Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
ex2

Szerb Antal  műve már történetében is szokatlan: adott egy fiatal király, aki unja a koronával járó kötelezettségeket, így puccsot szervez maga ellen és Monte Carlóba megy, ahol szélhámosnak áll. A finom humorral átszőtt darabban végig ott lebeg a nagy kérdés: vajon elmenekülhet-e sorsa elől az ember? Az Újszínház színpadán, Kerényi Imre rendezésében, új főszereplővel látható az előadás.

Szerb Antal története egy elképzelt mediterrán birodalomban, Altúriában játszódik, ahol az ifjú királynak terhére van a kormányzás, sokkal szívesebben élné a közemberek egyszerű életét. Hogy megszabaduljon az uralkodói kötelezettségektől, puccsot szervez maga ellen. Az ex király úgy dönt, a napfényes Monte Carlóba utazik és hogy elvegyüljön az ottani népek között, szélhámosnak áll. Hamarosan találkozik egy  Saint Germain nevű nagystílű csalóval, aki igyekszik beavatni őt az átverés művészetébe. Élvezi a pálmafák árnyékát, a szerelmet, miközben a legkevésbé sem számít arra, hogy végzete különös fordulatok közepette fülön csípi őt és szembesíti sorsával.

A színdarabot 2016 decemberében kezdte játszani az Újszínház, Kerényi Imre rendezésében. A Tanár úr arra törekedett, hogy könnyed, a szappanoperák hangulatát idéző vígjátékot rendezzen, amit számos zenei betét tesz még inkább szórakoztatóvá.

Az idei évadtól Nagy Lóránt vette át az Újszínházban az Ex főszerepét.

Átvenni egy szerepet mindig nehéz feladat, hiszen egy kész előadásba kell megérkezni – mondta Nagy Lóránt. – Mivel egy főszerepről van szó, a változással az egész darab változik. Arra igyekszem helyezni a hangsúlyt, hogy szerethető legyen a karakterem. Egy királyt játszom, aki ember szeretne lenni és végül egy emberi király válik belőle. Ezt a személyiségfejlődést szeretném hitelesen megmutatni. Mivel pedig vígjáték, próbálok minden helyzetkomikum adta lehetőséget kihasználni, hogy a darab minden szempontból nagyszerű színházi élményt nyújtson a közönségnek.

Az Ex az utolsó színdarab, amelyet Kerényi Imre halála előtt az Újszínházban rendezett. Előadásunkat az Ő emlékének ajánljuk.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..