minket abban, hogy jó ez az irány”.- mondta a Rukkola üzletvezetője..  Szabó Gergely azt is elárulta, hogy nemrég eldöntötték, új kollégákat vesznek fel azért, hogy tartsák a tempót és a minőséget. Tehát, ha valaki kedvet érez hozzá, hogy egy menő hely, fiatal, jófej csapatának tagja legyen, íme egy remek lehetőség.

Nos, csak ajánlani tudom, hogy tegyük próbára a Rukkola csapatát. Térjünk be a Salátabárba és tegyük le voksunkat a kedvenc ételünk és italunk mellett! Az energiabomba smoothiekon kívül a limonádék választékára is érdemes egy pillantást vetni, bodzás-levendulás, sárgadinnyés, epres, málnás, zöldalmás, mangós, erdei gyümölcsös, mentás, uborkás… ! Vastag pénztárca ugyan nem fog kelleni, egy ezresből megebédelhetünk, de előre szólok, nem lesz könnyű a választás!