LIFEHACK

Földön, Vízen, Levegőben 10 sport, amit mindenképpen ki kell próbálnod

Írta Fly Nagy

Jetski

Száguldozás a hullámzó tengeren. Önmagában már ez is vérpezsdítő ígéret. Ahogy a meleg szellő az arcodat simogatja, felszabadul benned egyfajta szabadságérzés, mely leírhatatlan élményt biztosít. Ha tengerparton nyaralsz, feltétlenül próbáld ki.

 

Búvárkodás

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Egy-­egy merülés alkalmával mindig más mesevilágba csöppensz. A csodálatos korallzátonyok és a szivárvány minden színében pompázó tengeri élőlények ezrei vesznek körül. Elképesztően szép látvány és különleges érzés, amikor a halak finoman a testedhez érve táncolnak körülötted, mint ahogy a pillangók repdesnek a mesebeli hercegnő körül. A tenger mélye milliónyi csodát rejt: elsüllyedt városokat, hajóroncsokat és kincseket fedezhetsz fel. Ha szeretnéd feltérképezni a tengeri világ misztériumát, látogass el Egyiptomba, Ausztráliába vagy Kubába.

Quad

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Száguldozás a szárazföldön. Ha szereted a sebességet, és mindezt sivatagi környezetben dimbes­dombos vidékeken akarod kipróbálni, a legalkalmasabb hely valamelyik afrikai ország. Így nem csupán a korlátozásoktól mentes vezetés élményét tapasztalhatod meg, de elképesztően szép tájakat is láthatsz. Egyiptom, Tunézia, Marokkó igazán alkalmas egy ilyen kiruccanásra, de Törökország hegyvidéke is kiváló választás. Ha külön erre a célra kialakított pályával is megelégszel, akkor itthon is találsz erre lehetőséget.

Rafting 

rafting

Evezés, kalózkodás, fürdőzés, a miliő mustrálása, jó hangulat… Minden belefér egy ilyen túrába! A szórakoztató bohóckodásokkal megspékelt vadvízi evezést a kisebb zuhatagok, sodrások teszik igazán izgalmassá. Törökország vagy Ausztrália számos folyóján szerveznek túrákat. Kezdőknek egyes vagy kettes szintű útvonalat ajánlunk.

 

Parasailing 

parasailing

Az emberiség mindig is kíváncsi volt arra, hogy milyen megtapasztalni a repülés élményét, és a fellegekből látni a környezetet. A vízi ejtőernyőzés során megtudhatod, mit is éreznek a madarak és hogyan látják fentről a világot. Feledhetetlen élmény madármagasságban lebegni, miközben egy motorcsónak húz egy kötélen. Tényleg olyan mintha repülnél. Ha tengerparton nyaralsz, ne sajnálj rá egyetlen petákot sem, mert nagyon megéri.

Diszkójóga

diszkojoga

A Funk the Buddha merész fajtája a jógának. Ez a disszonáns jelenség összekapcsolja a jóga által nyújtott kiegyensúlyozott nyugalmat,valamint a klubok által prezentált pörgős bulihangulatot. Mindenesetre érdekes élmény lehet jógázni mondjuk underground house, rock vagy techno zenére. Ez az irányzat egyelőre Londonban és Berlinben hódít, de talán a közeljövőben már itthon is elérhető lesz a nyitott érdeklődők számára.

Skate­szörf 

baja2

Harmónia a széllel és a tengerrel. A hullámlovaglás leírhatatlan adrenalinbombát szabadít fel a testben, miközben a szél belekarol az ernyőbe és fesztelen utazásra visz. Ehhez a sportághoz rendkívül jó egyensúlyérzékre és sok­sok gyakorlásra van szükség, de minden befektetett energiát megér. A legjobb skate­szörfös helyek Amerika partvidékén (Miami környéke), Tenerife, Kuba, valamint Rodosz partjainál vannak.

Ejtőernyőzés 

ejtoernyozes

Szabadesés, súlytalanság, repülés érzése. Olyan adrenalinbombát szabadít fel a testben amire nem sok sport képes. Felfoghatatlan élmény, így nem is csoda hogy aki már egyszer kipróbálta újra és újra vágyik rá, akárcsak a kemény drogos a napi adagjára. De erről leszokni nem lehetséges, az elvonási tünetek pedig a szüntelen vágyakozással jelentkeznek. Az ejtőernyőzés egy életforma, melynek az ember örökre elkötelezi magát. Ha nem vagy fanatikus, de szeretnéd kipróbálni egyszer, akkor ajánlom figyelmedben a tandemugrást, mely szinte minden hazai reptéren elérhető szolgáltatás.

Kalandpark

2013.06.16 - Storrs, CT - A visitor takes on the Cedar Falls course at the Adventure Park at Storrs. The park offers challenge courses of varying difficulty. Photograph by Will Parson | wparson@courant.com XMIT: B582980530Z.1

flyerz kalandpark

Nem mindennapi kikapcsolódás a fák lombjai között akadálypályákon keresztülvergődni magunkat, hogy a végén a drótkötélen lecsúszhassunk. A hegymászás és az erdőjárás szépségeit és nehézségeit egyesítő sportág kicsiny országunk több pontján is elérhető az érdeklődők számára.

Próbáltad már valamelyiket?

Hozzászólás írása