INTERJÚK KONCERT PROGRAMAJÁNLÓ

Kamarás Iván: Huszonéves koromban még csak „randi zenének” használtam ezeket a dalokat

Írta Fly Nagy

Kamarás Ivánt igazán lenyűgöző színpadi előadás keretében láthatjuk április 23-án a Pesti Színházban – koncert-estjének címe: Idegenek az éjszakában.

A 30-as, 40-es 50-es évek jazz, swing zenei világa, ahol a dalok eredeti szépségükben csendülnek  fel Kamarás Iván és az IDEGENEK AZ ÉJSZAKÁBAN BAND tolmácsolásában. A koncert további különlegessége, hogy a dalok között Kamarás Iván személyes emlékeit, élményeit is megosztja a nézőkkel, amelyekhez színészként vagy magánemberként kötődik. Kamarás még soha nem mesélt ennyit magáról intim szférájáról, és bízik abban, hogy a bulvársajtó nem használja fel kitárulkozását.

Ami még különleges lesz ezen az estén, hogy a felcsendülő dalok között olyan közönség kedvencek hangzanak el, mint a My Way, a VolareJust a Gigolo és persze egy olyan színházi klasszikus, mint a Cápadal sem maradhat ki. És persze a címadó, Idegenek az éjszakában, ami Frank Sinatra Strangers In The Night című dala. A koncert-est rendezője Böhm György, „fővédnöke” pedig Eszenyi Enikő, a színház igazgatója. Kamarás 12 évig volt a Vígszínház-Pesti Színház tagja, most nyolc év után tér vissza egykori anyaszínházába. És ez csak a kezdet… ezen alkalomból sikerült Ivánt elkapnunk, kérdéseinkre készségesen válaszolt is. Minket teljesen felvillanyozott, hiszen tagadhatatlanul, mi is odáig vagyunk Frank Sinatra-ért.

Hogyan támadt az ötlet és a téma választás, miért pont Frank Sinatra?

Kamarás Iván: Nagyon szeretem ezt a zenei világot. Feltölt és elvarázsol. Huszonéves koromban még csak „randi zenének” használtam, és kb. 10 évvel ezelőtt kezdtem igazán felfedezni. A következő lépcsőfok az volt, hogy nem csak hallgatni szeretem, hanem el is énekelném ezeket a dalokat. Akkor a menedzserem, Stern Éva, aki szintén Sinatra rajongó, megkérdezte, hogy tényleg akarom-e, mert akkor máris belevágunk. Pár héttel később, már a Budapesti Nyári Fesztiválon játszottunk, ott volt az első nagykoncertünk. Azóta számos budapesti és vidéki koncertünk volt, nagyon sok felkérés érkezik. Örülök, hogy nem bigband változatban csináltuk meg, mert azzal alig pár helyre tudtunk volna elmenni. Van egy nagyon jól utaztatható változat, és természetesen nagyzenekaros felállás is.

Láttuk, nemrégiben Los Angelesbe utaztál, ahogy ezt közösségi oldaladon is megosztottad rajongóiddal. Inspiráló volt számodra az ott töltött idő Sinatra kapcsán? Ellátogattál hozzá köthető helyekre, melyek hatására még közelebb érezheted a figuráját?

Kamarás Iván: Megadtam a tiszteletet ebben a formában is, tettem egy Sinatra-emléktúrát és ellátogattam azokra a helyekre Amerikában, amelyek valamiképpen hozzá köthetőek. Végigjártam egy napját: Hollywoodban indítottam, ahol a Hírességek Sétányán 3 csillaga is van. Aztán a Kínai Színház előtt a kéz- és lábnyomába is beletettem az enyémet. Elmentem a Capitol Records-ba, ahol az összes lemezét fölvették. Utána elmentem a legrégebbi olasz étterembe, ahol van róla egy freskó a falon. Ellátogattam a kedvenc öltönyboltjához Beverly Hills-be, ahol szerettem volna felpróbálni egy öltönyt, de sajnos zárva volt. Aztán betértem a Rodeo Drive-hoz közeleső kedvenc csokoládé boltba, ahol megkóstoltam a kedvenc csokiját. Ez egy juharszirupos csoki – nem mondom, hogy a kedvencem lesz. Elmentem a La Dolce Vita nevű éjszakai bárba, amit nagyon szeretett, majd ahhoz a lakáshoz is, amit arra az esetre tartott fenn, ha ráesteledett, és már nem volt kedve hazamenni.

Melyek a jövőre vonatkozó terveid, amibe minket és az olvasókat is szívesen beavatnál?

Kamarás Iván: A központban most egyértelműen az Idegenek az éjszakában április 23-i koncert áll, ami a Pesti Színházban lesz. Jelenleg két filmes felkérésem van, és két másik nagy munka is előkészítés alatt van, de ezekről még tilos bármit is mondanom, mert ha kikotyogom, véres lófej lesz az párnámon reggel – mondta nevetve. Mondjuk az teljes mértékben illene Sinatra személyiségéhez, az biztos.

Ivánnak nagyon régi álma vált valóra ezzel a koncert-esttel, hiszen nagy Sinatra rajongó, minket is teljesen elvarázsolt, oly’ beleéléssel beszélt emlékeiről és amerikai körútjáról. Most már biztosan megnézzük április 23-i koncert-estjét!

Jegyvásárlás

 

Fotók: Császár Bálint