Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

@Budapest Park – Parov Stelar: Burning Spider Tour

2017-05-13 -18:0022:00

Parov Stelar a tavalyi buli után most a vadonatúj “Burning Spider” show bemutatásával tér vissza a Parkba.

Jegyvásárlás

Parov Stelar

Miután Marcus Füreder a kilencvenes évek közepén és végén DJ-ként tapasztalatot szerzett nightclubokban való fellépéseivel, a 2000-es években elkezdett zenéket írni és publikálni.

Korai munkáit Plasma álnéven, illetve saját nevén adta ki, és a Bushido Recordings kiadó partnere volt. 2004-ben kezdett Parov Stelar néven dalokat kiadni. Még ugyanebben az évben megalapította saját kiadóját, aminek az Etage Noir Recordings nevet adta.

Első munkája az Etage Noirnál a „KissKiss EP” volt, ezt követte hamarosan a „Rough Cuts” című LP, amivel azonnal betört a nemzetközi elektronikus zenei életbe. Speciális hozzáállása a zenekészítéshez, és jó esztétikai érzéke a zenéhez a hallgatókat és kollégáit egyaránt megragadta szerte a világon, és úgy híresült el, mint egy új stílus, az „electro swing” kitalálója.[3] Későbbi lemezei – többek között a Seven and Storm, a Shine, a Coco, a The Princess és a legutóbbi The Invisible Girl -, kislemezei és remixei is igen népszerűek lettek. Parov Stelar elismertsége talán azzal magyarázható leginkább, hogy a hagyományos jazz zene és a modern elektronikus zene elemeit ötvözve lendületes darabokat tár a közönség elé. Élőben is sikeres, hazánkban többször is fellépett.

Parov Stelar alkotásai több mint 700 válogatásban szerepeltek (például: Hôtel Costes, Buddha Bar, Electro Swing) és számos TV hirdetésben, show-ban, sorozatban és mozifilmben is elhangzottak.

2012-ben „Chambermaid Swing” című dalának egy részlete egy Bacardi reklám zenéje volt.

Szintén 2012-ben, a „Booty Swing” című retro-dal, amit főképp Lil Hardin Armstrong „Oriental Swing” című dala alapján készített, a Cosmopolitan of Las Vegas hotel reklámjában hangzott el. 2013-ban ugyanez a dal a Chevrolet egyik reklámjában is szerepelt. A Bloomberg magazin ezt a dalválasztást egy Chevrolet reklámhoz „rasszistának” nevezte, és a cikkben sem Armstrong sem Stelar nevét, sem a változatuk címét nem említették meg.

Forrás: wikipedia

Részletek

Dátum:
2017-05-13
Időpont:
18:0022:00
Esemény Tags:
, ,

Helyszín

Budapest Park
Soroksári út 60.
Budapest, 1095 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
36307022919

Hozzászólás írása