GASZTRO

A karamellizált banán esete az illatos waffellel a Gozsdu udvar legendás bisztrójában

Írta Fly Nagy

A Zsidai család tagjai generációkon átívelő munkájának eredménye az a virágzó vendéglátó lánc, melynek legendás tagja a Spíler Original, a Gozsdu udvar gasztronómiai gyöngyszeme. A hideg elől menekülve tértem be a csodás reggeli kínálatuk feltérképezésére, hiszen ők is részt vesznek a Breakslow – Edd fel a várost mozgalmában.

A vendéglátás több mint megélhetés, a Zsidai család számára ez egy hivatás, melynek küldetése, hogy a magyar gasztronómia a nemzetközi élvonalba emelkedjen, melyet a magyar és európai ízek nagyszerű kombinációival igyekeznek elérni. Az étlapon fellelhető étel kreációk változatos alapanyagokból készülnek: különleges gombák, fehérje dús gyökerek és tengeri halak mind mind a színes étkezés élményéhez járulnak hozzá. A Spíler több mint egy belvárosi kocsma – szórakozóhely hajnalig tartó formabontó zenével, a minőségi street food bölcsője magyar kézműves sörökkel, és persze közkedvelt bisztró, ahol profi csapat vár, hogy teljesítse a kívánságodat, legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról.

A hatalmas belső tér indusztriál jegyeket hordoz, melyet ötletes részletek tesznek igazán különlegessé. Figyelmes és kedves kiszolgálás emeli a hely fényét, amit a kínálat koronáz meg igazán. Reggeli felhozataluk bőséges, mind a sós, mind az édes nyalánkságok tekintetében. Választhatunk a klasszikus tojás ételek közül: omlett sajttal / mangalica sonkával / lazaccal / kolbásszal.

A szénhidrát dúsabb falatokra vágyók csirkés quesadillaval, cheddar sajtos mangalica sonkás meleg szendviccsel, vagy akár egy jó csirkés BBQ szendviccsel is indíthatják a napot. Nálam a grillezett kecskesajt saláta lágy tojással volt a befutó. Számomra ez a fogás mindent ötvöz, ami egy jó reggelihez kell: meleg, krémes tojás biztosítja az energiát, a friss ropogós saláta mix a vitaminokat, a lágy illatos grillezett sajt pedig eléri, hogy az ízek összhangja pompás legyen. Minden alapanyag minőségi, és minden étel frissen készül.

Bár a telítődés érzete már majdnem hogy tetőfokára hágott, még sem tudtam elmenni kóstolás nélkül az étlapról kacsingató édességek mellett. A waffel karamellizált banánnal szívmelengető választás, illatos puha falatok, ropogós karamellabundás banánnal a tetején. Kérheted Nutellával, tejszínhabbal, házi baracklekvárral, joghurttal és juharsziruppal is. Hát nem nagyszerű? A falatok felett aratott győzelmem frissen facsart narancslével és filteres kávéval ünnepeltem. Ki hitte volna, hogy ilyen cudar hidegben is indulhat ilyen jól a nap!

Spíler Original
Király utca 13.

Nyitvatartás:

V-K: 08:30- 24:00
Sze-Szo: 08:30-02:00

 

 

 

Hozzászólás írása