BUDAPEST SPORT

Helló Tavasz! Jó, hogy jöttél, indulhat a street workout!

Eve
Írta Eve

Pont ideje volt már, hogy megérkezzenek a friss, tavaszi fuvallatok. Így már nem fagynak le a ruhával nem bugyolált testrészeink, sőt: lassan lefele kezdjük venni a kabátot, pulóvert. Köszönhető ez annak a ténynek, hogy nagyjából két évszakkal operálunk: döglesztő meleggel érkező nyárral, illetve a jégkorszakkal megegyező téllel. Sebaj, most az előbbi kezd kibontakozni, szóval vetkőzzünk! 🙂

Annál is inkább, mert nemsokára itt a fürdőruha szezon. Meg amúgy is: mozogni jó, de tényleg. Tudom, borzasztó nehéz elkezdeni az edzést – főleg a téli álom után 🙂 –, de amikor mégis rávesszük magunkat, akkor olyan motivációs ereje van, hogy ihaj!

Not perfect tho #backlever #streetworkout #calisthenics #workout #fit #health #strenght #nevergiveup #fckingravity #struggle #nopainnogain

Zsolt Szentjóbi (@szentjobizsolt) által megosztott bejegyzés,

Például amikor én eljutok edzeni, már három alkalom után úgy közlekedem az utcán, mintha én lennék Nicole Kidman, pedig köszönő viszonyban sem vagyok vele (főleg a pénztárcám). Viszont testem-lelkem felvidul egy kis futás-kondi kombótól, és az izommemória is szuper dolog – így nem kell kétszázhúsz napig mindennap izzadnom, mert viszonylag hamar elnyerem korábbi formámat.

Ha Te is vágysz a – még – üdítő napsugarakra és a szabad levegőre a téli lustulás és a sötét szoba után, most ideje, hogy összekapd magad! És nem csak azért, mert jön a strandszezon, hanem mert mozogni jó! Ne ellenkezz, teljesen felesleges. 🙂 Ez a mostani időjárás aztán igazán a kedvünkben jár, úgyhogy ha össze akarod kötni a kellemeset a hasznossal, bújj mackónaciba és irány a legközelebbi street workout hely!

Budapest rendkívül sok lehetőséget nyújt a szabadtéri „edzőtermek” tekintetében: ezeket több helyen nagyon precízen össze is gyűjtötték. Alapvetően két fajtája van a felnőtt játszótereknek: az egyik az ún. tornapark vagy tornapálya, itt leginkább statikus eszközöket találsz: padokat, korlátokat, különböző létrákat, stb. A másik leggyakoribb edzőtér az, ahol dinamikus gépek vannak: elliptikus sétáló, evezőpad, derékmozgató – egyszóval az edzőtermi gépek egyszerűbb kivitele, mozgó alkatrészekkel.

Az mindenesetre közös ezekben a mozgáslehetőséget nyújtó, ingyenes kondipályákban, hogy elsősorban a saját testsúlyra, saját energiára épít. Itt levezethetsz egy kellemes futást, de célzottan beépítheted az edzésedbe – akár csoportosan is! Ja, és eloszlatnánk a kételyeket azzal kapcsolatban, hogy ezek a parkok csakis az idősebbeknek, vagy gyerekeknek készültek. Nem így van, itt edzeni nem ciki! Sőt, már nagyon is trendi!

Hogy hol találsz Budapesten szabadtéri felnőtt játszókat? Számos kerületben valósítottak meg ilyet önkormányzati segítséggel, bent a „rengetegben” edzhetsz például a Margit szigeten, vagy a Városligetben. De van még a Hajógyári szigeten is és számos budai/pesti kerületben – vegyesen torna és/vagy kondipark.

Lányok-fiúk! A tavaszi zsongáshoz nem árt egy kis formába lendülés! Budapest adja a lehetőséget: a többi rajtatok áll! 🙂

További információkat a szabadtéri sportolási lehetőségekről a Google maps-en, vagy a HunBars-on találsz, a torna-és kondiparkokat pedig az Urbanista gyűjtötte Nektek össze. Hajrá!

via GIPHY

Borítókép forrása: Pixabay.