EFOTT 2015 Efott interjú Kiemelt ZENE

“Ha mindössze azt próbálod elérni, hogy népszerű legyél, akkor az nem fog összejönni…” – Exkluzív interjú DUB FX-el az EFOTT-on en

Írta Fly Nagy

 

Dub FX talán az egyik legkülönlegesebb zenész a jelenlegi szcénában. Utcákon kezdett el zenélni, hogy az utazásait fedezni tudja, most pedig a világ leghíresebb “loopere”. Múlt hét pénteken az EFOTT Fesztiválon láthatta a nagyérdemű. Vele beszélgettünk.

dubfx3Nem első alkalommal jársz Magyarországon illetve, az EFOTT-on. Mi a véleményed a fesztiválról, illetve a magyar közönségről?

Nézd, imádom a magyarországi fesztiválokat, mindegyik rendkívül jó. Nagyon sok különböző fesztivál van itt, és szinte mindegyiken jártam már. Második alkalommal vagyok itt az EFOTT-on, és ez nagyszerű. Nagyon élvezem, szeretek ide jönni.

Amikor legelőször elkezdtél az utcákon zenélni, gondoltad hogy valaha egy világhírű zenész leszel?

unnamed (4)

Nem igazán. Nem volt a terveim között. Én csak utazni szerettem volna, zenélni, és jókedvre deríteni az embereket, illetve azt csinálni, amihez éppen kedvem van. Ez csak megtörtént. Valószínűleg, pontosan az előbb említett mentalitásom miatt. Ha minden erőddel azon vagy hogy híressé válj, és mindössze azt próbálod elérni hogy népszerű és ismert legyél, akkor az nem fog összejönni. Valódinak kell lenned, és valami olyasmit kell csinálnod, amit őszintén szeretsz. Arra fel fognak figyelni az emberek.

A fesztivál szezon kellős közepén vagyunk. Mi a legnehezebb dolog számodra ebben?

unnamed (1)

Semmi sem olyan nehéz. Talán a kialvatlanság egyedül. Öreg vagyok már. 32 múltam. 25 éves koromban több energiám volt, mint bárkinek, de most… időnként elfáradok.

Utolsó kérdés. A koncert után maradsz még bulizni az EFOTT-on vagy indulnod kell tovább?

Holnap Bécsben van egy fellépésem, szóval sajnos nem tudok maradni.

 

 

 

 

Hozzászólás írása