Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

@Akvárium Klub – Az A38 Hajó bemutatja: Tycho (USA) – Epoch lemezbemutató

2017-02-14 -20:0023:00

A gyönyörű, elszállós downtempo elektronika egyik legjobb produkciója, az amerikai Tycho két éve járt először Magyarországon, az A38 Hajón. A polihisztor-képzőművész-grafikus-fotós-zenész Scott Hansen és együttese visszatér: legfrissebb, alig két hete megjelent Epoch című meglepetéslemezének bemutató koncertje az A38 Hajó szervezésében az Akvárium Klubban lesz.

http://www.a38.hu/hu/program/tycho-us

Scott Hansen rendkívül sokoldalú tehetség. A kaliforniai fiatalember nem csupán fotós, grafikus, képző- és multimédia-művész, a szakmai körökben elismert iso50 blog létrehozója, de – erről az oldaláról talán többen ismerik – remek zenész is. A Hold Tycho nevű kráteréről elnevezett egyszemélyes projektjének (és a hozzá kapcsolódó, a koncerteken fellépő zenekarnak) nem is találhatott volna kifejezőbb nevet. Mert a Tycho muzsikája valóban egyfajta „asztrológiai zene”, némi túlzással akár „a szférák zenéjének” is nevezhetnénk.

Nagyszabású, lebegős, elszállós, kissé pszichedelikus IDM (azaz Intelligent Dance Music – „intelligens tánczene”) a Tycho produkciója, csilingelő, visszhangos gitárokkal, sodró basszusmenetekkel és álomszerű hangulatokkal.

A Tycho a kilencvenes évek második felének downtempójában gyökerezik, sokan a Boards Of Canadához hasonlítják. Önmagában a zene talán kissé „vékonynak” is tűnik (Hansen több interjújában elmondja, hogy elsősorban képzőművésznek tartja magát), de a látványos és aprólékos részletességgel kidolgozott, különleges vetítés egészen összetett, komplex élménnyé avatja a Tycho élő koncertjeit.

A képzőművészeti iskolát végzett, és grafikusként nagyon aktív Hansen saját maga készíti a Tycho lemezborítóit, videóklipjeit, és a kortárs elektronikuszenei színtér talán legegységesebb és legjellegzetesebb vizuális világát (igazi, zenéhez illő „ambientjét”) hozta létre. Ahogy művésznevét a Hold kráteréről választotta, úgy építgette az évek során markáns, természeti elemekből, kiüresített, minimalista tájképekből összeállított, Frank Stella konstruktivizmusát idéző műveit, lemez-bookletjeit és borítóit. A hasonló zenék fellegvárában, Com Truise, Emancipator és Gold Panda kiadójánál, a Ghostly Internationalnél alkotó Hansen már komplett összművészeti életművet hozott létre.

A Tycho ötödik nagylemeze, az Epoch pár hete jelent meg, teljesen váratlanul, igazi digitális meglepetésalbumként. Az elődeinek zenei világát kiteljesítő, meseszép, álomszerű downtempo-album koncertturnéja jövő februárban érkezik Európába. A két évvel ezelőtti hatalmas sikerű koncert után 2017-ben ismét Budapesten a Tycho, ezúttal az A38 Hajó szervezésében az Akvárium Klubban.

Jegyár: 5500 Ft, elővételben: 4900 Ft. Jegyek október 21-től vásárolhatók elővételben az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón, valamint az Akvárium Klubban. A koncert az Akvárum Klubban lesz!

Részletek

Dátum:
2017-02-14
Időpont:
20:0023:00

Szervező

A38 Hajó

Helyszín

Akvárium Klub Official
Erzsébet tér
Budapest, 1051 Hungary

Hozzászólás írása