Gasztro SZEGED

Evőversenyek szabályai a világban, és az első csirkeszárnyevő verseny Szegeden!

Ki gondolná, hogy bizony az evőversenyeknek komoly szabályai vannak? Márpedig vannak és 1997 óta hivatalosan is jegyzik az Evőersenyek Nemzetközi Szövetségét (IFOCE). Ők azok akik összeállították a hivatalos szabályokat, hogy ki és milyen feltételekkel rendezhet ilyen versenyt. 

Többek között az étel darabszámát és súlyát, valamint a használható segédeszközöket is felsorolják. Külön érdekességként kiemelik, hogy tilos az ételt visszaöklendezni, és amennyiben mégis hasonlóra kerülne sor, a versenyzőt diszkvalifikálják. 🙂

Szegeden az első csirkeszárnyevő versenyt a Famous – American and Street Kitchen tartotta, ahol hét bátor jelentkező versengett 2017.01.06-án a 20.000Ft-os fődíjért.

A srácok, ugyanis meglepő módon csak férfiak ültek rajthoz, kitettek magukért, a legutolsóként végzett induló is, 41db szárnyat tömött magába 5 perc alatt, míg a nyertes 61db csontot tudott felmutatni a versenyidő lejárata után.

Állításuk szerint a karácsony jót tett az evőképességüknek, ugyanis többen viccelődtek azzal, hogy többgyermekes családokban nőttek fel, így gyakorlatilag még mindig versenyt esznek a mai napig otthon. 

A versenyzőknek egy ilyen tál csirkeszárnyat kellett megenniük:

A szoros versenyben a második 34, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokán álló 51 csontot tudhatott magáénak. 

Nagy csámcsogások és cuppogások közepette zajlott a verseny, és ahogy a fent leírt számokból is látszik, szoros versenyhelyzet alakult ki a dobogó környékén!

A zsűrizés manuális módon történt. A tulajdonos, Ferkov Lajos megszámolta az elfogyaszottnak vélt csontoka és győztest hirdetett Balázs Dávid személyében. Dávid a GTK hallgatója, másodévben já és már rutinos evő versenyző, nyáron egy csípősevő versenyen vett részt, ahol az egyik (egyébként most is versenyző) résztvevő legyőzte, de most nem hagyta magát!

Forrás: Famous Szeged Facebook oldala

A 20.000 Ft-os fődíjat a barátnőjével közösen eltöltött vacsorára fogja fordítani, illetve a fennmaradó összeget a barátaival közösen fogja felhasználni.

A tulajdonostól megtudtuk, hogy a következő fordulóra március környékén kerül majd sor, akkor emelik az erősségi szintet valószínűleg.