GASZTRO

Karibi csirkemell

Írta Fly Nagy

Hozzávalók:

  • Fél liter kókusztej (a fent említett eljárással elkészítve, nem muszáj leszűrni)
  • 2 csirkemell filé
  • 2­-4 karika ananász
  • fűszerek ízlés szerint (kakukkfű, oregánó, petrezselyem)

Elkészítés:

Tedd a lábosba a felkockázott csirkemellet (olajat NE tegyél a alá!), öntsd fel a kókusztejjel, add hozzá a fűszereket és közepes lángon, lefedve főzd puhára.

Vedd le a fedőt, add hozzá az ananászkockákat, és hagyd a vizet elpárologni a kókusztejből, így ezáltal csak a kókuszolaj marad a csirke alatt (és a kókuszreszelék, ha nem szűrted le előtte), amiben megpirul a végén. Köretnek egy nagy adag zöldsalátát javaslok.