Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

@Budapest Aréna – Green Day Revolution Radio

2017-06-18 -20:0023:00

A Green Day egy amerikai punk rock együttes. 1989-ben tűnt fel 1000 hours című kislemezével. Elődjének tekinthetjük a két alapító tag előző formációját, a Sweet Children együttest, amelyet elég fiatalon, alig tizennégy évesen alapítottak. Jelenlegi tagjai Billie Joe Armstrong énekes és gitáros, Mike Dirnt basszusgitáros és vokálos, illetve Tré Cool dobos és vokálos. Koncertjeiken még a csapat tagjai Jason White gitáros, Jason Freese billentyűs, szaxofonos, harsonás, Mike Pelino gitáros és Ronnie Blake trombitás.

Legsikeresebb albumuk az 1994-ben kiadott Dookie, amelyből világszerte húszmillió példányt adtak el, ezzel nagy hírnévre téve szert. Ezután már csak a 2004-ben megjelent American Idiot albumuknak sikerült hasonló népszerűséget hoznia, amely világszerte tizenötmillió példányban kelt el. Összesen 65 millió példányban keltek el az albumaik, ebből 24 millió az Amerikai Egyesült Államokban.

Billie Joe Armstrong – Vocals/Guitar
Mike Dirnt – Bass/Vocals
Tre’ Cool – Drums

Előtte: Rancid

A Rancid egy punkegyüttes, amelyet 1991-ben Matt Freeman és Tim Armstrong alapított a Kalifornia állambeli Berkeleyben.

A Rancid énekese és gitárosa Tim Armstrong, basszere Matt Freeman, Lars Frederiksen játszik a másik gitáron és Branded Steinecker a dobos. Az előző dobos, Bret Reed 2006-ban hagyta el az együttest, és őt helyettesítette Branded Steinecker, a The Used együttes korábbi dobosa. 2007-re már csak Tim Armstrong és Matt Freeman maradtak az alapító tagok közül, mivel Lars Frederiksen csak utólag, 1993-ban csatlakozott, amikor az együttes egy második gitáros után nézett.

Olyan zenei irányzat mellett döntöttek, melyet a The Offspring vagy a Green Day játszott a California Punk amely nagyon kedvelt műfaj volt a punkok körében a ’90-es évek közepén.

A Rancid stílusa sokszor mutatott hasonlóságot a The Clash-sel az albumaikban. Az …Out Come The Wolves és a Life Won’t Wait, az utóbbit sokszor emlegetik úgy mint a “Rancid Sandinistáját”. Ez a kihatás elősegítette, hogy kiemelt megállás nélküli úton legyen magja a punk rock-nak a banda.

A Rancid legjobban ismert számai a “Ruby Soho” és a “Time Bomb” az 1995-ös …Out Come The Wolves albumrol, vagy a “Fall Back Down” a 2003-as Indestructible albumról.

Jegyvásárlás

Részletek

Dátum:
2017-06-18
Időpont:
20:0023:00
Esemény Tags:
, ,

Szervező

Budapest Promoter
E-mail:
szombathelyijanos@gmail.com
Honlap:
http://budapestpromoter.com/

Helyszín

Budapest Aréna
Stefánia út 2
Budapest, 1143 Magyarország
+ Google Térkép

Hozzászólás írása