Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
SPORT

Magyar motorossal a mezőnyben rajtol a Baja Dubai

Tomi 1

Nincsenek mögötte versenyszerűen végigmotorozott évek, Esch Tamás mégis húzott egy merészet: elindul a Baja Dubai-on. A verseny kőkemény, amit jól fémjelez, hogy a táv 90%-a homokdűnékkel tarkított, ám fiatal versenyző nem fél a kihívástól.

A futam a csütörtöki adminisztratív feladatokkal kezdődik, majd a pénteki rajtceremónia után rögtön belevágnak a fiúk a közepébe, 200 kilométer homokozással kezd a mezőny, szombaton pedig hasonló etap után zárul a program. A mi fiunkra mindenképp egy tanulságos és izgalmas verseny vár:

„Azt hiszem, a lehetőségeimhez mérten sikerült felkészülni a dűnéken történő motorozásra. Kezdésnek részt vettem egy ötnapos sivatagi tréningen, amit Manuel Lucchese, a Dakar Rally-t négyszer is teljesítő olasz pilóta tartott. Az ő segítségével és az intelmei alapján motoroztam, nem is ment rosszul, elég jól boldogultam a homokban. Ez természetesen versenykörülmények között egészen más lesz, magamra hagyva, és jóval tempósabban kell majd közlekedni – és akkor még a navigációról nem is beszéltünk.

A navigáció döntő fontosságú lesz Esch Tamásnak (középen)

Ez utóbbi is tartogathat meglepetéseket, hiszen a hagyományos tájékozódási eszközök mellett a Dakarról jól ismert GPS technikát fogjuk használni. Az elmúlt napokban Marokkóban túráztunk, ahol egy napot szintén rászántam a dűne technikám csiszolására, ezzel zártam a felkészülést. Az eredménnyel kapcsolatosan elvárásaim nincsenek, de szeretném teljesíteni a Baja Dubai-t. Igazán érdekes és izgalmas kihívás lesz ez nekem, nagyon várom már, hogy belekezdjünk!” – mondta el Esch Tamás, akinek feltett szándéka további nívós versenyeken is rajthoz állni.

Kitartást és jó szerencsét kívánunk Tamásnak, aki ékes bizonyítéka annak, micsoda vonzerő rejlik a #GyertekTerepralizni névre hallgató hashtagünkben! 😉

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..