Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
EgyébFlyerz SelectionGASZTROPROGRAMAJÁNLÓTrend & Beauty

Lenyűgöző eredmény: Európa második legjobb karácsonyi vására az Advent Bazilika!

-DSC8701

Két év alatt hét helyet javított, a korábbi kilencedik helyről a dobogós, második helyre került az Advent Bazilika karácsonyi vásár a leglátogatottabb európai független utazási portál, a European Best Destinations közönségszavazásán. A magyar látogatók és a külföldi turisták bizalmának köszönhetően több, mint tízezerrel több szavazatot kapott, mint tavaly.

A nyolcadik alkalommal megrendezett Advent Bazilika rendezvény tavalyelőtt indult először a megmérettetésen, és tavaly már a negyedik helyen végzett épphogy lemaradva a dobogóról, Bécs mögött. Ezúttal sikerült a népszerű és nagy hagyományokkal rendelkező bécsi vásárt és Strasbourgot is megelőzve 2019 második legjobb európai karácsonyi vására címet megszerezni!

A jelöltek között egyedüli helyszínként induló Szent István tér és Zrínyi utca olyan klasszikus karácsonyi vásárokat utasított maga mögé, mint például a világ legrégebbi karácsonyi vásárának otthont adó Nürnberg, vagy az egyik legnépszerűbb turista célpontként ismert Prága.

A tíz nap alatt a világ minden tájáról, összesen 106 országból több mint 208 ezer szavazó adta le voksát, nagy többségük (66 százalék) Európából. Az Advent Bazilikára több, mint 26 ezer szavazat érkezett. A gratuláló levélből az is kiderült, hogy a szavazás 10 napja alatt a Google szerint ez volt a legkeresettebb weboldal a ’christmas market’ szóösszetételre.

A közönségszavazás és a nagyszerű eredmény lehetőség arra, hogy z Advent Bazilika a magyar fővárosra irányítsa az európai utazók figyelmét egy ilyen turisztikai szempontból kiemelten fontos időszakban. Tavaly decemberben csaknem háromszázezer külföldi turista látogatott el Budapestre, a vendégek jóval több, mint fele Európából érkezett. Decemberben általában is több európai vendég érkezik Budapestre, mint az év egyéb hónapjaiban. A szavazás eredménye újabb felhajtóerőt jelenthet a turizmus számára.

Az esemény ötletgazdái büszkék az eredményre! A püspöki támogatásnak köszönhetően, ehhez méltóan, különös gondoskodással készülnek a látogatók fogadására. Ezen a varázslatos közösségi téren továbbra is a családias hangulat a főszereplő!

Íme, az európai karácsonyi vásárok 2019-as top 10-es listája:

  • Tallin (Észtország)
  • BUDAPEST!
  • Strasbourg (Franciaország)
  • Bécs (Ausztria)
  • Erfurt (Németország)
  • Poznan (Lengyelország)
  • Brüsszel (Belgium)
  • Aachen (Németország)
  • Prága (Csehország)
  • Kolozsvár (Románia)

Az Advent Bazilika továbbra is viselheti, és minden kommunikációjában használhatja a European Best Christmas Markets TOP 5 címet és logót. A vásár szervezői köszönik a támogatást mindenkinek!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..