PROGRAMAJÁNLÓ

Februári malackodás

Írta Fly Nagy

Minden évszaknak megvan a maga bája, szokták mondani, és ez a gasztronómia világában is megállja a helyét. Februárban a figyelem bájos vagy nem, a malacokra terelődik, hiszen a legfontosabb gasztro rendezvények a különböző disznóságok jegyében telnek. Húsrajongók figyelem, ezekre a rendezvényekre szakítsatok időt a következő hónapban!

Mangalica Fesztivál

Tíz éve hozza el nekünk az ország legjobb sertéseit a fesztivál. Az ingyenesen látogatható rendezvény igazi értéke egyfajta fair trade mozgalom beindítása, hiszen a kilátogató érdeklődő közvetlenül vásárolhat az ország különböző területeiről érkező tenyésztőitől és őstermelőitől. A minőség garantált, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen. A helyben sült mangalica ételek és az egészben sült malac mellett különleges magyar portékákkal, nagyszerű zenekarokkal, gyerekprogramokkal, élőállat kiállítással, kiváló borokkal és pálinkákkal, valamint Budapesten az elmaradhatatlan főzőversennyel vár minden érdeklődőt a rendezvény.

  1. február 10-12. Budapest, Szabadság tér

Miskolci Téli Kocsonya Farsang

A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja és vására. A kínálat széles, ahol a kocsonya kiemelt szerepet kap, és a karneváli hangulat biztosított. A kirakodó vásáron több száz kézműves és gasztronómiai árus jelenik meg: vendéglátói egységek, őstermelői piac szereplői egyaránt készülnek különleges ételeikkel. Szabadtéri program részét képezi továbbá a népművészeti vásár, a kézműves pavilonok. A farsang programkínálatában több tucatnyi koncert, számos gyermek- és családi program, kiállítások, farsangi felvonulás található, így a nem kifejezetten kocsonya pártiaknak is számos lehetőségük van a kikapcsolódásra.

  1. február 17 – 19. Miskolc, Belváros

Ajaki Disznótoros

A hagyományőrző rendezvény célja a közösségépítés, és a farsangi szokások ápolása, melyet idén negyedik alkalommal rendeznek meg, az Ajaki Nemzetközi Lakodalmas és Hagyományőrző Fesztivál társrendezvényeként. Tavaly több mint húsz csapat vásárolt és vágott „közdisznót”, azaz az önkormányzat közmunka programjának keretében nevelt sertéseket. A jó hangulat garantált: a gasztronómiai ínyencségek kóstolgatása mellett, sztárfellépők gondoskodnak arról, hogy mindenki örömét lelje a disznótoron. Disznóvágó csapatok jelentkezését a: 06 45 455 035 telefonszámon, vagy az ajakhiv@gmail.com  e-mail címen fogadják!

  1. február 4. Ajak

Hozzászólás írása