Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

EZEK LESZNEK 2019 KONYHATRENDJEI

Screen Shot 2019-03-06 at 15.35.09

Fontos a kényelem és a praktikum, de az esztétikumról sem feledkezünk meg idén, ha a konyhánkról van szó, és legnagyobb örömünkre az organikus elemek is egyre nagyobb teret kapnak.

Éppen költözöl? Vagy felújítod az otthonod? Az Elle Decor tanácsaival a konyhád megtervezésekor biztosan nem nyúlhatsz mellé. Az idei trendek olyan nagyszerű dolgoknak kedvezek, mint az élethosszig tartó fa, a természetet idéző organikus anyagok, a vidám színek vagy a vintage elemek.

1. Okos tárolás

A konyhában fontos, hogy mindennek meglegyen a maga helye. Idén a konyhatrendek tárolás tekintetében a praktikumra koncentrálnak, olyan okos megoldásokra, mint a mindent elnyelő fiókok és az okosan telepakolható polcok.

2. Nyitott polcok

View this post on Instagram

I get asked quite a bit if we mind not having a vent hood! Honestly, I NEVER used them when I had them, and we've never had one here! I researched the pros and cons quite a bit before I decided to go full steam ahead into our restoration without one! Overall, I feel fine without ours. I've never once missed it (errrrr, or even know how to miss it because I literally never used them even when I could)! 🙂 We are a southern food loving bunch 'round here, so we fry things a lil bit! While I have fried chicken, pork chops, onion rings, etc (with no problems) right here on my oven, I usually try to fry things in my cast iron skillet outside on the grill! (There's a burner on the side)! With that route, I don't have to worry about a vent hood or that lingering smell of fried food in the kitchen. For our bacon, I just bake it in the oven! We raise our own pork here, and, if you've had farm fresh bacon, you know it's quite a bit thicker than store bought bacon. It still gets just as crispy and YUMMY in the oven if I lay the strips on parchment paper, put it in a cool oven, and then crank the heat to 350 until it's as crispy as we want it to be. I know some people can't imagine their kitchen without their vent hood, but it, like everything else, just comes down to personal preference! This works fine and dandy for us! 🙂

A post shared by 1919 Farmhouse Restoration (@halfwaytoheavenhomestead) on

Azonban nem szeretnénk mindent szekrényekbe rejteni. Egy másik, felívelő trend a felső konyhaszekrényeket nyitott fa-, fém- vagy üvegpolcokra cseréli. A szállodák ihlette elképzelés leszámol az utóbbi évek minimalizmusával, a bátrabb elképzeléseknek is teret ad.

3. Vintage hangulat

A modern dizájn mellett idén is megférnek a tradicionális elemek. Gondolkodhatunk kőből készült felületekben, bazaltcsempében, kézzel készült rattan bútorokban vagy vintage lámpatestekben.

4. Színes kárpitok

2019-ben véglegesen elbúcsúzunk a steril, tökéletesen fehér konyháktól. Akár egyetlen elemről vagy bútorról van szó, a színek megérkeznek ebbe a helyiségbe is. Jöhetnek a színes és mintás kárpitok.

5. És színes konyhaszekrény

Az igazán merészek egy színes konyhaszekrényt is bevállalhatnak. Divatba jön a kék és a szürke, ami jól passzol a réz és más fém kiegészítőkhöz.

6. Fa, fa, fa és fa

Egyre inkább vágyunk a természet közelségére, ami nem csak kirándulókedvünkben, az otthonunk berendezésében is megnyilvánul. A fa hívogató és megnyugtató környezetet teremthet, időtlen és sokoldalú anyag, használjuk bátran a konyhánkban.

7. Klasszikus és modern

2019 konyháiban keveredik a klasszikus és a modern stílus. Szeretnénk, ha az otthonunk szíve meleg és barátságos hely lenne, ahol megfér egymás mellett a modern felszereltség és az elegancia, a praktikum és az esztétikum.

8. Nyers anyagok

Idén visszatérünk a kezdetekhez, és természetes anyagokat használunk a konyhában, amik nemcsak hangulatosak, de a környezet védelmét is támogatják. Felejtsük el a szintetikus tárgyakat, és engedjük be az otthonunkba a fát, a követ vagy a jutát.

9. Digitális technológia

A digitális technológia segítségével egyre több új és praktikus megoldás érkezik a konyhánkba, amit a saját szükségleteinkre szabhatunk. A wifikompatibilis kávéfőző például még azelőtt elkészíti a reggeli cappuccinónkat, mielőtt kikelnénk az ágyból.

10. Fa- és bőrfogantyúk

A konyha részleteiben is az organikus anyagok dominálnak. Idén elbúcsúzunk a króm- és nikkelgomboktól és inkább melegebb hangulatú fa- és bőrfogantyúkat választunk helyettük.

Forrás: https://divany.hu/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..