BUDAPEST GASZTRO MAGAZIN

Ilyen, amikor egy DJ fagylaltot mér: Levendula Kézműves Fagylaltozó

Erka
Írta Erka

A legmelegebb nyarakat megszégyenítő módon ugrott ránk a tavasz: kihagyva a hűvös fuvallatokat, a csendes virágzást és az üde illatokat. Helyette tüstént elérkeztek a légkondiért ordító forró napok, amikor nem vágyunk másra, csak kiülni, megpihenni, beszélgetni, sétálni és elnyalni egy hűsítő fagyit.

Ugyan a kiskabátos reggeleken bágyadtan nyíló virágok megillatozását átütemezhetjük a jövő évre, viszont megízlelhetjük őket a Levendula Kézműves Fagylaltozó – országos szinten már – 18 üzletében, melyek a valódi gyümölcsből készült hideg finomságok mellett bővelkednek a kínálat tavaszt idéző virágos, jeges élvezeteiből is. Beszélünk itt természetesen az elmaradhatatlan levendulás fagyiról, amit csokisan is kérhetsz, de a repertoárban megtalálható a rózsás és az ibolyás változat is.

Brunner Zsolt – a híres Náksi vs. Brunner DJ-formáció tagja –, aki egyébként a fagyizólánc egyik tulajdonosa is egyben, elmondta kérdésünkre, hogy a növényi eredetű ínyencségek elkészítésekor eredeti szirmokat használnak, amelyekből először egy szirup készül, akár a bodzaszörpnél. Ebből vizes alapú (sorbet) fagylalt készül, illetve második lépésben kizárólag kézműves eljárásokkal tejszín vagy tej hozzáadásával készül el az édesség. Sőt, a rózsás fagyiban még magát a szirmokat is megtaláljuk. Apropó bodza! Ha már említettük, a lemezlovas fagylaltozójának következő nyári nagy dobása a bodzás ízvilág lesz, ami valóban a tavaszi virágzást idézi fel lelkünkben.

„Ugyan a klasszikusokat is folyamatosan keresik nálunk, de manapság csak úgy lehet sokak által szerethető fagyizót üzemeltetni, ha folyamatosan meghallgatjuk a Vásárlóink visszajelzéseit, és ezek tudatában alakítjuk a kínálatunkat: így akár extravagáns kombinációkat is megtalálnak nálunk, néhol a klasszikusokkal ötvözve. Ilyen a jázminos tejcsoki vagy a zsályás citrom, ami a személyes kedvencem.” – nyilatkozott Zsolt.

Megkóstoltuk és jelentjük, ez nagyon betalált! A Levendula fagyizó belterével (amit a másik tulajdonos, Szalay Péter és felesége álmodott meg) és lila biciklijével szerethető, de még szerethetőbbek a kínált olasz ihletésű minőségi fagyik, melyek minden egyes látogatáskor más és más ízben lelhetők fel a kicsiny üzletekben.

 

Hozzászólás írása