GASZTRO STREETFOOD

Hunyadi Gasztroműhely: az első autentikus BBQ-hely Budán

Erős kezdés a budai BBQ-vonalon a Hunyadi Gasztroműhely, amit a Fény utcai piac szomszédságában, a Retek utcában nyitott meg Boros Gábor tulajdonos. Ez egy kellemes, laza étterem, de teraszán akár a street food-érzés is felidézhető.

Boros Gábor nem most kezdte a szakmát: nevéhez fűződik a három év alatt ikonikussá vált Hunyadi Lakásbisztró és Kézműves Söröző a budai Vár oldalában. Ennek sikerén felbuzdulva, és népes törzsvendégkörének a sör mellé tartalmasabb ételekkel szolgálva gondolta, hogy ezen, az éjjel-nappal forgalmas budai csomóponton olyan ételeket kell kínálni, amilyenekért egyébként jó messzire kellene utaznia a földi halandónak.

A Hunyadi Gasztroműhely áprilisi megnyitásakor így esett a tulajdonos választása olyan séfre, aki nemcsak megszállottja az autentikus amerikai BBQ-nak, hanem tanult követője is. Lehel Márk Mike ötleteinek köszönhetően olyan BBQ és hamburger-választékot kínálnak, amilyen után minden húsimádó boldogan lenyalogatná az ujjait.

Az étlapon szerepelnek különleges előételek, amelyek akár a kézműves sörök kísérői is lehetnek, és levesek, saláták is. De a választék gerincét a burgerek, az oldalas, a grillezett húsok, és a füstös húsokkal összerakott szendvicsek alkotják, köztük a tépett marhanyakkal készült pulled beef, de a főszerepet természetesen a BBQ-nak adták. Ebben szerepel olyan extrémitás, mint a tintahal tintájával színezett, fekete buci. A két személyre kalkulált Hunyadi BBQ tálon van például sertés oldalas, marha oldalas, csirke szárny, jacket potato, lila coleslaw saláta, és BBQ szósz, a gasztro menüben pulled beef szendvicset adnak szaggatott BBQ marhanyakkal vajon pirított házi buciban 1 korsó Hekkelberg sörrel vagy limonádéval.

Az első vendégreakciókból kiderült, hogy nemcsak hús-fronton erősek, hanem a gulyásleves-felhozatalt is sikerült megdobniuk egy újdonsággal: náluk a tépett, füstös marhanyak alkotja a hús-elemet, és akkora méretekben, hogy erről a We Love Budapest nem is tudta eldönteni, hogy leves, vagy főzelék.

A Hunyadi Gasztroműhely kínálatában felvonul a hazai kisüzemi sörvilág színe-java, a könnyedebbektől az extrém főzetekig. Az állandóan változó kollekció mellett folyamatosan csapon tartják a RothBeer söreit, és erős a nemzetközi sörkínálat, az élen a Hekkelberg lágerekkel, és a BrewDog ale-ekkel, náluk debütált a Rothbeer Gingermeitere.

A Retek utcában folytatják a Hunyadi Gasztroműhely elődeinek sikeres menüit is. Hétköznapokon 1350 forintért lehet itt jól lakni a két fogással, amelyek a házi konyhákról közismert és közszeretetnek örvendő ételeket tartalmazzák.

Nyitvatartás:
Hétfőtől Szombatig 11:30-22:00
Menü: 11.30-15 óráig

Cím: 1024 Budapest, Retek utca 12.
Telefon: 06 1 610 7417
E-mail: hunyadigasztromuhely@gmail.com
Facebook: Hunyadi Gasztroműhely & BBQ