Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
SPORT

Esch Tamás – „Megyek tovább előre az utamon”

53862915_711924835893135_4895688746600497152_n

Esch Tamás még csak alig kezdte meg a Dubai Baja-t, egy szerencsétlen baleset miatt máris kiállni kényszerült. A fiatal pilótát sérülései miatt hamarosan műteni fogják, ám ő nem csügged, és már alig várja, hogy újból motorra pattanhasson.

Egy (motor)sport baleset mindig több dologból áll össze. Ezt a keserű igazságot Esch Tamásnak a saját bőrén kellett megtapasztalnia:

„A verseny előtt már napok óta nem tudtam aludni, és bevallom, hogy a külvilág kizárása is felettébb nehezen ment. Azzal a céllal indultam a Baja Dubai-nak, hogy óvatosan, a saját ritmusomban végigmegyek, kvázi tanulásként és rutinszerzésként tekintettem a futamra. A rajt után azonban ez megváltozott, és én is tempót akartam menni, mint a versenyzőtársaim. A sivatagi motorozás a navigációval együtt nem egyszerű dolog, és sajnos sikerült is egy hibába belecsúsznom. Átbuktam egy hatalmas dűnén, majd a mélybe zuhantam onnan, de még volt akkora lélekjelenlétem, hogy tompítsam az esést, majd utána a többiek útjából arrébb húzzam a motorom.” – foglalta össze röviden a történteket Tamás.

A versenyző a balesete napján töltötte be a 33. életévét, és előzetesen aligha egy kórházban, ágyban és párnák között képzelte el az ünneplést:

„Az eset után azonnal kórházba kerültem, ahol az elmozdult csontokat és ízületet raktak helyre altatásban. Sajnos törés is van, de kapacitáshiány miatt csak holnap, vagy hétfőn tudják megcsinálni a CT-t, és utána kerülhet sor az operációra. Valószínűleg kapok néhány csavart a jobb vállamba. A körülményekhez képest jól vagyok, hatóránként kapom az infúziós fájdalomcsillapítót.

A versenyzőtársak szinte kivétel nélkül írtak WhatsAppon, a FIM-től is folyamatosan érdeklődnek felőlem. Délelőtt hívott a Baja orvosi csapatának főnöke, utána meglátogatott az itteni motorsport szövetség (ATCUAE) igazgatója, plusz küldtek helyi sim kártyát és egy telefont is, hogy könnyebben tudjak kommunikálni. Természetesen nem így terveztem a dolgokat, de a rossz tapasztalat is tapasztalat, amiből meríteni és fejlődni akarok. A bugaci idénynyitót muszáj kihagynom, de megyek tovább előre az utamon” – zárta mondandóját az elhívatott versenyző.

A Flyerz Magazin szerkesztősége és a MAMS Tereprali szakága mielőbbi felépülést kíván Esch Tominak!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..