Gasztro

Inferno Burgers – ha ez a földi pokol, mi tuti befizetünk rá!

Eve
Írta Eve

Egy évvel ezelőtt, amikor a Flyerz megrendezte az első Street Food Éjszakáját, még maga a műfaj gyerekcipőben járt. Bár sorra nyitottak a street food bárok, igazán senki nem tudta, merre tart az ágazat, meddig lehet fokozni kreativitással, hány ilyen helyet bír el a város. Napjainkra a magyar street food helyzete stabilizálódott és a minőségi, megfizethető árú, ízletes (gyors)étkezés pedig a mindennapok részévé vált.

Olyannyira, hogy nagy örömünkre – és mások nagy örömére is – idén májusban nem csak Budapesten, hanem Szegeden is, immár második alkalommal megrendezésre kerül a Street Food Éjszakája! A szegedi résztvevőket és a kedvezménylistát itt tudjátok megtekinteni, de csakis azután, hogy bemutattuk Nektek az Inferno Burgers éttermeket!

Indulás:

Aki nincs teljesen tisztában az Inferno Burgers indulásával, biztos felvonja a szemöldökét, ha megtudja: az egész sikertörténet egy szimpla büfékocsival indult, melyet a Dinamo Presszó nevű kiskocsma mellett nyitott a tulajdonos, még 2013. októberében. A kitartó munkának, a minőségi ételeknek és a sok-sok tesztelésnek azonban megszületett az eredménye, hiszen a kis, könyöklővel ellátott „hambiskocsi” helyett már két üzlet is működik, ahol bőven akad tennivaló. A kocsma helyén ma már az Inferno 2-t találjuk. A belvárosi étterem – ami a korábbi üzletnyitás miatt Inferno 1 névre hallgat – pedig Szeged pezsgő életének egyik „koszt-központjává” vált. A tulajdonos elhivatott a gasztronómia iránt és immár közel 4 év tapasztalattal a háta mögött elmondhatja, hogy a magyar “street food irányzat” terjedésének kezdetekor ő már ott volt az induló vállalkozások között.

Ételek:

Az Inferno Burgers alapkoncepciója, hogy minőségi alapanyagból készítenek finom, kézműves hamburgereket és egyéb ételeket, mégpedig megfizethető áron. A hangsúly nem az eltúlzott mennyiségen, hanem elsősorban a minőségen van.  A legfontosabb alapelvük az, hogy a vendégeik elvárásainak mind az alapanyagok, mind pedig az ételeik ízvilágát tekintve megfeleljenek.

A két üzlet alapvetően ugyanazzal az étlappal dolgozik, azzal a két különbséggel, hogy a Petőfi sugárúton lévő étteremben külön felszolgáló viszi ki az ételeket és az étlapon szereplő ételek nagy része mesésen tálalva, körettel – házi sültburgonyával és coleslaw salátával – érkezik az éhes vendég elé. A számos alap- és extra hamburgeren kívül is bőven van miből válogatni az étlapról. A szakácsok kiváló leveseket, laktató tésztákat és salátákat állítanak össze, melyeket az Inferno 2 árnyékos teraszán üldögélve is elfogyaszthatnak a vendégek.

Egy igazán extra hamburger, a Farm burger – megennéd, ugye?

A belvárosi Inferno 1 leegyszerűsített étlapjával sokkal inkább klasszikus street food helynek számít, mint a másik étterem. Itt gyorsan feltankolhatsz a haverokkal, de akár a családdal is betérhetsz hozzájuk és könnyedén választhatsz zseniális hamburgerek, hot dog-ok, csirkeszárnyak vagy quesadillák közül.

Buffalo csirkeszárnyak tálalva – és ezen kívül még négyféle szárnyat rendelhetsz!

