Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
EgyébFlyerz SelectionKULTÚRAPROGRAMAJÁNLÓ

Ingyen lehet lakni 3 hónapig egy gyönyörű olasz faluban

01italy-700x400

2019-ben az Európa kulturális fővárosa címet két város kapta, az egyik a dél-olaszországi Matera, melynek közelében egész nyárra ingyen szállást ad egy kis falu, Grottole.

Olaszország világszerte ismert ősi városairól, Toszkána varázslatos dombjairól, vagy az Amalfi-part bájos halászfaluiról. Itáliának azonban számos, kevésbé ismert, vadregényes hangulatú vidékek is van. Ezek közé tartozik például a Basilicata régió is.

Dél-Olaszország varázslatos világa

Vadregényes, érintetlen természeti tájak és évszázados hagyományok jellemzik ezt a régiót. Egészen addig szinte észrevétlen volt a világ számára ez a vidék, amíg Basilicata egyik gyöngyszeme, Matera el nem nyerte 2019-ben az Európa kulturális fővárosa címet, melyet az Európai Unió ítél oda egy városnak egy évre.

2019-ben az Európa kulturális fővárosa címet – rendhagyó módon két város kapta meg egyszerre. Az egyik a Bulgáriában található Plovdiv, a másik pedig egy dél-olaszországi falu, Matera.

Négy önkéntest vár Grottole – ingyen szállással

A Matera mellett fekvő kis falu, Grottole, négy önkéntesnek biztosít ingyenes szállást a nyáron. A négy szerencsés egy egész nyárra beköltözhet a faluba, és magába szívhatja az olasz életérzést és kultúrát.

A helyiekkel fedezhetik fel a régi hagyományokat

Az önkéntesek a három hónapos kinttartózkodásuk alatt alatt megismerkedhetnek a régi falvak ősi hagyományaival, olaszul tanulhatnak és főzőórákon sajátíthatják el a helyi specialitásokat.

Az önkénteseknek feladata lesz továbbá az is, – az ingyenes ellátásért cserébe – hogy részt vesznek egy helyi civil szervezet munkájában, akik a falu újjáélesztésén dolgoznak.

Grottole egy pici falu, melyet a pusztulás veszélye fenyeget. Mindössze 300 lakosa van, de több mint 600 ház üresen áll. Ezért keresnek önkénteseket, akik segítenek a falu újjáélesztésében.

Forrás: http://impressmagazin.hu/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..