GASZTRO HELYEK MAGAZIN

A Flyerz kedvence: Angelic Cukrászda

Napjainkban sajnos egyre többünket érint valamilyen ételallergia vagy intolerancia. Nem is beszélve a cukorbetegekről. A Flyerz csapatának néhány tagja sincs ezzel másképp, ezért is öröm számunkra olyan helyeket megismerni, ahol ők is bátran fogyaszthatnak, és átadhatják magukat a sütemények okozta boldogsághormonnak. Így találtunk rá az Angelic Cukrászdára.

Az Angelic Cukrászda mára már kizárólag speciális cukrászati termékek, valamint pékáruk gyártásával, illetve ezen termékek forgalmazásával foglalkozik. Tevékenységük fő irányvonala kezdetben a szénhidrátcsökkentés és a cukormentesség volt, megkönnyítve és megédesítve a diabétesszel élők mindennapjait. Idővel azonban nőtt az igény egyéb allergén alapanyagok mentességére is.

Minden termékük receptjét saját maguk alkotják, nem használnak kész lisztkeverékeket, adalékanyagokat, színezékeket, ízfokozókat, így sokszor okoz számukra fejtörést a gluténmentes tészta receptek összeállítása, de a vendégek ebből már mit sem tapasztalnak.

Alapvetően minden termékük (répa)cukor-, glutén- és laktózmentes, de találhatunk náluk paleo, vegán és tojásmentes termékeket is. Egyedi igény alapján pedig bármely mentességgel készítenek dísztortákat, dizájn tortákat és zsúrtortákat egyaránt.

Mellékíz nélkül 10-15 éve még nehéz volt cukormentes édességet készíteni. Mostanra azonban rengeteg jó alapanyag van a piacon, amik ráadásul alacsony vagy 0 GI-értékkel bírnak. Az Angelic Cukrászda is ilyen cukorhelyettesítőket használ, ráadásul külön figyelmet fordítanak arra, hogy adott termékben többféle édesítő is legyen az esetleges mellékhatások elkerülése végett. Ezért a tésztákat általában xilittel, a krémeket és habokat pedig eritrit, stevia, szukralóz kombójával készítik.

Ahogy már említettük, az Angelic minden terméke gluténmentes, ami nagy segítség a cöliákiában szenvedőknek, és azoknak, akiknek a szervezete intoleránsan lép fel a gluténnal vagy a búza egyéb összetevőivel szemben.
Az alapanyagok közül nagy kedvenc a kókuszliszt, mandulaliszt, kukoricaliszt, rizsliszt, cirokliszt, nyílgyökér liszt, tápióka keményítő, lenmagliszt, burgonyaliszt, chia mag liszt és a teff liszt.

A sok tudományos és egészségügyi magyarázat után pedig jöjjön a legfontosabb érv az Angelic Cukrászda mellett: isteni finom mindegy egyes falat.

Hozzászólás írása