Egyéb FLYBUZZ FLYSTYLE FLYSTYLE HELYEK Kiemelt KULTÚRA MAGAZIN NAGYVILÁG TIPP UTAZÁS VÉLEMÉNY

Ezeket kérdezik a legtöbbször egy repjegyes ügyfélszolgálattól

Bármennyire is egyszerű ma már egy utazás megtervezésekor infót szerezni vagy lefoglalni egy repülőjegyet, azért jó ha van valaki, akitől kérdezhetünk. Ezt a 11 éve repülőjegy értékesítéssel foglalkozó repjegy.hu is tudja, éppen ezért működtetnek egy napi 12 órában elérhető ügyfélszolgálatot, ahol igyekeznek a legmeredekebb kérdésekre is válaszolni. Általában persze nem az a jellemző, hogy „fura” kérdésekkel keressék fel őket, de akad azért 1-2 érdekesség. Lássuk a legnépszerűbbeket.

Vihetek-e túró rudit / szalámit / pálinkát a poggyászomban?

Ezzel a kérdéssel rengetegszer keresik fel az ügyfélszolgálatot. A legnépszerűbb a túró rudi, amit szinte mindenki szeretne magával vinni az utazására: van, aki ajándéknak szánja és persze van, aki nem tudja nélkülözni külföldi útja alatt a magyarok kedvenc édességét. A jó hír az, hogy lehet vinni a feladott- és a kézipoggyászban egyaránt. A szalámi már problémásabb, mert több országba, például az USA-ba, tilos húskészítményeket bevinni, máshová pedig csak hermetikusan becsomagolt kiszerelésben lehet. A pálinkát pedig – mivel folyadék – a kézipoggyászban csak a meghatározott mennyiségben lehet szállítani, a feladottba viszont mehet (de azért érdemes jól becsomagolni, nehogy megsérüljön a rakodás során).

Utazhat-e velem a kisállatom a repülőút során?

„A kisállatom nélkül sehová!” – tartja a legtöbb gazdi, főleg, ha hosszabb távra utazik el. Viszont azt már sokan nem tudják, hogy a kiskedvenc szállítása mivel jár. Erre a kérdésre azonban általánosa választ nem lehet adni, ugyanis nemcsak légitársaságonként, de géptípusonként is eltérő szabályok lehetnek érvényben. A legfontosabb szempontok a kisállatokkal történő utazás során a következők: egyes légitársaságok, egyes országokba egyáltalán nem szállítanak állatokat, ha szállítanak, akkor általában csak kutyát és macskát. Különböző szabályok alapján az állatok szállíthatók az utastérben vagy a poggyásztérben, egy adott gép fedélzetén pedig egyszerre csak maximum két ugyanolyan fajtájú állat utazhat, és egy utas legfeljebb két állatot vihet magával.

Mennyi idővel kell számolni átszálláskor?

Sokakban felmerül ez a kérdés, főleg ha először utazik átszállással, vagy ha nem ismeri a tranzitrepteret. Persze itt is sok mindentől függ, hogy mennyi átszállási időre lehet szükség. Egy kisebb repülőtéren elég lehet fél óra is, míg egy nagy, nemzetközi repülőtéren érdemes legalább két órát ráhagyni a csatlakozó járat indulásáig. Ennél is több idő szükséges akkor, ha repteret is kell váltani.

Mennyi bébitápszert vihetek a gépre, ha babával utazom?

Sokan nem tudják, de ha a kisbabájukat is magukkal viszik utazásukra, akkor a saját kézipoggyászuk mellett még egy maximum 5 kilós pelenkázótáskát is felvihetnek a gépre a baba holmijaival. A folyadékokra vonatkozó szabályok természetesen itt is érvényesek, és maximum 100 milis kiszerelésben lehet felvinni a gépre, például a csecsemő tápszert, anyatejet, vizet.

39246724 – caucasian mother and toddler son using tablet pc while on board of airplane

Hogyan tudok becsekkolni a járatomra?

Talán az egyik legtöbbször felmerülő kérdés az utasfelvétel vagy check-in folyamatára vonatkozik, amit légitársaságonként eltérő szabályzatok és buktatók jellemeznek. Így érthető, hogy az utasok igyekeznek a lehető legtöbb információt összegyűjteni utazásuk előtt. Általánosságban elmondható, hogy a járatokra történő bejelentkezésre több opció is az utasok rendelkezésére áll. Hiszen akár online, akár mobil applikáció segítségével, vagy végső soron személyesen, a reptéren is elvégezhetik a check-in-t.

Hozzászólás írása