Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Trend & Beauty

Fesd magad illatosra!

parfumecset_mugler

2019-el új fejezet kezdődik a szépségápolásban. A fő irányvonalak már a tavalyi évben elkezdtek kirajzolódni, és olyan hívószavak mögé sorakoztak fel, mint „testre szabható szépség”, „aktív szépség” vagy éppen a „hazavihető szépség”.  Hódítanak az új technológiák, az okos eszközök már beférkőztek a szépségápolásba is. Gyakorlatilag ki sem kell mozdulnunk a lakásból ahhoz, hogy egy komplett bőrápolási programon vegyünk részt, elég csak beszerezni a Foreo Lunát, és pontos bőrelemzést kapunk.  

Közben pedig eljött újra tölthető tégelyek és a csomagolásmentesség ideje is. A fentiek alapján mondhatjuk, hogy 2019 nője törekszik az egyediségre, életének középpontjában az egészség áll, óvja a környezetet, és ne felejtsük el, hogy még mindig rohan.

A parfümipar pedig éppen erre próbált építeni.

Tollak és ecsetek a parfümpiacon

2019-ben ugyanis a parfümpiacon megjelentek a parfümecsetek és parfümtollak, melyekkel igazi művésznek érezhetjük magunkat, miközben felfestjük, vagy magunkra rajzoljuk kedvenc illatunkat.

Az ötlettel már 2013-ban próbálkozott a Chloé a” See by Chloé Paint a Scent” illatánál. Ez a kiszerelés úgy nézett ki, mint egy nagy körömlakkos üveg, és ahogy az ecsettel visszük fel a körömlakkot, ugyanúgy kellett használni ezt a parfümöt is.

Sajnos a Chloé nem aratott osztatlan sikert, azonban az idei év parfümecsetjei már nem is hasonlíthatóak elődjükhöz. A titok pedig a technikai újításban rejlik.

A Byledo elsőként tért át az új technológiára , és népszerű illataival (Gypsy Water, Blanche, Bal d’Afrique) töltötte meg a Kabuki Brush-t. A japán színészek arcfestéshez használt ecset inspirálta parfümecset illatanyaggal töltött, mikroszemcséjű port tartalmaz, amely csak akkor adja ki az illatot, amikor a bőrünkhöz ér. Csak egy gombnyomás, és máris magunkra pingálhatjuk kedvenc illatunkat.

„A tested a vászon, te vagy a művész, most pedig fess az illattal”- mondja Jo Malone a Jo Loves Fragrance Paintbrush  ötféle illatának megálmodója.  Itt az illatot gél hordozza, ami azon nyomban elolvad, ahogy találkozik a bőrrel, a kellemes illat azonban hosszú ideig megmarad utána.

Hasonlóan géles formulával dolgozik a Victoria’s Secret. A három illat egyenként több mint 250 „festésre” elegendő. A Tease egy igazi, fűszeres illat a vaníliával, a jeges körtével és a virágzó gardéniával, a Bombshell esetén a maracuja, az orchidea és a bazsarózsa gondoskodik a virágos- gyümölcsös illatról, a Love pedig friss illat a borókával és a kajszibarackkal.

Az  Yves Saint Laurent Black Opium Click & Go Parfüm tolla esetén az illatot ugyancsak gél őrzi. Az alakja leginkább egy szemhéjtusra hasonlít,  a toll végén lévő adagoló gombot kell megnyomni, majd finoman végig simítani a bőrünkön. Ez a toll igazi esztétikai élményt is nyújt, csillogó, fekete színével.

A Mugler esetén pedig még csak gombnyomással sem kell foglalkozunk. Rögtön kenhetjük is magunkra, persze csak miután kiválasztottuk, hogy a karamelles Angel, a jázminos Alien, vagy a narancsvirágos Aura-e a mi illatunk.  

Van-e létjogosultságuk a parfümecseteknek?

Habár első hallásra furcsa lehet, hogy kedvenc parfümünket nem fújjuk, hanem kenjük, a szakértők meg vannak győződve róla, hogy a  parfümecsetek előtt fényes karrier áll.

A parfümtollak és ecsetek nem tartalmaznak alkoholt, a bennük lévő illat könnyedén ül meg a bőr felszínén. Azt azonban fontos tudnunk, hogy mivel egy gél vagy éppen púder formulába sokkal nehezebben „préselhetőek” bele az illóolajok, így kár lenne, ha a festett illat estén ugyanarra számítanánk, mint az eredetinél.

Ennek ellenére a rohanós mindennapokon vagy utazás közben legjobb kísérőink lehetnek, méretük révén bármelyik női táskában elférnek, nagy előnyük, hogy pontosan tudjuk velük a kívánt felületre feljuttatni az illatot, és akár kiegészítve is használhatjuk őket a pumpás verzióval.  A sorsukat pedig majd úgyis a vásárlóközönség fogja eldönteni.

Tehát hölgyeim, ragadjunk ecsetet, festésre fel!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..