Archívum

Lisa Alma (DK), Dorothy’s Legs (HU) I A38 I Július 16 I 20:00

Írta Fly Nagy

Egy lenyűgöző dán dreampop-dalszerző-énekesnő és egy magyar artpop-duó: Lisa Alma és a Dorothy’s Legs. Ez lesz a fiatal európai tehetségeket bemutató Liveurope sorozat következő eseménye az A38 Hajó különleges hangulatú, Dunára néző kiállítótermében.

http://www.a38.hu/hu/program/lisa-alma-dk-dorothy-s-legs-hu

A koppenhágai vizuális művész, performer, producer és dalszerző-előadó, Lisa Alma az európai artpop egyik nagy tehetsége. Huszonnyolc évesen éppen eléggé érett és tapasztalt, hogy tökéletesen kimunkált produkciót hozzon létre, ugyanakkor még pont annyira őszinte, friss és eredeti, hogy igazi újdonságot jelentsen.

Lisa Alma elektronikával finoman átitatott, ugyanakkor mélyen személyes, intim, közvetlen dalai, az énekesnő törékeny egyénisége valóban egyedülállóak. A dalszerző-énekesnő rengeteget tanult, vizuális művészeteket, színházművészetet, zeneszerzést, és professzionális producerként tevékenykedett, míg hosszú évek után előlépett szólóprodukciójával.

A tavalyi EP, az Oh Darling Let’s Be Adventurers után idén áprilisban jelentette meg első nagylemezét, a Sweatert. Finom, helyenként groove-os, helyenként balladisztikus, R&B-vel és retródiszkóval egyaránt kacérkodó, ugyanakkor száz százalékig “szerzői” album a Sweater, amelynek európai turnéja után és amerikai turnéja előtt egyetlen fellépés erejéig Budapestre látogat Lisa Alma.

Az előzenekar egy két éve alakult, magát csak “lo-fi/szintipop duóként” meghatározó együttes, a Dorothy’s Legs, amiben a modellként és színésznőként is ismert Walter Lili énekel és Szilágyi Máté gitározik, illetve szintetizátorokon játszik. Finom, helyenként szomorkás, melankolikus, helyenként egészen euforikus, nem túlbonyolított, de nagyon megragadó, elektronikus alapokra épülő dalaik remekül illenek Lisa Alma világához.

Jegyár: 1500 Ft, elővételben: 1000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón. A koncert a fiatal európai tehetségeket támogató Liveurope program, illetve a Cseh Tamás Program támogatásával valósul meg. További információ: http://www.liveurope.eu/

Hozzászólás írása