Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓ

Formációs Sí Európa-bajnokság

30415687_2049801611925290_3125515278314635264_o

Idén Ausztria-Svájc határán található IschglSamnaun síterepén kerül megrendezésre a 4. Sí Formációs Európa Bajnokság. A magyarországi Iskolai Síoktatók Egyesülete indít egy magyar csapatot a Svájcban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon, (április 17-22.).

 

A formációs sízést úgy kell elképzelni, mint a szinkronúszást. 6 fő tökéletes együtt síelését jelenti egy bizonyos meghatározott koreográfia és zene alapján. Van egy kötelező gyakorlat és két szabadon összeállítható, melyeket ugyan azon a meredek pályán és pályahosszon kell bemutatni. Pontozásos sportág lévén, értékelik a szinkronban maradást, a formáció geometriai egyben maradását, a sítechnika szintjét, a show elemeket és a koreográfia nehézségi fokát.

 

A csapat 6 + 1 (tartalék) főből áll és folyamatos edzéssel készülnek a megmérettetésre, melyen tavaly az előkelő 9. helyezést érték el, olyan nemzetek csapatai mellett, mint Ausztria vagy Svájc.

 

A ,,The Ronin 7” névre keresztelt csapat önerőből készül az EB-re. Ez havi egy külföldön töltött havas edzőtábort és rengeteg technikai edzést jelent, mely anyagilag rendkívül megterhelő, a felszerelések áráról nem is beszélve. A válogatott tagjai magasan képzett magyar síoktatók, akik OKJ-s képzésen is tanítják a jövő nemzedékének a síoktatás szakmáját.

 

Érdekesség, hogy csak pár évvel ezelőtt került megrendezésre az első Európa Bajnokság a Formációs Síelés sportágában, melynek tavaly már a magyar csapat is versenyzője volt.

Az EB-nek idén is a svájci Samnaun síterepen ad otthont.

 

Az EB hivatalos kiírása és honlapja:

https://www.graubuenden.ch/de/veranstaltung/4-formations-em-samnaun

 

Néhány videó a magyar csapatról:

Hungarian Formation Skiing Intimidates The Sh*t Outta Me

A csapatnak a Gubavit Kft. adott terméktámogatást a jelenlegi edzőtáborhoz. Ezúton is köszönjük a sportitalokat és a vitaminokat! https://m.facebook.com/gubavithu-161730260603472/

Közzétette: ISE Demócsapat – 2018. április 7., szombat

 

További infók az Európabajnokságról:

https://www.samnaun.ch/de/top-events/formations-europameisterschaften

Az Európabajnokság helyszínéről webcam felvételek itt:

https://www.samnaun.ch/de/suche/webcams

 

Kiegészítés:

Fantasztikus ugrások, lélegzetelállító trükkök és a legjobb DJ-k és hatalmas partik várják a téli sport szerelmeseit!

A síelés és a snowboard mára egyre szélesebb tömegbázist tud maga mögött, és már nem csak szigorúan véve a téli sportokról szól. Sokkal inkább egy széleskörű turisztikai esemény, ahol a szórakozásnak és kikapcsolódásnak legalább akkora szerepe van, mint magának a mozgásnak. Mi sem bizonyítja jobban ezt, mint hogy majd minden síparadicsomban zenei fesztiválok és partik várják immár télen is a turistákat. Ezen rendezvények jellemzője a buli, a felhőtlen szórakozás, ahol a napfürdőzés és a jacuzzis fürdőzés mellett, sí- vagy snowboardcipőben táncolhatunk és bulizhatunk a legjobb Dj-k és sztár fellépők koncertjein. Ilyen pl. a Snowbombing, vagy a „Top of the Mountain” rendezvénysorozat, amely Ischgl környékén 3 eseményből áll össze: egy nyitó, egy záró és egy húsvéti koncertnapból. Az első ilyen eseményt 1995-ben rendezték meg, ahol Elton John tette tiszteletét. A korábbi szezonokban Robbie Williams és James Blunt és a Beach Boys is elfogadta a felkérést. A 2017/18-as szezonban Andrea Berg, Max Giesinger és Helene Fischer lépnek fel. A koncerteket a legnagyobb alpesi szabadtéri arénában, az Idalp-ban rendezik meg.

 

Snowbombing 2017 – Official Highlights Video –

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..