MAGAZIN

A Facebook megakadályozza, hogy részeg képeket tölts fel magadról

Írta Fly Nagy

 

A Facebook egy sokak számára hasznos szoftver fejlesztésén dolgozik, ami képes lesz felismerni, ha ittas állapotban készült rólad egy fotó.

 

Drunk-College-Girls

 

“Biztos vagy benne, hogy a családod és a főnököd is szeretné látni ezt a képet?” A jövő bármennyire is ijesztő, elérkezett.

Egy, a Wired magazinban megjelent cikkben, Yann LeCun mutatja be, mire is jó ez a szoftver. LeCun a Facebook Mesterséges Intelligencia Kutatási osztályát felügyeli, ahol mély tanulási algoritmusokat használnak, hogy felismerjék a viselkedési mintákat és ezekből számunkra tökéletes javaslatokat tegyenek. Az új funkció olyan technológiát követel meg, ami képes felismerni a különbségeket a részeg és józan éned között.

LeCun azt mondja: “Képzeld el, hogy egy digitális asszisztens közvetíti az interakciót közted és a barátaid, nomeg a Facebook között.”

A szoftver igen hasznos lehet, amikor egy bulis éjszaka alatt olyan képeket osztanál meg magadról, amit másnap reggelre meg is bánnál. Ez a szoftver ilyenkor lépne közbe. Pozitív oldala, hogy a főnököd és a családod nem látja majd ezeket a képeket soha többet, neked pedig nem kell szégyenkezned.

A találmány negatív oldala, hogy elképzelhető, hogy olyan okos lesz egy idő után, hogy már semmilyen fotót nem enged majd feltölteni rólad…

Hozzászólás írása