Motorsport SPORT

The Hungarian Talent- így beszélnek Olaszországban Kecskés Bencéről

Az RXP team, Luca Pasini és Alessandro Falzone akkora tehetségnek tartja a fiatal versenyzőt, hogy nem is egy, hanem azonnal két évre magukhoz kötötték. Ez azt jelenti, hogy a 2019-es és a 2020-as szezonban Kecskés Bence premoto3 kategóriában fog versenyezni, számára ez egy hatalmas előrelépést jelent.

Ezek a motorok már 250 köbcentis Yamaha blokkal rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a 40 lóerővel rendelkeznek, melyet 17 colos kerekek visznek át az aszfaltra. A csapat szerint Bence könnyedén megállja majd a helyét ebben a kategóriában is, Luca Pasini véleménye, hogy amit a kis versenyző megtanult a kis 12 colos kerekű motorokkal, azt a tudást most, itt a premoto3-as kategóriában tudja kamatoztatni.

„Nagyon várom a következő szezont. Már megkezdtem a felkészülést, az RXP csapat teljes professzionalizmusával mögöttem áll, mind a személyes edzések, mind a motoros pályán történő tréningek során. A modern technikára támaszkodva távolról is tudok webkamera segítségével kommunikálni az olasz csapat bármely tagjával. A szerződésben ki is kötötték, hogy ha szükséges, napi szinten tájékoztassuk őket bármilyen eseményről, amely fontos lehet a felkészülés során. Köszönöm szépen Luca Pasininek, Alessandro Falzonénak, valamint a csapat többi tagjának, hogy megadták ezt a nagy lehetőséget és a bizalmat számomra.

Köszönöm az idei támogatóimnak, a szponzoraimnak, magyar csapatomnak a Forty Racingnek és a mentoromnak Győrfi Alennek a segítséget, akire mindig számíthattam, de legfőképpen anyukámnak és apukámnak, hogy mellettem állnak. Köszönöm, hogy ennyien nyomon követitek a fejlődésemet, nagyon jó érezni, hogy vagytok nekem.”

Hozzászólás írása