Amit mindenképpen kóstolj meg:

Nehéz akár egyet is kiemelni az Inferno(k)ban kapható ételekből, higgyétek el, de mi azért megpróbáljuk. Természetesen – lévén most a street food áll a középpontban azon a bizonyos éjszakán – mi leginkább a hamburgerek közül szemezgettünk.
Ezeknek szinte mindegyike népszerű: legyen az akár egy „alap” hamburger, cheese burger vagy bacon burger, a vendégek nem csak vissza, hanem rájárnak. Ennek egyik oka a kezdetektől változatlanul jó minőség, a saját recept alapján készített, frissen sütött 100 %-os marhahúspogácsa. A helyi termelők által szolgáltatott ropogós zöldségek is egy olyan plusz, ami a tulajdonos frissesség és minőség iránti elkötelezettségét mutatja.

Mit kóstolj meg? Nem könnyű kérdés mivel több, mint húszféle hamburger közül választhatsz. Az „alap” burgerek közül erősen javasolt az Ementáli burger, melyben a marhahúspogácsán ementáli sajt, áfonyaszósz található, ezen kívül csemegeuborka és némi zöld bolondítja meg. Az extra burgerek közül közönségkedvenc a Pulled pork szendvics, a tripla baconnel és tripla hússal készült Dirty Baconatic, a céklát és grillezett ananászkarikát is felvonultató Ozzi vagy a Jucy Lucy  kéksajtos „ikertestvére”, melyet Blucy Lucy néven kínálnak és melyben a  két húspogácsa között olvasztott kéksajt „lapul” joghurtos-zöldfűszeres szósszal, jalapeno paprikával és pirított hagymával. Felsorolni is gyönyörűséges. Hát még megenni!
Ha pedig valami másra vágysz néha két hamburger között, próbáld ki a szaftosan sült csirkeszárnyakat, melyeket négyféle ízesítéssel és különféle szószokkal együtt kínálnak, vagy kérj egy 30 centis bagettből készült, választható feltétes hot dog-ot!

Street food bár / food truck:

Az Inferno burgers ugyan tesztelte már önmagát fesztiválokon, azonban a jelenlegi két étterem egyelőre elég munkát – és éhesszájú vendéget – ad, így nem tervezik a food truck-os vándoréletet. Ezt maximum a Szegedtől távolabb élők sajnálhatják. Ők is csak addig, ameddig el nem látogatnak az Inferno Burgersbe.

Ázsiai csirke leves a’la Inferno

Büszkeségek:

Egyedül mindig nehezebb és keményebb egy éttermet megvalósítani az ötlettől a kivitelezésig, de a tulajdonos egy tökéletes receptet gondolt ki: a kitartás, az elkötelezettség, és a minőség verhetetlen keverékét – minden más, az Infernoban kapható kézműves „cucc” receptje pedig titkos. Mert itt minden házilag készül: a 100 % marhahúspogácsától kezdve a szószokon át egészen – a pékségben egyedileg, – az Inferno számára készített hamburger buciig…

Fontos még tudni:

Az Inferno Burgers nem dolgozik adalékanyagokkal, mesterséges aromákkal vagy fűszerekkel. Jó tudni, hogy az Inferno kiszállítást is vállal, és ha figyeltek, nemsokára tanúi lehettek, ahogy a 3,5 évnyi töretlen munka meghozza újabb eredményét, egy harmadik étterem képében…

 

Cím:
Inferno1: Zrínyi u. 3., Szeged
Inferno2: Petőfi S. sgt. 52/b, Szeged

Nyitva tartás
Inferno1: Hétfő – Csütörtök:11.00-03.00, Péntek – Szombat:11.00-05.00, Vasárnap:11.00-24.00
Inferno2: Hétfő – Vasárnap:11.00-24.00

Elérhetőség:
Inferno1: +36 62 228 777
Inferno2: +36 62 311 084

Kedvezmények és tavaszi ajánlat a Street Food Éjszakáján (2017. május 11., 16:00-24:00):

Inferno 2:

Kedvezmény: Minden Extra hamburger + köret árából 30% kedvezmény! (az akció csak az Inferno 2-re vonatkozik!)

Facebook
Web