Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
EgyébFlyerz SelectionKULTÚRATrend & Beauty

Hét bűnrossz szexuális tanács a történelemből

51491

Napjaink női és férfimagazinjaiban szinte mindig találni különféle, változó mértékben megalapozott szexuális tanácsokat, amelyek néha abszurdnak vagy nevetségesnek is tűnhetnek. Ez a jelenség korántsem újdonság – az emberek vélhetően az írás feltalálása óta írnak a szexről. Kézenfekvő példa a hindu kultúrkörből származó Kámaszútra, amely a történészek szerint valamikor Kr. e. 400 és Kr. u. 200 között keletkezett Indiában. Habár nem nevezhető kizárólag útmutatónak vagy kézikönyvnek, hasznos információval látja el az olvasót, mint például a különféle testhelyzetek ábrázolásaival.

Csak a misszionárius póz „természetes”

A 13. században Albertus Magnus (avagy Nagy Szent Albert) német filozófus-teológus is leírta véleményét a különféle pózokról – az ő hozzáállása jóval kevésbé volt nyitott, mint a Kámaszútra szerzője, Vátszjájána hindu filozófus. A „Doctor Universalisnak” is nevezett Albert korának nagy egyházifjai közé tartozott, így meglehetősen konzervatív nézeteket képviselt e téren.

Albert szerint kizárólag a misszionárius pozíció tekinthető „természetesnek” – minden egyéb testhelyzet helytelen viselkedésnek minősül, azonban ennek is vannak fokozatai. A teológus öt szexuális pozíciót sorol fel a legerkölcsösebbtől a legromlottabbig: a legtisztább misszionáriust követi az egymás mellett fekve közösülés, majd az ülve és az állva véghez vitt aktus. Albert szemében a legbűnösebb pozíció az, amelyet csupán „tergo” névvel illet, azaz „hátulról”. Azt, hogy vajon a későbbi szent tapasztalati úton készítette-e listáját, nem lehet tudni.

A hölgyek ne „kínozzák” partnerüket kézzel

A különféle korokban rendre előfordulnak különös, bizarr, illetve egyenesen rossz szexuális tanácsok is. 1680-ban került kiadásra a francia Michel Millot által jegyzett „A lányok iskolája” című mű (angol fordításban „Vénusz iskolájaként” került kiadásra). E könyvben az érdeklődő olvasó megismerkedik egy Katalin nevű elbűvölő szűzzel, és társával, Rogerrel, akinek a jelek szerint leghőbb vágya „megbecsteleníteni” őt.

A meglehetősen szókimondó nyelvezetű könyv nem tekint jó szemmel a kézzel történő izgatásra: „Nem ajánlanám egyetlen nőnek sem, hogy kínozza a férfit kezével, mivel rendelkezik alkalmasabb hellyel is, ahová befogadhatja és juttathatja szerszámát.” Millot emellett szót ejt a táplálkozásról is. Az olvasó megtudja, Roger valójában nem is annyira rossz ember, hiszen az aktust követően pisztáciával kínálja Katalint. Mint párbeszédükből kiderül, hogy szexet követően a pisztácia „a legjobb erősítő a világon”.

Nem jó, ha a férfi elméje máshol jár

A James Ashton nevű „szakértő” által 1861-ben New Yorkban kiadott „A természet könyve” című útmutató szintén tartalmaz étkezéssel kapcsolatos tanácsokat. Ashton azt javasolja, limababot, paradicsomot, hagymát és spárgát keressünk az üzletek polcain – ezeket tartja ugyanis a legjobb afrodiziákumoknak, amelyek teljesítménynövelő hatással vannak a hálószobában. Megnevezi továbbá a kagylókat, illetve „bármilyen tengeri halat, és teknőst”, mint olyan ételeket, amelyek „kiszámítható módon stimulálják a nemi szerveket”, mivel foszfort tartalmaznak.

A táplálkozási tanácsok mellett „A természet könyve” filozófiai útmutatással is ellátja az olvasót, például az egészséges utódok nemzését illetően. Ashton szerint érdemes koncentrálni szex közben, mivel „amikor a férfi ezt az aktust végzi, ha gondolatai elkalandoznak, a termék gyenge lesz, és ha felesége teherbe esik, az utód alsóbbrendű lesz. Ashton ezt a jelenséget véli felfedezni a nagy géniuszok utódai esetében: mivel a nagy elmék nagyobb eséllyel gondolnak valami másra közösülés közben, „utódaik gyakran jóval alattuk vannak szellemileg.”

