GASZTRO STREETFOOD

Jobb, mint a Majális! Ma indul a 3. Food Truck Show Budapesten

Írta Fly Nagy

Kellemes, 20 fokos tavaszi idő, 52 vagány food truck, pompás kaják és ezerféle ital vár ránk a Kincsem Parkban – ma délután 4 órakor nyitja meg kapuit a harmadik budapesti Food Truck Show. A nyitány előtt még gyorsan elkaptuk egy villáminterjúra Vad-Horváth Zoltán főszervezőt, hiszen tudjátok: minden fejben dől el. No, és a Te fejedben már eldőlt, hogy melyik food truckokat fogod végigenni?

Van olyan új kocsi, amire személyesen is kíváncsi vagy?

Igen, minden rendezvényen vannak újak, akik valami nagyon jól hangzó dologgal jönnek, és kifejezetten kíváncsi vagyok rá, hogy mit hoznak. Ilyen lesz most például a Pola Pola, akiknek van gyorséttermük is a Klauzál téren. Ők nagyon jó délvidéki konyhát visznek, saját húsokkal, ahogy azt kell. Egy zseniális vontatvánnyal jönnek, és egy hatalmas pulttal fognak dolgozni, faszénen sütik a csevapot és társait. Biztosan látványosak lesznek. Új lesz nálunk a Kanálgép nevű intézmény is, akik húsgombócra specializálódtak. A húsgombócozásnak olasz, francia, kanadai és persze magyar hagyományai is vannak, na őrájuk is kíváncsi vagyok. Lesz egy édességesünk, aki pohárkrémeket fog hozni: a desszertjeit pálinkás ízvilággal készíti. Na ez is elég izgalmasan hangzik.

A volánnál interjúalanyunk, Vad-Horváth Zoltán

Ezen a rendezvényen debütál az ötcsillagos Four Seasons hotel food truckja. Ez a kocsi már a fine dining irányába mutat.

Abszolút. Ezeken a rendezvényeken nem feltétlenül a fine dingingra kíváncsiak az emberek, de az, hogy megjelenik nálunk egy ilyen szereplő is, mindenképp jót tesz az egész street food ügyének. Nem titkolt célunk, hogy az egyesületünk (Magyar Street Food Egyesület) működésével emeljük az egész műfaj színvonalát. Emiatt is nagyon örülünk a szálloda food truckjának. A Four Seasons nemzetközi vezetősége egyébként jól tudja, mit jelent a food truck, mert az Egyesült Állomokban a szállodaláncnak van egy saját truckja, ami egész évben keresztül-kasul járja az országot. Ezzel az autóval a magyar hotel is nagyon jól tudja népszerűsíteni éttermét, a Kollázst. A céljuk, hogy jelezzék az embereknek, hogy nem csak a szálloda vendégeit várják az éttermükbe, hanem magyar vendégeket is.

13133359_1003238636431824_690605374038676033_n

A Food Truck Show képei a készülődésről

A megmozdulásra ismét nem csak az ételkínálat miatt érdemes kijönni. Arról már mi is írtunk, hogy a lóversenyfogadást nem érdemes kihagyni, még mit emelnél ki? 

A drónjátékot mindenképpen. A témában abszolút profi Drone Prix Hungary hozza a drónokat és épít akadálypályát. Mondhatjuk, hogy ez a jövő egyik játéka, szerintem nagyon izgalmas. De elhozzuk az ország legnagyobb láncos körhintáját is, ami önmagában is nagyon látványos, de különösen jól fog mutatni mellette a dizájnos vattacukrokat készítő triciklisünk, a VattaCKR. Este pedig buli!

www.foodtruckshow.hu

Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
Időpont: 2016. május 6-8.
Pénteken 16-22 óráig
Szombaton és vasárnap 12-22 óráig

Jegyárak:
18 éven aluliaknak a belépés díjtalan!
Belépő: 900 Ft, melyből 300 Ft lefogadható a ló- és agárversenyeken.
Fontos információ a belépőhöz, hogy csak a versenyfutamok végéig szükséges jegyet váltani!
Infoline: +36 20 335 10 41

Hozzászólás írása