Az önkielégítés rossz

A viktoriánus Angliában is keletkezett elegendő silány szexuális tanács. Ezek közül a leggyakoribb az, hogy a férfiak maszturbációja káros hatású. Némely műben azt ajánlják, az ember kerüljön bizonyos ételeket, hogy ne érezze a szégyenletes tett szükségét (ezek közé tartozik a mustár, a bor, illetve a sör), Henry Hanchett útmutatója szerint már az élet egészen korai szakaszában óvni kell a fiúkat a kísértéstől. A szülők „futtassák a gyermekeiket egész nap vad játékban, hogy azok túl fáradtak legyenek lefekvés előtt maszturbálni.” Hogy miért csak a fiúkra vannak kihegyezve ezek a tanácsok? Hanchett szerint a lányoknak „alacsony, szinte nem létező a szexuális vágyuk, így csupán az igazán tébolyodott nők engednek a maszturbáció kísértésének.”

Ne oszd meg sem ágyad, sem szobád hitveseddel

A 20. század elején terjedt el az a „jó tanács”, mely szerint a házastársaknak nem szabad egy ágyban aludniuk, ha forró házaséletet szeretnének. Ez a tanács egy 1902-es, „Amit egy feleségnek tudnia érdemes” című műben is megjelent. A könyv szerint:

„Az angol háztartások ama szokása, hogy mindkettőnek van egy szobája, amely kimondottan a sajátja, a mi szabadságszerető természetünk számára talán hideg szokásnak tűnhet, de nem jobb ez akkor, amikor a megfelelő önuralom nehéznek tűnik, mint a szabadság, amely megszokássá degradálódik?”

Hozzáteszi: „Igaz, e két szoba között az ajtó ritkán jó, ha zárva van, de a tény, hogy két szoba van, mentesít sok kísértéstől, és megakadályozza a megszokást, amely a házas életben is megelégedést szül.” A könyv emellett azt is tanácsolja, a nők kizárólag akkor közösüljenek, ha gyermeket akarnak.

Soha ne használjunk síkosítót

A tippek 15 évvel később sem voltak sokkal jobbak, amikor a szexuális felvilágosítás úttörője, Walter Gallichan brit író 1917-ben kiadta „A házasság pszichológiája” című írását. A könyv egyik fő üzenete továbbra is az, hogy a maszturbáció betegségeket és mentális zavarokat okoz, és ezek idővel „a társadalom pusztulásához” vezetnek. Hogy miként védhető meg a társadalom ettől a szörnyű fenyegetéstől? Ismét a szülők kezében a felelősség: megfelelően kell nevelniük gyermekeiket, beleértve a „nem stimuláló étrendet” és a „racionális ruházatot”.

Két évvel később, 1919-ben H.W. Long amerikai orvos „Épelméjű nemi élet és épelméjű nemi életmód” című könyvében azt tanácsolta, sohase használjunk síkosítót. Ezek bármilyen alkalmazása „mocskos” – a szerző szerint a nemi szervek síkosabbá tétele „olyan, mintha bezsíroznánk a szájat, hogy az étel könnyen lecsússzon.”

A padló súrolása csodákat művel a női alakkal

Végül, de nem utolsósorban meg kell említeni egy jóval későbbi művet, az „Ann Landers beszél a tinikkel a szexről” című 1963-as könyvet. A szerző szerint „a házimunka, különösen a padló súrolása nem csupán jót tesz a női alaknak, de a lélek számára is jó. És segít tompítani a szexuális étvágyadat.”

Hogy Landers mit tanácsolt a fiúknak a kísértés ellen? „Ne ücsörögj és olvass olyan szemetet, amely feltüzeli fantáziádat és szexuálisan stimulál! Csatornázd energiáidat konstruktív tevékenységekbe! Menj ki [amerikai] focizni, kosarazni vagy baseballozni! Teniszezz, golfozz, pingpongozz, focizz vagy kézilabdázz! Fejleszd úszásodat, mosd le az autót, fesd ki a garázst, gyakorolj a harsonán, építs hajót, csináld meg a leckédet, nyírd le a füvet, takarítsd ki a padlást!” – azaz a fiúk csináljanak bármit, csak ne szexeljenek. Érdekes kérdés, hogy miért pont egy fúvós hangszer jutott a szerző eszébe…

Forrás: http://m.mult-kor.hu/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..